Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ;

Πραγματικά το θέαμα στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για το αν θα γίνουν σχολικά τμήματα με παιδιά προσφύγων τις απογευματινές ώρες στα σχολεία του Δήμου,ο καθένας που είχε μια διαφορετική άποψη να διακόπτει τον άλλον,ευτυχώς από λίγους,δεν ήταν και το καλύτερο, κάτι που πολύ σωστά καυτηρίασε ο Δημοτικός Σύμβουλος Λάκης Σημαιοφορίδης.
Ο κάθε άνθρωπος έχει την προσωπική του άποψη και τα δικά του πιστεύω σε διάφορα θέματα, κάτι το οποίο θα έπρεπε να ήταν απόλυτα σεβαστό.
Δυστυχώς όμως, όχι μόνο δεν ισχύει αυτό, αλλά κάποιοι επιδίδονται στο άθλημα των ύβρεων, της συκοφαντίας, του πόλεμου σε προσωπική βάση,όταν τα πιστεύω του «άλλου» δεν ταυτίζονται με τα δικά τους…
Γιατί επιτρέψαμε στον εαυτό μας να συμμετέχει σε αυτή την κατάντια; Γιατί μόνο κατάντια μπορώ να την χαρακτηρίσω. 
 Μπορούμε να καταστραφούμε και μόνοι μας, με τα μυαλά που κουβαλάμε. Δεν χρειαζόμαστε ξένο δάκτυλο.
Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται, διότι καταχράσθηκε το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα,  την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία
Το να αγαπάς τη χώρα σου και να θέλεις να αλλάξεις πράγματα θα πρέπει πρώτα να αναγνωρίσεις τα τραγικά λάθη και να ντραπείς γι’ αυτά.Οι πολιτικοί το κάνουν για να σε πωρώσουν και να πάρουν την ψήφο σου… οι βολεμένοι για να μην αλλάξει τίποτε και χάσουν τα προκλητικά τους προνόμια… εσύ όμως γιατί; Βλέπεις παντού τα χάλια μας: στα πανεπιστήμια, στους πολιτικούς, στα κόμματα, στους δρόμους, στις υπηρεσίες. Βλέπεις αναξιοκρατία και διαφθορά. Βλέπεις τόσες αρνητικές πρωτιές.Γιατί λοιπόν.


ΗΛΙΑΣ Π.ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.