Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Στο Ωραιόκαστρο η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας


Περισσότερες από 80 γυναίκες του Δήμου Ωραιοκάστρου πραγματοποίησαν δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στην Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.
Αξιοποιώντας σχετικό πρόγραμμα το οποίο υποστηρίζεται πανελλαδικά από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε) ο Δήμος μας συμμετείχε με επιτυχία στη συγκεκριμένη δράση.
Η Κινητή Μονάδα ήταν σταθμευμένη στην οδό Αργυρουπόλεως 4 , έναντι Δημαρχείου χθες 23/1 και σήμερα 24/1.
Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας και ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 5.000.
Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία, που συνιστάται να ξεκινάει από την ηλικία των 40 ετών.
Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.
Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης ευχαριστεί την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, την Κ.Ε.Δ.Ε. , τον Δήμαρχο Λαγκαδά κ. Γιάννη Καραγιάννη για την συμβολή τους στην επιτυχία της δράσης.
Επιπρόσθετα ευχαριστεί και τα Γυμναστήρια SKAY FITNESS CENTER για την καταβολή των εξόδων φιλοξενίας του εξειδικευμένου προσωπικού του μαστογραφικού ελέγχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.