Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Το 2ο Δημοτικό της Γαλήνης Ωραιοκάστρου ένα από τα οικολογικά σχολεία της χώρας

Μία σπουδαία διάκριση απέσπασε το 2ο Δημοτικό Σχολείο της Γαλήνης και στο πλαίσιο αυτό αποτελεί ένα από τα οικολογικά σχολεία της χώρας.
Το 2ο Δημοτικό της Γαλήνης συμμετείχε στο διεθνές πρόγραμμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση «Οικολογικά Σχολεία» του υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, που διήρκεσε δύο έτη.
Στόχος του προγράμματος ήταν η κατάρτιση των μαθητών/τριων σε θέματα, που αφορούν στο περιβάλλον, με την διαμόρφωση και την εφαρμογή του «Οικοκώδικα», την εφαρμογή ενός Περιβαλλοντικού Σχεδίου Δράσης, καθώς και τη διαμόρφωση του σχολικού κτιρίου και του αύλειου χώρου.
Η αξιολόγηση του 2ου Δημοτικού της Γαλήνης Ωραιοκάστρου ολοκληρώθηκε επιβραβεύοντας το σχολείο με την Πράσινη Σημαία και καθιστώντας το, το πρώτο Οικολογικό Σχολείο στο Δήμο Ωραιοκάστρου. Υπεύθυνοι του προγράμματος ήταν οι κ.κ. Πέντας Μιλτιάδης και Λουκάς Παναγιώτης.
Η συμμετοχή του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού και τα δύο έτη ήταν μείζονος σημασίας για την ολοκλήρωση του προγράμματος.
Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Αστέριος Γαβότσης δήλωσε σχετικά: «Η σημαντική αυτή περιβαλλοντική διάκριση για το 2ο Δημοτικό του Ωραιοκάστρου αποδεικνύει την σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά, που πραγματοποιείται στα σχολεία του Δήμου μας. Η κατάρτιση των μαθητών σε θέματα οικολογίας και προστασίας του περιβάλλοντος αποτελεί την πιο αξιόλογη παρακαταθήκη για το μέλλον του τόπου μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.