Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Α. Μπάτος-Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Ωραιοκάστρου-: "Να απομακρυνθούν τα ταραχοποιά στοιχεία. Εισαγγελική παρέμβαση ΤΩΡΑ"

Ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Ωραιοκάστρου, Αστέριος Μπάτος, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στις 7:30 στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, καταδίκασε κατηγορηματικά κάθε βίαιη ενέργεια που υποκινείται από ρατσιστικά εθνικιστικά προστάγματα, πόσο μάλλον όταν αυτές οι πράξεις μεταφέρονται μέσα και έξω από σχολικές αυλές.

Ο κ. Μπάτος εξέφρασε την έντονη ανησυχία που προκαλεί στους πολίτες η απουσία της προστασίας και της ασφάλειας από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, όταν αυτά παραμένουν θεατές ενός δράματος και το αφήνουν να εξελιχθεί, λες και από μόνο του θα εξαφανιστεί.

Η λογική του ότι ο δυνατότερος νικά, είναι πρακτική εκφοβισμού και μόνο, είναι κανόνας της ζούγκλας και της αναρχίας και όχι μιας οργανωμένης πολιτείας.

Για άλλη μια φορά, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ο τόπος μας στιγματίζεται αδίκως και αδικαιολογήτως και το κράτος φέρει βαρύτατες ευθύνες για αυτή την δραματική τροπή των γεγονότων, μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών. Αυτοί που θα΄πρεπε να ντρέπονται για αυτά που συμβαίνουν είναι η πολιτεία και όχι οι πολίτες της.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό για τα θλιβερά γεγονότα των τελευταίων ημερών, από τη θέση του προέδρου της Ένωσης, ο κ. Μπάτος απαίτησε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι έμπρακτοι και οι υποκρυπτόμενοι παρακινητές.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, για την άμεση εξομάλυνση της κατάστασης, ζήτησε δημόσια την απομάκρυνση όλων των ταραχοποιών στοιχείων σε ακτίνα τουλάχιστον 200 μέτρων από το χώρο του σχολείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.