Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

«Το Ωραιόκαστρο της λογικής και της φιλοξενίας»


«Το Ωραιόκαστρο της λογικής και της φιλοξενίας»

Φίλες και Φίλοι,

Τις τελευταίες ημέρες ο Δήμος μας βρίσκεται στη κορυφή μιας πανελλήνιας και όχι μόνο αρνητικής δημοσιότητας, που προήλθε μετά την δημοσίευση της απαράδεκτης και καταδικαστέας τοποθέτησης –έμμεσης προτροπής του Δημάρχου προς κατοίκους Δημοτικής Κοινότητας σε μη σύννομες πράξεις κατά των προσφύγων.
Απόρροια αυτού του ξενοφοβικού κλίματος και της παντελούς έλλειψης αντικειμενικής και υπεύθυνης ενημέρωσης των κατοίκων αποτέλεσαν και οι αρνητικές αποφάσεις ορισμένων Συλλόγων Γονέων.


Φίλες και φίλοι,
Το κέντρο του Δήμου μας χτίστηκε σε μια πουρναροπλαγιά και μετατράπηκε σε ένα καταπράσινο χωριό - προάστιο από πρόσφυγες ποντίους, που ήρθαν πάμπτωχοι αλλά υπερήφανοι, που παρόλη τη δυστυχία και τον πόνο τους, δεν έχασαν τη διάθεση τους για ζωή και δημιουργία. Δεν έχασαν το γέλιο, το πείσμα, την εργατικότητα, την αγάπη, την αλληλεγγύη και προπάντων τον σεβασμό και την έννοια της φιλοξενίας.

Με αυτές τις αξίες μας μεγάλωσαν οι παππούδες και οι γονείς μας.
Με αυτές τις αξίες πορευόμαστε στη ζωή μας και δεν δεχόμαστε από κανέναν να τις αμαυρώνει.

  • Καλούμε λοιπόν, πρώτα από όλους τον Δήμαρχο να σεβαστεί επιτέλους τον θεσμό που υπηρετεί, να αναγνωρίσει το λάθος του και να ζητήσει μια ΣΥΓΝΩΜΗ, μιας και φτωχός έκανε στα νιάτα του και τη διαφορετικότητα κατά καιρούς αισθάνθηκε σύμφωνα με τα λεγόμενα του.

Να ασχοληθεί σοβαρά και επί της ουσίας με το υπαρκτό πρόβλημα, ούτως ώστε σε διαρκή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να δοθεί μια ανθρώπινη και λογική λύση.
Να μην μεταφέρει σε άλλους τις πολιτικές του ευθύνες.

  • Καλούμε τους Κυβερνώντες να ανοίξουν επιτέλους τα χαρτιά τους, να φανερώσουν την στρατηγική και τις προθέσεις τους σχετικά με τη ισότιμη ανά Δήμο διαχείριση του προβλήματος των προσφύγων στην ευρύτερη περιοχή. Να ενημερώσουν, να συζητήσουν, να συνεργαστούν με τις τοπικές κοινωνίες και προπάντων να μην στοχοποιούν τους δημότες Ωραιοκάστρου.

Δεν θέλουμε ο Δήμος μας να γίνει «το μπαλάκι» της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

  • Καλούμε και τους εκπροσώπους των ΜΜΕ να σεβαστούν την ιστορία του Δήμου μας και να συμβάλλουν στην κοινωνική ενότητα και ειρήνη.

Τέλος, καλούμε όλους να επισκεφτούν τον Δήμο μας, να γνωρίσουν τις φυσικές του ομορφιές, τους ανθρώπους του, να μιλήσουν μαζί τους και είμαστε σίγουροι ότι θα ξανά έρθουν ως φίλοι.

Με εκτίμηση,

Ανέστης Πολυχρονίδης
Δημοτικός Σύμβουλος
Πρώην Αντιδήμαρχος Ωραιοκάστρου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.