Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο δήμο Ωραιοκάστρου


Με τις μαθητικές παρελάσεις σε όλες τις δημοτικές κοινότητες του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου κορυφώθηκε ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου. Το πρωί τελέστηκε επίσημη δοξολογία στους κατά τόπους ιερούς ναούς του δήμου παρουσία των αρχών της πόλης και πλήθος πολιτών, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στα μνημεία των Ηρώων και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων και φορέων της πόλης.
Στο Ωραιόκαστρο τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, παρουσία του δημάρχου Ωραιοκάστρου Αστέριου Γαβότση και εκπροσώπων της δημοτικής αρχής. Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στο Ηρώο Ωραιοκάστρου και η κατάθεση στεφάνων από τον δήμαρχο Αστέριο Γαβότση, τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Ωραιοκάστρου, τον εκπρόσωπο του αστυνομικού τμήματος Ωραιοκάστρου, εκπρόσωπο της εθνικής αντίστασης, τοπικούς φορείς, εκπροσώπους της σχολικής κοινότητας και πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η παρέλαση μαθητών και μαθητριών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων υπό τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του δήμου στην οδό Κομνηνών, όπου πλήθος κόσμου παρακολούθησε με υπερηφάνεια και συγκίνηση αποτίνοντας φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ήρωες του 1940.
«Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί για όλους τους Έλληνες μια ιστορική ημέρα, μια ημέρα μνήμης, που συμβολίζει την ενότητα του ελληνικού λαού. Σήμερα τιμούμε και γιορτάζουμε την Ελλάδα που δικαιούται να είναι υπερήφανη, που έχει αποδείξει διαχρονικά πως γνωρίζει τι σημαίνει εθνική αξιοπρέπεια. Πολλές φορές τα «OXI» είναι αυτά που γράφουν την ιστορία κάθε Έθνους. Αυτό θα πρέπει να το θυμόμαστε. Να είμαστε ενωμένοι, να είμαστε δυνατοί. Άλλωστε η σημερινή ημέρα συμβολίζει τη διαρκή μάχη των Ελλήνων. Χρόνια πολλά σε όλους», δήλωσε με το πέρας της μαθητικής παρέλασης ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης.
sam_96411sam_96491sam_96521sam_96561sam_96651sam_96701 sam_96751sam_96811 sam_96871 sam_96891sam_97001 sam_97071 sam_97161 sam_97301 sam_97451
Πηγή φωτ/φιών:  politeiameorama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.