Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Πολιτιστικός Σεπτέμβρης - Ένας νέος πολιτιστικός θεσμός γεννήθηκε στο δήμο Ωραιοκάστρου





Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και μουσικά δρώμενα περιελάμβανε ο φετινός «Πολιτιστικός Σεπτέμβρης» που διοργανώθηκε για πρώτη φορά από τη δημοτική αρχή Ωραιοκάστρου και την αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς.

«Ο πολιτισμός και η ψυχαγωγία συνενώθηκαν φέτος στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του «Πολιτιστικού Σεπτέμβρη», που πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία για πρώτη χρονιά συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας όλου του διευρυμένου δήμου.
Έχω τονίσει επανειλημμένα ότι μέλημά μας ως δημοτική αρχή είναι η παραγωγή πολιτισμού, που αποτελεί αναγκαίο αγαθό στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε όλοι μας. Χρόνο με τον χρόνο, όλα τα πολιτιστικά γεγονότα, που λαμβάνουν χώρο στον τόπο μας ξεχωρίζουν για την οργάνωση, την ποιότητα και το περιεχόμενο τους. Απόδειξη η μεγάλη συμμετοχή των συμπολιτών μας, οι οποίοι αγκαλιάζουν στο σύνολό τους τις πολιτιστικές μας εκδηλώσεις. Αυτό μας γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τον πολιτισμό», τονίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης.

«Στην προσπάθεια μας να αποτελέσει ο πολιτισμός σημείο αναφοράς στο δήμο μας, καταφέραμε μέσα από πλήθος δράσεων και εκδηλώσεων, που κάλυψαν όλες τις δημοτικές ενότητες, να αναδείξουμε το πλούσιο πολιτιστικό δυναμικό του τόπου μας. Η μεγάλη ανταπόκριση των συμπολιτών μας και η υψηλή αισθητική όλων των συντελεστών απέδειξαν ότι ο πολιτισμός αποτελεί μέσο ανάτασης και ενίσχυσης των αξιών και των ιδεωδών. Φιλοδοξούμε λοιπόν, να καταστήσουμε τον «Πολιτιστικό Σεπτέμβρη» θεσμό στο δήμο μας και να τον αναδείξουμε στην κορυφαία καλλιτεχνική και πολιτιστική συνάντηση της πόλης μας. Ευχαριστώ θερμά τόσο τους συμπολίτες μας, που αγκάλιασαν και στήριξαν το σύνολο των εκδηλώσεων, όσο και τους συντελεστές, που συνέβαλαν στην επιτυχή υλοποίησή τους», αναφέρει από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, Πέτρος Αταμιάν.

Η αυλαία του νέου αυτού θεσμού για τον τόπο μας άνοιξε η πολυμελής νεανική ορχήστρα οι «Νέοι Μουσικοί χωρίς σύνορα» που μας χάρισαν μια μαγευτική βραδιά στον εξωτερικό χώρο του 2ου γυμνασίου Ωραιοκάστρου. Τη σκυτάλη πήρε η θεατρική παράσταση «Καθρέφτες» με τις Γιολάντα Μπαλαούρα, Άντα Τσεσμελή και την Δέσποινα Γωνιάδου και ακολούθησαν οι θεατρικές παραστάσεις «Το φάντασμα του κυρίου Ραμόν Ναβάρο» στο θέατρο «Τσούκες» στον Δρυμό σε σκηνοθεσία της Νέλλυ Δελή, που είχε και την καλλιτεχνική επιμέλεια του «Πολιτιστικού Σεπτέμβρη» και «Ελίζα» από τη θεατρική ομάδα εφήβων του πολιτιστικού και μορφωτικού συλλόγου «Καλλίστη» στο 2ο γυμνάσιο Ωραιοκάστρου. Στη συνέχεια είχαμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε το νέο μουσικό σχήμα «Η ΜέθΩδος των τριών» στο θέατρο «Τσούκες» στην περιοχή του Δρυμού. Ακολούθησε η μουσική εκδήλωση από τη σχολή «Τομπάζης» στο χώρο της λίμνης Ωραιοκάστρου.

Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «Οι Γερμανοί ξανάρχονται» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μαλλούχου στο 2ο γυμνάσιο Ωραιοκάστρου, το Σάββατο ο «Πολιτιστικός Σεπτέμβρης» ταξίδεψε στη Νέα Φιλαδέλφεια όπου στο «Κελεσόγλειο Πνευματικό Κέντρο» παρουσιάστηκε από την «Πολιτεία Θεάτρου» η θεατρική παράσταση «Η θαυμαστή Μπαλωματού» σε σκηνοθεσία Μαρία Μπαλτατζή. Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε μια μουσική συναυλία στον αύλειο χώρο του 3ου γυμνασίου Ωραιοκάστρου από το μουσικό σχήμα «Η ΜέθΩδος των τριών» και το ωδείο «Ορφέας Ωραιοκάστρου» και η αυλαία έκλεισε το βράδυ της Τετάρτης 28 Σεπτεμβρίου με τη θεατρική παράσταση στον αύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου Πενταλόφου από τον πολιτιστικό σύλλογο Νεοχωρούδας «Γιατρός με το Στανιό» σε σκηνοθεσία της Νέλλυς Δελή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο δήμος Ωραιοκάστρου ευχαριστεί θερμά, όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του «Πολιτιστικού Σεπτέμβρη 2016» και ιδιαιτέρως τους δημότες και τους επισκέπτες που με τη θερμή κι εγκάρδια συμμετοχή τους έδωσαν υπόσταση και αίγλη για άλλη μια χρονιά στον πολιτισμό του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.