Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017

Αντίστροφη μέτρηση για την εξουδετέρωση της βόμβας στο Κορδελιό

Απομακρύνθηκαν το πρωί οι ευπαθείς ομάδες - 72.000 άνθρωποι θα εγκαταλείψουν τα σπίτια τους – Συνεχής ενημέρωση από Δήμο και Περιφέρεια  

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την εξουδετέρωση της βόμβας του Β Παγκοσμίου Πολέμου στο Κορδελιό της Θεσσαλονίκης, αύριο στις δέκα το πρωί.

Η επιχείρηση βρίσκεται στο τελικό της στάδιο. Νωρίς το πρωί ξεκίνησε η απομάκρυνση με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ των ευπαθών ομάδων από την περιοχή, ενώ αύριο θα απομακρυνθούν οι περίπου 72.000 πολίτες από τις γύρω περιοχές.  Πρόκειται για το μεγαλύτερο σχέδιο εκκένωσης που έγινε ποτέ σε περίοδο ειρήνης στην σύγχρονη Ελλάδα.

Η εκκένωση των περιοχών σε ακτίνα 1900 μ. από το σημείο εντοπισμού της βόμβας, είναι υποχρεωτική και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί, το αργότερο μέχρι τις 9.30 το πρωί της Κυριακής, ώστε στις 10 να αρχίσει η επιχείρηση.Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για το αν πρέπει ή όχι να εγκαταλείψουν τις οικίες τους στο τηλεφωνικό κέντρο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας: 2311805300, τις ώρες 9.00’ το πρωί έως 9.00’ το βράδυ, αλλά κι από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (www.pkm.gov.gr) με την εισαγωγή της διεύθυνσής τους στον διαδραστικό χάρτη (Βρείτε τον ΕΔΩ).Ο δήμος Κορδελιού- Ευόσμου κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενόψει της επιχείρησης της Κυριακής. Από τις 7 το πρωί κανείς δεν θα μπορεί να εισέρχεται στην "απαγορευμένη ζώνη", παρά μόνο να εξέρχεται (Δείτε τον χάρτη ΕΔΩ). Όσοι δεν διαθέτουν το δικό τους όχημα, θα μπορέσουν να μετακινηθούν με λεωφορεία του ΟΑΣΘ, τα οποία θα τους αναμένουν σε συγκεκριμένες περιοχές του δήμου, για να τους μεταφέρουν στους χώρους υποδοχής. Η μετάβαση θα γίνει κατά τις ώρες 7πμ έως 9 πμ, όπως και η επιστροφή των πολιτών στις κατοικίες τους μετά τη λήξη της επιχείρησης.

Τα σημεία αφετηρίας λεωφορείων για τη μεταφορά των δημοτών είναι τα εξής:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ
- Εκκλησία Τιμίου Σταυρού Διαλογής
- 5η Συνοικία
- Οδός Σκρα (Άγαλμα Παύλου Μελά)
- Οδός Ανδρέα Παπανδρέου (υπόγειο πάρκινγκ)
- 1ο Γυμνάσιο Κορδελιού (οδός Μουσών)

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΥΟΣΜΟΥ
- Οδός 25ης Μαρτίου & Μουσών (πάρκο)
- Οδός Μαβίλη (τέρμα λεωφορείων, πλησίον ΙΚΑ)
- Οδός Ξανθίππης & Καλλικράτη (Άνωθεν Περιφερειακού)
- Οδός Κολοκοτρώνη με Νυμφαίου (Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου)
- Οδός 28ης Οκτωβρίου (1ο Γυμνάσιο Ευόσμου, έναντι γηπέδου Αγροτικού Αστέρα)
- Οδός Δωδεκανήσου με Επτανήσου

Η μεταφορά με τα λεωφορεία θα είναι δωρεάν

Για τη μετακίνηση των ΑΜΕΑ ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου διαθέτει δύο ειδικά οχήματα και παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνήσουν μέχρι το Σάββατο στο τηλέφωνο 2313 302170 για την ασφαλή και έγκαιρη μεταφορά τους.

Δημότες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας θα πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο μέχρι το Σάββατο με το ΕΚΑΒ (166) για την ασφαλή μεταφορά τους.

Tηλέφωνα επικοινωνίας:

Για την εξυπηρέτηση και την πληροφόρηση των δημοτών οι υπηρεσίες του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου θα βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή την Παρασκευή 10, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου.

Τηλέφωνα επικοινωνίας και πληροφόρησης των πολιτών:

2313 302152, 2313 302181, 2313 302135, 2313 302147, 2313 302129, 2313 302144, 2313 302175, 2313 302137, 2313 302153.

ΔΗΜΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ- ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ


Μετά τον περιορισμό από τον Στρατό της υπό εκκένωση περιοχής στα 1.900 μέτρα, περίπου 4.000 κάτοικοι του δήμου Αμπελοκήπων- Μενεμένης θα πρέπει να απομακρυνθούν για τις ανάγκες της επιχείρησης αδρανοποίησης της βόμβας. Ο εκτιμώμενος αριθμός των ΑμΕΑ που θα χρειασθεί να μετακινηθούν, ανέρχεται περίπου σε τετρακόσια άτομα.

Αναλυτικά οι περιοχές που θα εκκενωθούν (Δείτε και τον χάρτη ΕΔΩ)

1. Ολόκληρος ο οικισμός Αγ.Νεκταρίου (Δενδροπόταμος)

2. Από την περιοχή Καζαντζάκη μόνον: η οδός Δ. Γληνού ολόκληρη, από την οδό Ν. Καζαντζάκη οι με αριθμούς 2,4,6,8,10 οικοδομές και από την οδό Μοναστηρίου οι με αριθμούς 242, 244, 246, 248, 250, 252, 254, 256 οικοδομές.

3. Από την περιοχή Μενεμένης μόνον οι οικοδομές των παρακάτω οδών: Υπ. Αγγελάκη 76, 78, 81, 83,πάροδος Κουντουριώτη 2, 4, 6, 8, 10, 12, Ν. Κουντουριώτη 61, 63, 65, 68, 70, Μ. Γουρουφίδου 21, 23, 30, 32, 34, 36, Έλλης Αλεξίου 36, 38 και Εθνικής
Αντιστάσεως 1, 3, 5, 7, 9, 11, 13, 15, 17, 19, 21, 23, 25 και 27.

Οι προτεινόμενοι χώροι που θα μετακινηθούν και θα παραμείνουν οι κάτοικοι είναι:

i. Ανοικτοί χώροι :

α. Στρατόπεδο «Μέγας Αλέξανδρος»
β. Οδός Κυρίμη - χώρος ΟΣΕ
γ. Τέρμα οδού Νικ. Πλαστήρα - αυλή σχολικού συγκροτήματος
δ. Στρατόπεδο Παύλου Μελά

ii. Κλειστοί χώροι :

α. Κ.Α.Π.Η. Μενεμένης
β. Κινηματοθέατρο «ΑΣΤΡΟΝ»
γ. Γυμναστήριο «ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΕΛΕΣΙΔΟΥ»
δ. Κατακόμβη Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής
ε. Ιερός Ναός Αναστάσεως του Κυρίου (εντός στρατοπέδου «Μεγ. Αλέξανδρος»)
στ. Σχολικό συγκρότημα 2ου - 4ου δημοτικών σχολείων οδού Κυριακίδη (αυλή -
γυμναστήριο - αίθουσα πολλαπλών χρήσεων)

Τα προτεινόμενα σημεία συγκέντρωσης των πολιτών για τη μεταφορά τους είναι:

Περιοχή Καζαντζάκη :
- Δ. Γληνού & Μοναστηρίου
- Καζαντζάκη & Μουτάφη

Περιοχή Δενδροποτάμου :
- Αγίου Νεκταρίου & Κοιμήσεως Θεοτόκου (Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου)
- Α.Τ. Μενεμένης
- Κωνσταντινουπόλεως & Κολοκοτρώνη

Ίδια μεταφορικά μέσα του Δήμου για τη μετακίνηση του πληθυσμού :

- 1 λεωφορείο 52 ατόμων
- 1 λεωφορείο 18 ατόμων

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Τηλέφωνα επικοινωνίας και πληροφόρησης των πολιτών:

2310 729602, 729608, 724617, 724670, 724671 και 2313300912,

2313300914.

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ

Ένα μικρό τμήμα του δήμου Δέλτα βρίσκεται στην υπό εκκένωση περιοχή, ενόψει της επιχείρησης της Κυριακής. Βρίσκεται στην περιοχή του Καλοχωρίου, εκατέρωθεν του αυτοκινητοδρόμου της ΠΑΘΕ και αφορά επαγγελματικούς χώρους (δεν υπάρχουν κατοικίες).

Ένα δεύτερο μικρό τμήμα αφορά στα ΕΛΠΕ, τα οποία εκ του νόμου διαθέτουν δικό τους σχέδιο αντιμετώπισης κρίσεων σε συνεργασία με την ΠΚΜ κι ένα τρίτο τμήμα αφορά περιοχή χωρίς κατοικίες, πίσω από τον οικισμό Αγία Σοφία.

Δείτε τον χάρτη ΕΔΩ.

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

2310. 796.117

ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΓΙΑ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΩΝ ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Παρότι αρχικά ο σταθμός των ΚΤΕΛ Μακεδονία δεν συμπεριλαμβάνονταν στον σχεδιασμό, με παρέμβαση του δημάρχου Αμπελοκήπων- Μενεμένης, αποφασίστηκε να παραμείνει κλειστός για λίγες ώρες, για λόγους ασφαλείας, Έτσι, από τις 10 το πρωί έως και τις 3 το μεσημέρι, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο με αφετηρία τα ΚΤΕΛ Μακεδονία.

Τα υπεραστικά λεωφορεία που θα φτάσουν στη Θεσσαλονίκη από άλλες περιοχές, θα σταματήσουν, τα μεν από δυτικά, στο λιμάνι και τα δικαστήρια και τα δε από ανατολικά, στην οδό Λαγκαδά, στο ύψος των δωδεκαόροφων.

ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΑ ΕΛ.ΠΕ.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται και τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), καθώς πέραν του εσωτερικού σχεδίου έκτακτης ανάγκης στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) που έχει πρόσφατα επικαιροποιηθεί, εκπονήθηκε και πρόσθετο σχέδιο με επιπλέον μέτρα.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής των βιομηχανικών εγκαταστάσεων των ΕΛΠΕ Θεσσαλονίκης, Χριστόφορος Αντώτσιος, "οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις Θεσσαλονίκης των ΕΛΠΕ βρίσκονται σε απόσταση άνω των 700 μέτρων από το σημείο όπου βρέθηκε η βόμβα. Οι δεξαμενές καυσίμων βρίσκονται ακόμη μακρύτερα". Παρά την απόσταση αυτή, ωστόσο, έχουν ούτως ή άλλως ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα.
ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
Σε κοντινή απόσταση από το πρατήριο καυσίμων, στο οποίο εντοπίστηκε η βόμβα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, λειτουργούν και άλλα βενζινάδικα, τα οποία καλούνται να αδειάσουν τις δεξαμενές τους μέχρι και το Σάββατο, ώστε η επιχείρηση της Κυριακής να διεξαχθεί με ασφάλεια. 
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Βενζινοπωλών Θεσσαλονίκης, Θέμη Κιουρτζή, περίπου 15 πρατήρια θα πρέπει να αδειάσουν τα καύσιμά τους. "Η εκκένωση των δεξαμενών είναι μια χρονοβόρος διαδικασία, αλλά από τη στιγμή που τίθεται θέμα λόγω της ύπαρξης της βόμβας, οι πρατηριούχοι είναι πανέτοιμοι να διεκπεραιώσουν εγκαίρως τη διαδικασία, τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας" σημείωσε ο κ. Κιουρτζής. 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ


Στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για την επιχείρηση της Κυριακής, η Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε (ΕΔΑ ΘΕΣΣ) επισημαίνει ότι βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση της η εταιρεία αναφέρει ότι:

• Συνεργάζεται με όλες τις αρμόδιες Αρχές και ιδιαίτερα με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της

• Διαθέτει επιχειρησιακό σχέδιο για να ανταποκρίνεται σε καταστάσεις κρίσης (Τοπική και Γενική) και όλος ο Εταιρικός μηχανισμός έχει τεθεί σε ετοιμότητα για την εφαρμογή του εν λόγω σχεδίου

• Διαθέτει σε 24ωρη βάση προσωπικό σε επιφυλακή με κατάλληλα επανδρωμένα οχήματα προκειμένου να ανταποκρίνονται σε περιστατικά Άμεσης Επέμβασης στο δίκτυο φυσικού αερίου.

• Το προσωπικό της Εταιρείας που βρίσκεται σε επιφυλακή θα ενισχυθεί ειδικά για την Κυριακή 12/02/2017, προκειμένου να επιτηρεί τις κρίσιμες εγκαταστάσεις και να είναι έτοιμο να επέμβει σε οποιαδήποτε περίπτωση απαιτηθεί.

• Διαθέτει Τηλεφωνικό Κέντρο Άμεσης Επέμβασης το οποίο λειτουργεί συνεχώς όλο το 24ωρο και το οποίο δέχεται τις τηλεφωνικές κλήσεις που σχετίζονται με τεχνικά προβλήματα και περιστατικά Άμεσης Επέμβασης. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι :

- 10302 (από κινητό και σταθερό με χρέωση)

- 800-11-87878 (από σταθερό χωρίς χρέωση)

• Από τις 10:00 το πρωί την Κυριακή 12/02/2017, θα λειτουργεί το εναλλακτικό Τηλεφωνικό Κέντρο Άμεσης Επέμβασης, που βρίσκεται στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων της Εταιρείας στην περιοχή του Καλοχωρίου, σύμφωνα τις προβλεπόμενες Εταιρικές διαδικασίες διαχείρισης κρίσεων.

• Θα διενεργηθεί προληπτική απενεργοποίηση παροχών φυσικού αερίου στις οικοδομές που γειτονεύουν με το σημείο της επέμβασης, με πρότερη ενημέρωση των καταναλωτών. Η επανεργοποίηση θα πραγματοποιηθεί με το πέρας της επιχείρησης άμεσα από το προσωπικό της Εταιρείας.

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

bomba.png

Την επιχείρηση αδρανοποίησης της βόμβας, η οποία θα αρχίσει στις 10 το πρωί, θα αναλάβει ολιγομελής ομάδα του Τμήματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς. Ο επικεφαλής της ομάδας θα συνεπικουρείται από άλλους τρεις πυροτεχνουργούς, ωστόσο μόνο ο ίδιος θα μπει στο σκάμμα, στο οποίο βρίσκεται, σε βάθος πέντε μέτρων, η βόμβα, η οποία περιέρχει 250 κιλά εκρηκτικών.

Η ομάδα θα αφαιρέσει αρχικά τον πυροκροτητή και θα αδρανοποιήσει τη βόμβα ώστε στη συνέχεια να μεταφερθεί με όχημα του στρατού στο πεδίο βολής του Ασκού Προφήτη.

"Από τη στιγμή που το πυρομαχικό είναι αποδεσμευμένο, δεν υπάρχει κίνδυνος να γίνει έκρηξη εύκολα", είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Νικόλαος Φανιός, διευκρινίζοντας ότι "η βόμβα είναι αεροπορίας και θα μεταφερθεί με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, υπό την εποπτεία της αστυνομίας, που θα έχει και την ευθύνη της απρόσκοπτης διέλευσης μέσα από τους δρόμους της πόλης".

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
Στο πλαίσιο της επιχείρησης απενεργοποίησης της βόμβας, η Τροχαία Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, εντός της ακτίνας των 1900 μέτρων, καθώς και στην γύρω περιοχή.

Συγκεκριμένα:

Για τα φορτηγά αυτοκίνητα μικτού βάρους άνω των τρεισήμισι (3,5) τόνων:

Από την 06.00΄ πρωινή ώρα της Κυριακής 12-02-2017 έως την λήξη των αστυνομικών μέτρων απογευματινές ώρες της ιδίας, θα διακοπεί η κυκλοφορία στα ακόλουθα οδικά τμήματα:

- Στο ρεύμα εισόδου του αυτ/μου Α.Θ.Ε. (Ε.Ο. Αθηνών – Θεσ/νίκης), από το ύψος της συμβολής της με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ (κόμβος Κ-1).
- Στην Περιφερειακή οδό Θεσ/νίκης, από τη συμβολή της με την Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Αθηνών (κόμβος Λαχαναγοράς) μέχρι τη συμβολή της με την Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Καβάλας (Αερογέφυρα Σταυρούπολης).
- Στο ρεύμα εισόδου της Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Έδεσσας, από το ύψος της συμβολής της με την Π.Ε.Ο. (65) Θεσ/νίκης – Κιλκίς.

Για τα οχήματα παντός τύπου:

Από την 10.00΄ πρωινή ώρα της Κυριακής 12-02-2017 έως την λήξη των αστυνομικών μέτρων απογευματινές ώρες της ιδίας, θα διακοπεί η κυκλοφορία και θα απαγορευτεί η στάση – στάθμευση στα ακόλουθα οδικά τμήματα:

- Στο ρεύμα εισόδου του αυτ/μου Α.Θ.Ε. (Ε.Ο. Αθηνών – Θεσ/νίκης), από το ύψος της συμβολής της με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ (κόμβος Κ-1).
- Στην Περιφερειακή οδό Θεσ/νίκης, από τη συμβολή της με την Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Αθηνών (κόμβος Λαχαναγοράς) μέχρι τη συμβολή της με την Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Καβάλας (Αερογέφυρα Σταυρούπολης).
- Στο ρεύμα εισόδου της Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Έδεσσας, από το ύψος της συμβολής της με την Π.Ε.Ο. (65) Θεσ/νίκης – Κιλκίς.
- Σε όλες τις οδούς που βρίσκονται εντός της ακτίνας των 1.900 μέτρων από το σημείο ανεύρεσης πυρομαχικών και περικλείονται από τον ακόλουθο οδικό άξονα – σημεία:
οδός Αριστοτέλους (Δήμου Ευόσμου) – Λεωφ. Δενδροποτάμου – Κυκλικός Κόμβος ΚΤΕΛ ¨ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ¨ - Επαρχιακή οδός Θεσ/νίκης-Καλοχωρίου – Αυτ/μος Α.Θ.Ε. (ύψος Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσ/νίκης) – Συμβολή οδών Πόντου & Μαγνησίας – Συμβολή οδών Ε.Ο. Θεσ/νίκης Έδεσσας & Π.Ε.Ο. (65) Θεσ/νίκης Κιλκίς – Δημοτικοί δρόμοι περιοχής ΕΛ.ΠΕ. – οδός Ορεστιάδος (Δήμου Ευόσμου) – οδός Ρεθύμνου – οδός Παλλήνης – οδός Χανίων – οδός Φερενίκης – οδός Τραπεζούντος – Προέκταση οδού Μαιάνδρου – Περιφερειακή οδός – οδός Σμύρνης – οδός Μακεδονομάχων – οδός Τζαβέλλα – οδός Αριστοτέλους.

Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών μέτρων η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται ως εξής:

- Από την Ε.Ο. Αθηνών - Θεσ/νίκης προς τον αυτ/μο ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ.
- Από την Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Έδεσσας προς την Π.Ε.Ο. (65) Θεσ/νίκης Κιλκίς.
- Από το κέντρο της Θεσ/νίκης και την Περιφερειακή οδό προς την Ε.Ο. Θεσ/νίκης – Καβάλας (οδός Λαγκαδά).
- Από την οδό 26ης Οκτωβρίου προς την Λεωφ. Δενδροποτάμου.
- Και τις λοιπές οδούς περιμετρικά της ζώνης αποκλεισμού των 1.900 μέτρων.
Σε καίρια σημεία θα υπάρχουν τροχονόμοι που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία και θα διευκολύνουν τους οδηγούς.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΑΣΘ

Αλλαγές στα δρομολόγιά του ανακοίνωσε ο ΟΑΣΘ, λόγω της επιχείρησης που θα πραγματοποιηθεί για την αδρανοποίηση της βόμβας στο Κορδελιό.

Συγκεκριμένα οι μεταβολές ανά Σταθμαρχείο και λεωφορειακή γραμμή θα είναι οι εξής:

1)Σταθμός Μετεπιβίβασης «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

α) Σταθμαρχείο ΚΤΕΛ Α΄ (Κάτω Σταθμαρχείο) - τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών 8, 12, 31, 45 και 78 θα εκτελούνται κανονικά έως τις 09.00. Οι λεωφορειακές γραμμές 8, 12, 45 και 78 μετά τις 09.00΄ θα καταλήγουν στον Ν.Σ.Σ. ενώ η λεωφορειακή γραμμή 31 θα επιστρέφει στη Βούλγαρη από τα Δικαστήρια.

β) Σταθμαρχείο ΚΤΕΛ Β΄ (Άνω Σταθμαρχείο) - τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών 81, 89Α και 89Β θα εκτελούνται κανονικά έως τις 09.00΄. Τα δρομολόγια της λεωφορειακής γραμμής 80 έως τις 08.45 και της λεωφορειακής γραμμής 82 έως τις 08.30΄. Μετά από τις προαναφερθείσες ώρες, η λειτουργία των λεωφορειακών γραμμών θα διακοπεί και θα επανέλθει μετά την ολοκλήρωση της όλης επιχείρησης.

2) Από το Ν.Σ.Σ. τα τελευταία δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών 9, 19, 40, 51, 52 και 54 θα πραγματοποιηθούν στις 08.45΄. Μετά από την προαναφερθείσα ώρα, η λειτουργία των λεωφορειακών γραμμών θα διακοπεί και θα επανέλθει μετά την ολοκλήρωση της όλης επιχείρησης.

3) Το τελευταίο δρομολόγιο της λεωφορειακής γραμμής 20 θα πραγματοποιηθεί στις 08.45 από το Σταθμαρχείο Μενεμένης. Μετά από την προαναφερθείσα ώρα, η λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής θα διακοπεί και θα επανέλθει μετά την ολοκλήρωση της όλης επιχείρησης.

4) Τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών 1 και 18 θα εκτελούνται κανονικά μέχρι τις 09.00΄. Μετά τις 09.00΄ οι λεωφορειακές γραμμές 1 και 18 θα τερματίζουν στο Σταθμαρχείο Ευόσμου.

5) Τα λεωφορεία των ειδικών για την περίσταση λεωφορειακών γραμμών που θα φέρουν την αρίθμηση 501 μέχρι και 508 θα μετακινούν δωρεάν τους πολίτες, μεταξύ των σημείων επιβίβασης και αποβίβασης που έχουν υποδείξει οι προαναφερόμενοι Δήμοι.

6) Θα διατεθούν τα δύο ειδικά λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Θ. για την μετακίνηση των ΑμεΑ, για τους πολίτες που θα χρειαστούν την εν λόγω υπηρεσία. Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα πρέπει να επικοινωνούν με τους οικείους Δήμους για να δηλώσουν τα απαραίτητα στοιχεία.

To τηλεφωνικό κέντρο 11085 θα λειτουργεί από τις 07.00΄έως τις 22.00΄ παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.