Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

«Περπατώ και γνωρίζω: Περιβάλλον και Πολιτιστική Κληρονομιά στον Παρθενώνα»

"Περπατώ και γνωρίζω:Περιβάλλον και Πολιτιστική Κληρονομιά στον Παρθενώνα"
Ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος  Ωραιοκάστρου, στα πλαίσια του προγράμματος«Περπατώ και γνωρίζω», συμμετέχει στις πεζοπορίες που διοργανώνονται  από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Παρθενών», για την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 10:30. Σε έξι πεζοπορικές διαδρομές, μία ποδηλατική και μία διαδρομή με άλογα θα περάσουμε από τις περιοχέςΠαρθενώνας – Κρυονέρι – Ασπρόπετρες – Άγ. Αθανάσιος – Ξενοτάφια – Δημηνήτια.

Αυτή η περιβαλλοντική εκδήλωση αποτελεί πλέον θεσμό για την περιοχή και
σκοπός  της διοργάνωσης είναι  να βγει ο κόσμος στο δάσος, να περπατήσει, να γνωρίσει και ν` αγαπήσει τον ορεινό όγκο της Σιθωνίας, γυμνάζοντας ταυτόχρονα σώμα και ψυχή. Πρόκειται για μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου σε θέματα που σχετίζονται με το δασικό μας πλούτο και το φυσικό περιβάλλον της περιοχής. Η δράση απευθύνεται στα μέλη και φίλους του συλλόγου αλλά 
είναι ευπρόσδεκτοι όλοι, όσοι θα ήθελαν να γνωρίσουν την περιοχή του γραφικού παλιού χωριού του Παρθενώνα στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής και να περάσουν μία ευχάριστη ημέρα.
Έτσι σε αυτές τις πεζοπορίες θα συναντήσουμε τον δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο «Παρθενών» οι οποίοι θα μας γνωρίσουν τον ορεινό όγκο του «Δραγουντέλη» και θα συναντήσουμε ανθρώπους από ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία με κοινές περιβαλλοντικές ευαισθησίες. Στο δεύτερο μέρος θα έρθουμε σε επαφή με την παράδοση του τόπου και την πολιτιστική κληρονομιά του, με επίκεντρο εορτασμού τον  παραδοσιακό οικισμό του Παρθενώνα. Οι ενημερώσεις κατά την διάρκεια της κίνησης μας, θα αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής και θα εστιάσουμε στην περιοχή του Παρθενώνα. Στην επιστροφή θα έχουμε τη δυνατότητα να περάσουμε από το Νέο Μαρμαρά για βόλτα –καφέ.
Ο Σύλλογος αποτελεί μόνο τη βάση επικοινωνίας και συντονισμού των περιπάτων και παρέχει τις ενημερώσεις. Ο κάθε συμμετέχων έχει την απόλυτη ατομική και προσωπική ευθύνη της συμμετοχής του, ιδιαίτερα από διερχόμενα οχήματα. Δεν εξαιρεί κανένα άνθρωποοποιασδήποτε ηλικίας και προέλευσης και δεν δημιουργεί καμία απολύτως δέσμευση και υποχρέωση, πέρα της καλής διάθεσης για την ισότιμη συμμετοχή.
Ο σύλλογος προτείνει τη συμμετοχή μας σε δύο πεζοπορικές διαδρομές με 6,5 χλμ και 2 χλμ, ανάλογα με τη δυνατότητα του κάθε συμμετέχοντα και ο χρόνος της πεζοπορίας δεν θα ξεπερνάει τις 2 ώρες μαζί με τις στάσεις. Παράλληλα για όσους δεν επιθυμούν να περπατήσουν σε κάποια διαδρομή μπορούν στον ίδιο χρόνο να κάνουν βόλτα εντός του χωριού ή να καθίσουν σε κάποιο μαγαζί.
Η μετακίνηση θα γίνει με μισθωμένο λεωφορείο με σημείο συγκέντρωσης το Κονταξοπούλειο Κλειστό Γυμναστήριο Ωραιοκάστρου την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016 στις 08:00 π.μ. και ώρα αναχώρησης 08:15. Ο Σύλλογος θα τηρήσει απόλυτη σειρά προτεραιότητας στους ενδιαφερόμενους και μέχρι τον αριθμό των 50 ατόμων (μέγιστη χωρητικότητα Λ/Φ). Το κόστος μετακίνησης με το λεωφορείο είναι 10 ευρώ και όλα τα υπόλοιπα γενικά έξοδα είναι καλυμμένα από την διοργάνωση.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή και να εξοφλήσουν το κόστος συμμετοχής, στο μέλος του συλλόγου κ. Μακρή Ευαγγελία (6979794446), μέχρι και την Κυριακή 16 Οκτ 2016. Λοιπές οργανωτικές λεπτομέρειες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του συλλόγου.
Καλούμε όλους εκείνους  που θέλουν να περπατήσουν αλλά και να επικοινωνήσουν – γνωρίσουν τον τόπο που ζουν σε όλες τις διαστάσεις του, να έρθουν να περπατήσουν μαζί μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.