Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΑΙΟΥ: ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ – ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΑΙΟΥ "ΝΕΑ ΚΟΤΥΩΡΑ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου άνοιξε το χριστουγεννιάτικο bazaar  χειροτεχνίας του συλλόγου μας το οποίο έμεινε ανοιχτό μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου. Ο χώρος στολίστηκε και υποδέχτηκε το κοινό με μεγάλη χαρά και γιορτινή διάθεση.
   Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο χριστουγεννιάτικος χορός του συλλόγου με μουσική επιμέλεια στην λύρα και τραγούδι Κ. Σαβιολάκη, στο νταούλι Δ. Ευθυμιάδη, στο μπουζούκι και λαϊκό τραγούδι Ι. Τζελέπη και στα πλήκτρα Τ. Ευθυμιάδη. Ο κόσμος ήπιε, χόρεψε και διασκέδασε με την ψυχή του μέχρι αργά το βράδυ. Την εκδήλωση αυτή τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος Ενότητας Καλλιθέας Χρήστος Παναγιωτίδης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεσαίου Αναστάσιος Λαζαρίδης, ο γιατρός Ιωάννης Βαλερήςς , ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου Θεόδωρος Αμανατίδης, το διοικητικό συμβούλιο και ποδοσφαιριστές της Αστραπής Μεσαίου, ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Κων/νος Φωτιάδης, ο σύλλογος Μονολόφου και ο σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ιωνίας «ΗΡΟΔΟΤΟΣ».
 
   Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Μεσαίου μοιράστηκαν δώρα στα παιδιά του παιδικού σταθμού, νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου Μεσαίου από τον Άη Βασίλη και τους βοηθούς του.  Τα παιδιά χόρεψαν έπαιξαν,  άκουσαν παραμύθια, τραγούδησαν με τον Άη Βασίλη και στο τέλος έφαγαν πίτσα και κεράστηκαν αναψυκτικά. 
   Στις 31 Δεκεμβρίου και ημέρα Σάββατο μέλη των χορευτικών τμημάτων του συλλόγου μας και ποδοσφαιριστές της Αστραπής Μεσαίου βγήκαν στο χωριό με την ποντιακή λύρα και το νταούλι να ψάλλουν τα ποντιακά πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στους κατοίκους του. Αυτή η ένωση των δυο σωματείων έγινε για πρώτη φορά με μεγάλη χαρά.   Παρά το κρύο τα παιδιά με κέφι και καλή διάθεση έψαλλαν τα κάλαντα σε όλα τα σπίτια του χωριού, όπου οι κάτοικοι τους τα υποδέχτηκαν με μεγάλη αγάπη και πολλά κεράσματα. 

  Ημέρα Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017 το ΚΑΠΗ του χωριού και ο σύλλογος μας διοργάνωσαν Ρεβεγιόν για να υποδεχτούμε την νέα χρονιά. Οι παρευρισκόμενοι κεράστηκαν κρασί και έφαγαν σουβλάκια ακούγοντας μουσική και χορεύοντας σε ποντιακούς ρυθμούς.

  Τέλος, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της κοπής της πίτας του συλλόγου μας.  Ο ιερέας του χωριού Σταύρος Κυρσταυρίδης ευλόγησε την βασιλόπιτα και έδωσε τις ευχές του στον σύλλογο και στους παρευρισκόμενους. Το φλουρί της βασιλόπιτας έπεσε στο κομμάτι των χορευτικών τμημάτων.  Στη συνέχεια βραβεύτηκαν οι μαθητές γυμνασίου, λυκείου, ΕΠΑΛ και ΤΕΙ, ΑΕΙ για τις επιδόσεις τους. Οι μαθητές αυτοί είναι Παναγιώτης Λαζαρίδης Α΄ τάξη γυμνασίου Αριστοτέλειο Κολλέγιο 19,10 , Νικόδημος Μαρμαρίδης Α΄τάξη γυμνασίου Καλλιθέας Δ. Ωραιοκάστρου 18,1 , Αντωνία Μαρμαρίδου Β΄τάξη γυμνασίου Κιλκίς 18,7 , Ευρώπη Κουτρουδίτση Β΄τάξη λυκείου Καλλιθέας Δ. Ωραιοκάστρου 18,4 , Ιωάννα Χριστοφορίδου Β΄τάξη λυκείου Καλλιθέας Δ. Ωραιοκάστρου 19,3. Για την εισαγωγή τους σε ΤΕΙ βραβεύτηκαν οι: Μαρία Αμδάκη για την εισαγωγή στο ΤΕΙ Σερρών στο τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομία και ο Ανδρέας Χάντρη για την εισαγωγή του στο ΤΕΙ Κοζάνης Ηλεκτρολόγος Μηχανικός.
 
  Με την παρουσία τους τίμησαν αυτή την εκδήλωση ο βουλευτής Αναστασιάδης Σάββας, ο δημοτικός σύμβουλος Γεώργιος Λαζαρίδης, ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου Θεόδωρος Αμανατίδης και ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Κων/νος Φωτιάδης. Τα φλουριά για από τους παρευρισκόμενους κέρδισαν ο Χαράλαμπος Μαρμαρίδης και η Ευδοξία Μουρατίδου.

   Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου ευχαριστεί όλο τον κόσμο που τον στήριξε και παρεβρέθηκε  σε αυτές τις εκδηλώσεις. Ευχόμαστε μια νέα και δημιουργική χρονιά με υγεία και αγάπη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.