Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

Σύλληψη τριών ατόμων σε περιοχή του Δήμου Ωραιοκάστρου για αρχαιοκαπηλεία

Οι τρεις συλληφθέντες εντοπίστηκαν την ώρα που προέβαιναν σε διερευνητικές τομές του εδάφους με τη χρήση ανιχνευτή μετάλλων.

Ένας αμφορέας βυζαντινών χρόνων εντοπίστηκε στο σπίτι 69χρονου ο οποίος συνελήφθη για παράβαση του νόμου για προστασία αρχαιοτήτων και κατοχής όπλου.

Ο 69χρονος ημεδαπός συνελήφθη χθες το μεσημέρι έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν και ένας 38χρονος ημεδαπός και ένας 31χρονος, υπήκοος Γεωργίας.

Οι συλλήψεις έγιναν σε περιοχή του Δήμου Ωραιοκάστρου όταν αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας διαπίστωσαν ότι οι συλληφθέντες προέβαιναν σε διερευνητικές τομές του εδάφους με τη χρήση ανιχνευτή μετάλλων.

Σε έρευνες που ακολούθησαν, εντοπίστηκαν μέσα στο φορτηγό των συλληφθέντων:

έναν ανιχνευτής μετάλλων,

τέσσερις μεταλλικοί σωλήνες και

ένας εγχειρίδιο χρήσης ανιχνευτή μετάλλων,

Στην οικία του 69χρονου βρέθηκαν:

ο αμφορέας βυζαντινών χρόνων που επιδείχθηκε σε αρχαιολόγο της Εφορείας Περιφέρειας Θεσσαλονίκης η οποία γνωμάτευσε ότι εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις για την «Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και

22 φυσίγγια.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.