Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΛΙΑΔΗΣ: ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΛΙΑΔΗΣ Αντιπρόεδρος Σωμ.Εργαζ. & Μέλος ΔΣ Νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος: Κοινοποιούμε την δράση μας αυτή για να βρούμε μιμητές σε όλα τα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας μας.


Ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΟΙΤΩΝΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ


Ο πρώτος κοιτώνας σε δημόσιο νοσοκομείο δημιουργήθηκε από το σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν χώρο πίσω από το κυλικείο του νοσοκομείου, εμβαδού περίπου 50 τετραγωνικών  όπου θα μπορούν να φιλοξενηθούν δωρεάν τέσσερις συνοδοί ασθενών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. 
Ο χώρος όπου στεγάζεται ο κοιτώνας κατά το παρελθόν χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως κοιτώνας των αδελφών νοσοκόμων και στη συνέχεια στέγασε την τεχνική υπηρεσία και αργότερα είχε γίνει χώρος για τις καθαρίστριες.


Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΛΙΑΔΗΣ Αντιπρόεδρος Σωμ.Εργαζ. & Μέλος ΔΣ Νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος μιλώντας στην τηλεόραση ΑΤΛΑΣ TV για το θέμα αυτό που ταλανίζει χιλιάδες συνοδούς ασθενών από την περιφέρεια είπε:
"Βλέποντας τους συνοδούς που ερχόντουσαν από άλλους νομούς, έχοντας ασθενείς μέσα στο νοσοκομείο θα έπρεπε να μείνουν κάποιες μέρες και δεν είχαν τα χρήματα για να πάνε σε κάποιο ξενοδοχείο, ως εκ τούτου τους βλέπαμε να κοιμούνται στις καρέκλες, κάτω στο πάτωμα με μια κουβέρτα ένα σεντόνι και να ταλαιπωρούνται αφάνταστα. Σκεφθήκαμε να καλύψουμε ένα κενό, όχι απαραίτητα των νοσοκομείων αλλά της πολιτείας που θα έπρεπε να κοιτάξει το θέμα αυτό γιατί τα περιφερειακά νοσοκομεία δεν έχουν όλες τις ειδικότητες και έτσι δεν μπορούν να δώσουν όσα χρειάζονται οι πολίτες οι οποίοι αναγκάζονται να προσέρχονται στην πόλη της Θεσσαλονίκης"




Τα εγκαίνια του Ξενώνα έγινα σήμερα  με την Δοξολογία Του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ.Άνθιμου.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.