Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

ΕΛΛΗ ΣΤΑΗ : Το επίδομα και η επίδοση



Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΛΗ ΣΤΑΗΒούλιαξε στα ρηχά το ηθικό πλεονέκτημα του ζεύγους των υπουργών εξ Αμερικής και για μια ακόμη φορά το «ηθικό versus νόμιμο» κέρδισε στην κοινή συνείδηση . Είναι απορίας άξιον γιατί δεν μπορεί να καταγραφεί στο ατομικό υποσυνείδητο όσων ασκούν πολιτική εξουσία, ενώ έχει ήδη καταγράφει στο λαϊκό συλλογικό υποσυνείδητο...

Και ήταν απολύτως προφανές ότι η υπόθεση «επιδότηση ενοικίου»της κ. Αντωνοπούλου θα χτυπούσε ευθέως στο μαλακό υπογάστριο όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προσωπικά του ίδιου του πρωθυπουργού. Η παραίτηση του ζεύγους ήταν μονόδρομος. Όταν κάνεις σημαία σου το «Ηθικό» πρέπει να είσαι και σημαιοφόρος. A la carte ευθιξία δεν υφίσταται. Αυτό βεβαίως ισχύει και για μια σειρά άλλα θέματα, στα οποία κάνουν τα στραβά μάτια...
Και βούλιαξε πολύ βαθύτερα το ηθικό πλεονέκτημα της παρούσας κυβέρνησης στο πρόσωπο της κ. Αντωνοπούλου μετά την ανακοίνωση της (στην προσπάθεια της να παραμείνει υπουργός).
Όχι απλά γιατί δήλωσε ότι έκανε νόμιμη χρήση του δικαιώματος επιδότησης, αλλά γιατί δεν ήξερε, δεν κατάλαβε ότι μπορεί να προκαλέσει. Και ακόμα χειρότερα. Ζήτησε να την κρίνουμε από την υπουργική της επίδοση, που θεωρεί ότι είναι η καταπολέμηση της ανεργίας (μεγάλο και αμφισβητούμενο θέμα, που δεν είναι τώρα ο χρόνος να συζητηθεί).
Ομολογώ ότι πρώτη φορά ακούσαμε από πολιτικό πρόσωπο, αίτημα συμψηφισμού της επίδοσης με το επίδομα!
Και βεβαίως το ζήτημα δεν βρίσκεται στο ότι η κ. Αντωνοπούλου και ο σύζυγος της κ. Παπαδημητρίου είναι πλούσιοι. (Αυτό είναι προς τιμήν τους, θα έλεγα, από τη στιγμή που είναι απόκτημα της καριέρας τους και των ικανοτήτων τους). Ίσα -ίσα θα έλεγε κανείς ότι αυτό θα τους έκανε και πιο εύκολη την ευαισθητοποίηση, να δείξουν ότι εναρμονίζονται με τις ανάγκες και τα προβλήματα της χώρας.
Μωραίνει η εξουσία άραγε; Ή η αριστερή συνείδηση δεν είχε ποτέ ηθικό πλεονέκτημα, έναντι των άλλων και υπόκεινται όλοι στο Καλό και το Κακό της ανθρώπινης φύσης;
Η υπόθεση αυτή ανοίγει όμως και άλλα θέματα, μια ακόμη «πρωτοτυπία» της κυβέρνησης. Ένα ιδιαίτερο είδος νεποτισμού.
Την υπουργοποίηση ζευγαριών! Αν αυτός δεν είναι νεποτισμός, τότε τι είναι; Η αποθέωση του έρωτα;
Πρόχειρα καταγράφουμε τα πιο γνωστά ζεύγη: Ο κ. Δρίτσας και η κ. Χριστοδουλοπούλου, ο κ. Παπαδημητρίου και η κ. Αντωνοπούλου και ποιος ξέρει τι άλλο θα μας βγάλει το ρεπορτάζ σε ζεύγη, σε τομείς δημόσιας ευθύνης, διορισμένων από την κυβέρνηση.
Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει ψηλά στην ατζέντα τα σκάνδαλα και το «εμείς δεν είμαστε σαν και εσάς», πρέπει να γνωρίζει ότι από τα «μικρά» των 1.000 ευρώ επίδομα ενοικίου θα κριθούν και τα μεγάλα, γιατί το «Ηθικό» δεν έχει τιμολόγηση.

thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.