Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Δήμος Ωραιοκάστρου και δήμος Ξάνθης ενώνουν τις δυνάμεις τους – Υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας


Υπογράφηκε σήμερα, μεταξύ του δήμου Ξάνθης και του δήμου Ωραιοκάστρου, το μνημόνιο συνεργασίας των δύο δήμων για την ανάδειξη της πολιτισμικής τους κληρονομιάς και την προώθηση της τουριστικής τους προβολής.
Συγκεκριμένα οι δύο δήμοι με το μνημόνιο συνεργασίας συναποδέχονται και στοχεύουν:
• Σε ολοκληρωμένα σχέδια βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης και διαχείρισης φυσικών και πολιτιστικών πόρων των δήμων με στόχο την πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.
• Στη συνεργασία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών στους τομείς των πολιτιστικών κυρίως δράσεων.
• Στη συνεργασία σε ετήσια προγράμματα προβολής εκδηλώσεων και δράσεων.
• Στις κοινές δράσεις γαστρονομίας.
• Στη διοργάνωση συνεδρίων και ημερίδων.
• Στην εν γένει προβολή, προώθηση και δημοσιότητα των δύο τόπων.
Μετά τις ομόφωνες αποφάσεις και των δύο δημοτικών συμβουλίων οι δήμαρχοι Ωραιοκάστρου και Ξάνθης, Αστέριος Γαβότσης και Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος συναντήθηκαν χθες το μεσημέρι στο δημαρχείο Ξάνθης και υπέγραψαν το μνημόνιο συνεργασίας.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου αναφέρθηκε στην άριστη εδώ και δυο χρόνια συνεργασία που έχει ο δήμος με τον δήμο Ξάνθης υποστηρίζοντας ότι «από την πρώτη στιγμή της συνεργασίας μας αυτής βρήκαμε πραγματικά μια μεγάλη ανταπόκριση σε όλα τα πολιτισμικά και πολιτιστικά δρώμενα». «Σήμερα η συνεργασία των δυο ετών ευοδώθηκε με την υπογραφή αυτού του μνημονίου για ανταλλαγή συνεδριακών καταστάσεων και ημερίδων, για θέματα γαστρονομίας και πολιτισμού και πολιτισμικών δραστηριοτήτων», συμπλήρωσε ο κ. Γαβότσης.
xanthi     xanthi11      xanthi22       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.