Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού- Έρχονται βροχές, χιόνια, δυνατοί άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού και μάλιστα από σήμερα Δευτέρα, σύμφωνα με το δελτίο πρόγνωσης της ΕΜΥ, που κάνει λόγο για βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά και πτώση της θερμοκρασίας μέχρι το Σαββατοκύριακο.  
 Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, προβλέπεται σταδιακή μεταβολή του καιρού με βροχές στα ανατολικά και νοτιά, χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χωράς, ενίσχυση των βορείων ανέμων στο αιγαίο στα 7 με 8 μποφόρ και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.
  Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ χιονιά στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα ανατολικά 7 και σταδιακά 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως έως 11 βαθμούς Κέλσιου με βαθμιαία πτώση από το απόγευμα. 
 Στη Θεσσαλονίκη θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τους ανέμους να πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 06 βαθμούς Κέλσιου με βαθμιαία πτώση από το απόγευμα.

 Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα


 Μακεδονία, Θράκη Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία με πρόσκαιρες βροχές η χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά. Βαθμιαία βελτίωση. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά σταδιακά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 02 έως 10 βαθμούς Κέλσιου, και στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Βαθμιαία πτώση από το απόγευμα. 
 Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα νοτιά. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο ιόνιο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 03 έως 15 βαθμούς Κέλσιου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Βαθμιαία πτώση από το απόγευμα.
  Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και αργότερα χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα ανατολικά και νοτιά 7 και σταδιακά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 01 έως 13 βαθμούς Κέλσιου, και στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Βαθμιαία πτώση από το απόγευμα. 
 Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις τη νύχτα στα ορεινά. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και σταδιακά 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 14 έως 17 βαθμούς Κέλσιου. Βαθμιαία πτώση από το απόγευμα.
  Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
 Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και πιθανόν ημιορεινά από το βράδυ. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και σταδιακά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 17 βαθμούς Κέλσιου, και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Βαθμιαία πτώση από το απόγευμα.

 Προειδοποιήσεις της ΕΜΥ μέχρι το Σαββατοκύριακο

   Παρόμοιο με την Τρίτη θα είναι το σκηνικό του καιρού και τις επόμενες ημέρες μέχρι και το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την ΕΜΥ. 
 Ειδικότερα, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι στα δυτικά ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά.
  Την Πέμπτη 15 προβλέπεται να σημειωθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα για ασθενείς βροχές στην Κρήτη. Λίγα χιόνια στα βορειοανατολικά ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα βόρεια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά.
Την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 θα εκδηλωθούν στα ανατολικά και νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής χωράς και της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση. Ωστόσο από το απόγευμα του Σαββάτου θα σημειωθεί ελαφρά βελτίωση του καιρού, με τους ανέμους να εξασθενούν βαθμιαία.

   Την Κυριακή 18 θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες και οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση και στα δυτικά ασθενείς μεταβλητοί. Η θερμοκρασία θα εξακολουθήσει να είναι χαμηλή αλλά χωρίς κάποια ιδιαίτερη μεταβολή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.