Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Η Καστοριά και η Δυτική Μακεδονία χρειάζονται αναπτυξιακό σχέδιο όχι αντίδωρα


Η Καστοριά και η Δυτική Μακεδονία
χρειάζονται αναπτυξιακό σχέδιο όχι αντίδωρα

Ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιώργος Αρβανιτίδης επισκέφτηκε χθες την Καστοριά ως επικεφαλής κλιμακίου του Κινήματος Αλλαγής, στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου που διεξάγεται σε όλη τη χώρα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Δημαρχείο Καστοριάς με τον Δήμαρχο κ. Ανέστη Αγγελή και συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο κ. Αρβανιτίδης εστίασε την προσοχή του στα θέματα ενέργειας που αφορούν την περιοχή, χαρακτηρίζοντας τις εξαγγελίες και τις δράσεις της Κυβέρνησης ως σημειακές και ελλιπείς, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζουν ένα καλύτερο αύριο στους κατοίκους της περιοχής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ από την οποία η τοπική κοινωνία αναμένεται να χάσει περίπου 6 δις € από το 2019 μέχρι το 2025, χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί πόροι για επενδύσεις και με τα «αντισταθμιστικά οφέλη» του φθηνού ρεύματος να κινούνται στην καλύτερη περίπτωση στα 200 εκατ. €.

Αναφορικά με την έλευση του φυσικού αερίου στην Καστοριά, ο κ. Αρβανιτίδης την χαρακτήρισε ως μια αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας την οποία, όμως, οι τοπικοί φορείς πρέπει να παρακολουθούν στενά, αφενός για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και αφετέρου για την εξασφάλιση των 12,6 εκατ. € από εθνικούς πόρους που είναι απαραίτητοι για να προχωρήσει το έργο σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Κυβέρνησης.

Τέλος, σχετικά με το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου στην Αθήνα, ο κ. Αρβανιτίδης τόνισε ότι το 2018 θα είναι η χρονιά της ολικής επαναφοράς της παράταξης, μια επαναφορά που θα φέρει την κανονικότητα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, ενώ παράλληλα τόνισε για ακόμα μια φορά την ανάγκη εθνικής συνεννόησης στα μεγάλα εθνικά θέματα απέναντι σε αντιλήψεις και πρακτικές μικροπολιτικής και επικοινωνιακής διαχείρισης.
Επίσκεψη στο Δημαρχείο Καστοριάς (15.02.2018)
Επίσκεψη στο Δημαρχείο Καστοριάς (15.02.2018)
Συνέντευξη Τύπου - Καστοριά (15.02.2018)
Συνέντευξη στο DIKTYO1 (14.02.2018)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.