Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Ανακοίνωση της ΕΥΑΘ προς τους πολίτες αναφορικά με τα κατεστραμμένα υδρόμετρα και της υπερβάλλουσας ποσότητας νερού λόγω του παγετού


Την πλήρη απαλλαγή από χρεώσεις κατεστραμμένων υδρομέτρων λόγω του παγετού του Ιανουαρίου αποφάσισε το Δ.Σ. της ΕΥΑΘ Α.Ε. για όσους καταναλωτές είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο, για δημόσια νοσοκομεία, σχολεία και κοινωνικές δομές (ΑΜΕΑ, ηλικιωμένων, προσφύγων κ.λπ.), αλλά και έκπτωση 50% για τους υπόλοιπους καταναλωτές με βάση τα ισχύοντα τιμολόγια και με επιμερισμό της δαπάνης αυτής στους επόμενους δύο τετραμηνιαίους λογαριασμούς.

Σε σχέση με τις υπερβάλλουσες, πέραν του συνηθισμένου μέσου όρου ποσότητες νερού που καταγράφηκαν από τους υδρομετρητές τον Ιανουάριο του 2017, το Δ.Σ. της εταιρείας αποφάσισε την πλήρη απαλλαγή της πρώτης κατηγορίας καταναλωτών (κοινωνικά τιμολόγια, νοσοκομεία, σχολεία, κοινωνικές δομές) και για τους υπόλοιπους καταναλωτές έκπτωση 80% επί της ποσότητας που υπερβαίνει το 10% του δικού τους ιστορικού μέσου όρου κατανάλωσης. Εκτιμάται ότι στην κατηγορία αυτή των υπερβάσεων εντάσσεται σημαντικός αριθμός καταναλωτών με καυστήρες φυσικού αερίου στα μπαλκόνια που παρουσίασαν διαρροές, όπως και καταναλωτές που άφηναν τις βρύσες ανοιχτές, για να αποφύγουν το πάγωμα των εγκαταστάσεών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.