Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Όσοι «βιάζονται» για ποιοτικές υπηρεσίες από τον ΟΑΣΘ θα περιμένουν πρώτα την εκκαθάριση…


Όσοι «βιάζονται» για ποιοτικές υπηρεσίες από τον ΟΑΣΘ
θα περιμένουν πρώτα την εκκαθάριση…


Για λάθος προτεραιότητες και έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού μίλησε ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιώργος Αρβανιτίδης κατά τη διαδικασία ενημέρωσης της Βουλής για τον ΟΑΣΘ.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αρβανιτίδης, μπορεί ο ΟΑΣΘ να πέρασε σε μια νέα εποχή, αυτό όμως δεν συνοδεύτηκε από αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Τα παράπονα για βλάβες, καθυστερήσεις και δρομολόγια που ακυρώνονται χωρίς προειδοποίηση είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη, ενώ κανείς δεν γνωρίζει το στρατηγικό σχέδιο για την επόμενη μέρα, ούτε υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης ώστε να γνωρίζουν οι μικρομέτοχοι αν και πότε θα εισπράξουν κάτι.

Εκκρεμούν, λοιπόν, απαντήσεις σε 5 άξονες:
  • Πόσα λεωφορεία χρειάζονται για να εξυπηρετούνται με ικανοποιητικό τρόπο οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μεσοπρόθεσμα με ορίζοντα το 2020 όταν αναμένεται να λειτουργήσει η βασική γραμμή του μετρό, ίσως και η παράκτια συγκοινωνία.
  • Πόσα χρήματα χρειάζονται για να επισκευαστούν τα λεωφορεία που έχουν πρόβλημα και να αγοραστούν ή να μισθωθούν καινούρια.
  • Αν υπάρχουν τα χρήματα αυτά και σε τι ορίζοντα χρόνου θα εκταμιευτούν.
  • Πώς θα λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν στους δρόμους με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα που μπλοκάρουν ή καθυστερούν τη διέλευση των λεωφορείων.
  • Πώς θα ενσωματωθούν στο σχεδιασμό της διοίκησης του ΟΑΣΘ οι προτάσεις της αυτοδιοίκησης για νέα δρομολόγια σε περιοχές που δεν εξυπηρετούνται.
Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου (25.01.2018)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.