Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

"ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΣ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2018. "ΘΕΡΙΖΟΥΝ" ΑΝΕΛ-ΕΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ"

«Ψεύτικο, υπεραισιόδοξο, φοροκεντρικό, αντιαναπτυξιακό, κοινωνικά ανάλγητο και γεμάτο μέτρα ακραίας λιτότητας που εξαθλιώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις» χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2018 ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, στη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βουλή.

Αιτιολογώντας έναν προς έναν τους παραπάνω χαρακτηρισμούς, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας επιτέθηκε στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λέγοντας ότι συνέταξε τον προϋπολογισμό με απώτερο σκοπό να κερδίσει πολιτικό χρόνο. Όπως εξήγησε, ζητούμενο για το Μέγαρο Μαξίμου είναι να εξυπηρετήσει προσωρινά το αφήγημα περί δήθεν οικονομικού success story και μέσω αυτού να ανοίξει το δρόμο για πρόωρες εκλογές το 2018.
Διαψεύδοντας τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς ότι ο προϋπολογισμός του νέου έτους είναι «ο τελευταίος μνημονιακός», απαρίθμησε τα 15 νέα μέτρα ύψους 1,86 δισ. ευρώ που θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τους Έλληνες πολίτες από 1η Ιανουαρίου 2018. Επίσης αποδόμησε την επιχειρηματολογία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ περί  θωράκισης του κοινωνικού κράτους εξηγώντας πως το νέο έτος η κυβέρνηση μειώνει τις κοινωνικές δαπάνες κατά 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 7,6% συγκριτικά με πέρυσι.
«Επομένως, στην περίπτωσή σας ταιριάζει η γνωστή ρήση ότι η Αριστερά αγαπάει τόσο πολύ τους φτωχούς, που συνεχώς δημιουργεί περισσότερους» σημείωσε ο κ. Καράογλου, για να προσθέσει πως από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι και σήμερα επιβεβαιώνεται η φράση: «κάθε πέρυσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα».
«Το ομολογούν οι αριθμοί. Την τριετία 2015-2016-2017 η Ελλάδα έχασε συνολικά 30 δισεκατομμύρια από το ΑΕΠ της σε σχέση με τις τότε προβλέψεις. Οι πολιτικές σας ήταν καταστροφικές και δυστυχώς ανέκοψαν βίαια την ανάκαμψη του 2014» τόνισε.
Και συνέχισε: «Καταντήσατε τη ζωή των Ελλήνων ένα μέρισμα και μια φορολοταρία», κάνοντας λόγο για νέα μέθοδο χειραγώγησης του κόσμου που εφαρμόζει η Αριστερά.

«Η ελπίδα που ευαγγελιζόσασταν έγινε “λεπίδα”, θερίζοντας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛέητα όνειρα και προσδοκίες. Και αυτό το αριστερό δράμα που βιώνει η κοινωνία μας αποτυπώνεται στον προϋπολογισμό, τον οποίο εξυπακούεται ότι η Νέα Δημοκρατία καταψηφίζει», έκλεισε την ομιλία του ο κ. Καράογλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.