Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Μουζάλας από Θεσσαλονίκη: Κερδίσαμε το στοίχημα του Χειμώνα. Κλείνουν οι δομές φιλοξενίας στο Ωραιόκαστρο

Στη Θεσσαλονίκη  βρέθηκε ο  υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.
Ο Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη, μίλησε για τους πρόσφυγες στη Βόρεια Ελλάδα, την θέρμανση στους χώρους φιλοξενίας αλλά και την συμφωνία ανάμεσα στην Ευρώπη και στην Τουρκία.
Από 26.000 μειώθηκαν σε 9.000 οι πρόσφυγες στην Βόρεια Ελλάδα, δήλωσε ο Γιάνννης Μουζάλας, ενώ πρόσθεσε πως "οι δομές θα βελτιώνονται συνεχώς, θα μικραίνουν με στόχο να υπάρχουν 500 άτομα ανά κάμπ, αλλά θα είναι ασφαλές για τους πρόσφυγες αλλά και για τους κατοίκους".
Όπως είναι ήδη γνωστό, πολλοί χώροι φιλοξενίας θα κλείσουν, ανάμεσα σε αυτούς, σύμφωνα με τον κύριο Μουζάλα, θα είναι και οι δομές φιλοξενίας στο Ωραιόκαστρο.
"Δεν είναι κανείς στο κρύο, σε μέρος που δεν θερμαίνεται και να μην έχει στέγη, εκτός απο δυο χώρους. Κερδίσαμε το στοίχημα του ξεχειμωνιάσματος.
Τώρα, αν δεν ήρθε σήμερα το πετρέλαιο και έρθει αύριο, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει θέρμανση." σχολίασε σχετικά με την θέρμανση αλλά και τις διαμαρτυρίες που είχαμε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη.
"Χωρις την συμφωνία Τουρκίας -Ευρώπης θα είχαμε ακόμα 100 χιλιάδες άτομα να περιθάλψουμε" είπε ο Γιάννης Μουζάλας, τονίζοντας ότι η συμφωνία με την Τουρκία είναι πολύτιμη.
Ωστόσο, σε ερώτηση δημοσιογράφου, εάν δεν αναιρεθεί η συμφωνία, ο υπουργός δήλωσε "Έχουμε σχέδιο σε περίπτωση κατάπεσης της συμφωνίας Τουρκίας -Ευρώπης. Αλλά είναι σαν να έχουμε πόλεμο και να ρωτάτε τον υπουργό Εθνικής Αμύνης αν πέσει η πρώτη γραμμή στα Ιωάννινα, τι θα κάνουμε, δεν θα σας απαντήσει". Επίσης ο Γιάννης Μουζάλας, επισήμανε πως πρόσφυγες θα μετακινηθούν σε 20.000 διαμερίσματα και μεγάλους χώρους.
Μέχρι τον Μάρτιο θα δοθούν σε διαθεσιμότητα 8.000 διαμερίσματα. Όσο αναφορά τα χρήματα που θα δοθούν στους πρόσφυγες, ο υπουργός επισήμανε πως "πρόκειται για παγκόσμια μέθοδο αντιμετώπισης που θα βοηθήσει τους πρόσφυγες αλλά και την κοινωνία. Επειδή άκουσα ότι δεν δίνουμε τα λεφτά σε φτωχούς Έλληνες και τα δίνουμε στους πρόσφυγες, να σας πω οτι τα χρήματα αυτά ειναι της Ε.Ε και πρεπει να δοθούν σε αυτούς. Δεν έχω πει πόσα θα είναι, θα υπάρχει ισσοροπία, ώστε να μην υπερβαίνουν τα χρήματα που παίρνει μια φτωχή ελληνική οικογένεια".
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέφερε πως ανάμεσα στα  προσφυγικά καμπ  που θα κλείσουν θα είναι και της  φρακπορτ και αλλα πολλα.
Πηγή: seleo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.