Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Έκλεισε θέση στον τελικό ο ΠΑΟΚ με τριάρα στη Νέα Σμύρνη



undefined
Το εισιτήριο της πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας κρατάει από απόψε στα χέρια του ο ΠΑΟΚ, που νίκησε με 3-1 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη στον πρώτο ημιτελικό, παίρνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στην Τούμπα.


Με γκολ των Μαουρίσιο (24΄), Πρίγιοβιτς (34΄) και Μπίσεσβαρ (73΄), ο κάτοχος του τροπαίου Δικέφαλος του Βορρά πήρε μία εμφατική νίκη με σκορ που ουσιαστικά του εξασφαλίζει από σήμερα μία θέση στον μεγάλο τελικό για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με στόχο να διατηρήσει τα σκήπτρα του. Ο Κόρμπος μείωσε για τον Πανιώνιο στο 85ο λεπτό.
Οι "ασπρόμαυροι" μετά από όσα έγιναν το βράδυ της πέρασμενης Κυριακής στην Τούμπα, με την μη διεξαγωγή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έδειξαν ιδανική αντίδραση αποδεικνύοντας την ανωτερότητά τους στον αγωνιστικό χώρο με εξαιρετική εμφάνιση. Παράλληλα, διεύρυναν το σερί τους στις 16 διαδοχικές νίκες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.
Ο ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα της αναμέτρησης μπήκε με επιθετικές διαθέσεις και είχε συντριπτική κατοχή της μπάλας ψάχνοντας το γρήγορο γκολ. Στο 12΄ ένα πλασέ του Μακ κατέληξε στην αγκαλιά του Κότνικ. Η πρώτη ευκαιρία του Πανιωνίου ήρθε στο 13΄, με κοντινό πλασέ του Γεσίλ μετά από γύρισμα του Σπιριντόνοβιτς με κεφαλιά, το οποίο όμως κόντραρε στο πόδι του Βαρέλα. Στο 15ο λεπτό είχε νέα καλή στιγμή ο ΠΑΟΚ, με τον Πρίγιοβιτς να βρίσκεται σε θέση βολής μετά από υπέροχη μπαλιά του Κάνιας στην περιοχή, όμως στην προσπάθειά του να "εκτελέσει" τον Κότνικ που είχε απέναντί του, η μπάλα κόντραρε στον γκολκίπερ του Πανιωνίου και στον Μπανανά και κατέληξε κόρνερ. Χαρακτηριστικό της υπεροχής του ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του αγώνα είναι το ότι στο 23΄ η κατοχή της μπάλας ήταν 82%-18% υπέρ του.
Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 24ο λεπτό με γκολ του Μαουρίσιο. Ο Πρίγιοβιτς συνδυάστηκε άψογα με τον Μακ στην αριστερά πλευρά και σέντραρε μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να κοντράρει στον Κόρμπο και τον Λημνιό να παίρνει την πρώτη κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα με πορεία προς τα δίχτυα, όπου την έστειλε ο Μαουρίσιο με νέα κεφαλιά πάνω από την γραμμή, ενώ ο Κότνικ ήταν εξουδετερωμένος.
Στο 34΄ ο Πρίγιοβιτς διπλασίασε τα τέρματα του Δικεφάλου με ασίστ του Αζεβέντο, την πρώτη του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο Βραζιλιάνος έβγαλε σέντρα ακριβείας από αριστερά και ο Σέρβος σέντερ φορ "εκτέλεσε" με εξαιρετική κεφαλιά στα δίχτυα. Με αυτό το γκολ έφτασε τα 20 στη φετινή σεζόν και τα 30 συνολικά με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε 50 εμφανίσεις.
Στο 43ο λεπτό ο Πανιώνιος είχε δοκάρι, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει λίγο πριν το ημίχρονο. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και την πρώτη κεφαλιά του Μπανανά η μπάλα κατέληξε στον Μασούρα που με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.
Στο 60΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει το σκορ ο Πανιώνιος. Αρχικά, ο Πασχαλάκης απέκρουσε πλασέ του Σπιριντόνοβιτς μέσα από την περιοχή και αριστερά και στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα στρώθηκε στον αφύλαχτο Παπαγεωργίου έκανε νέο πλασέ στην κίνηση στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι του εξουδετερωμένου Πασχαλάκη. Η επόμενη καλή στιγμή ήταν για τον ΠΑΟΚ με ένα καλό σουτ του Κάνιας στο 67΄ που μπλόκαρε ο Κότνικ.
Στο 73΄ ο ΠΑΟΚ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3 με γκολ του Μπίσεσβαρ που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς λίγα λεπτά νωρίτερα. Ο Μπανανά απομάκρυνε με το κεφάλι και η μπάλα στρώθηκε στον Μπίσεσβαρ λίγο έξω από την περιοχή και αυτός σούταρε στην κίνηση στέλνοντας την μπάλα στο δεξί δοκάρι και στα δίχτυα. Στο 79΄ είχε νέα μεγάλη ευκαιρία ο ΠΑΟΚ για να πετύχει και τέταρτο γκολ. Μετά από λάθος του Κότνικ, που έστειλε τη μπάλα πάνω στον Μακ, ο Σλοβάκος σούταρε αλλά έδιωξε ο γκολκίπερ του Πανιωνίου. Στη συνέχεια επωφελήθηκε ο Μπίσεσβαρ, ο οποίος έκανε νέο σουτ, αλλά έδιωξε εκ νέου ο Σλοβένος. Στο 84ο λεπτό βρήκε δίχτυα ο Σάχοβ αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ καθώς ο Ουκρανός ήταν ελάχιστα εκτεθειμένος.
Στο 85΄ ο Πανιώνιος μείωσε σε 1-3 με γκολ του Κόρμπου. Ο Μπραχίμι εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλα τα σώματα, έφτασε στον Κόρμπο, ο οποίος προ κενής εστίας στο δεύτερο δοκάρι την έστειλε στα δίχτυα με το στήθος, μετά από λανθασμένη έξοδο του Πασχαλάκη. Στο 88΄ ο Πανιώνιος είχε την τελευταία του ευκαιρία στο ματς, με δυνατό σουτ του Μασούρα έξω από την περιοχή που απέκρουσε δύσκολα ο Πασχαλάκης. Προτού πάρει το ριμπάουντ ο Σπιριντόνοβιτς, έδωξε σε κόρνερ ο Βιεϊρίνια. Με τη νίκη του με 3-1 ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά εξασφάλισε από σήμερα την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου.
Συνθέσεις:
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Μπανανά, Γκιοατά (46΄ Σταυρόπουλος), Βλάχος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Ουάσινγκτον (68΄ Μπραχίμι), Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας, Σαββίδης, Γεσίλ (46΄ Παπαγεωργίου).
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βαρέλα, Μαλεζάς, Βιεϊρίνια, Αζεβέντο, Μαουρίσιο (75΄ Σάχοβ), Κάνιας, Λημνιός, Πέλκας (65΄ Μπίσεσβαρ), Μακ, Πρίγιοβιτς (69΄ Κουλούρης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.