Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου: Δεν θα δεχθούμε "εκπτώσεις"στη υγεία και τη ζωή των δικών μας παιδιών και ας μας λένε νεορατσιστές.


Στην πολεμική που δέχθηκε για την απόφαση να προχωρήσει σε κατάληψη σε περίπτωση ένταξης προσφυγόπουλων στο 1ο Δημοτικό Ωραιοκάστρου, απαντά με ανακοίνωσή του ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

"Με τη κίνησή μας αυτή εκφράσαμε έντονα τη θεμιτή αγωνία μας για την θέση, σε πιθανότατο κίνδυνο, της υγείας των παιδιών μας και την αδυναμία της πολιτείας να την προστατεύσει με απόλυτη ασφάλεια" υπογραμμίζει ο σύλλογος.

Στην ανακοίνωση του ακόμα, αναφέρει πως «απαιτεί επαρκή και άμεση ενημέρωση από υπεύθυνους αρμόδιους, που θα επισκεφθούν τη τοπική μας κοινωνία και όχι από διαδρομιστές τηλεοπτικών καναλιών» .

Ακολουθεί η ανακοίνωση:



Mε αφορμή τα υβριστικά δημοσιεύματα στον έντυπο - ηλεκτρονικό τύπο, την ολοκληρωτική "επίθεση" των ΜΜΕ που "εισπράττουμε" συνεχώς ως "ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ" αλλά και ως ευρύτερη τοπική κοινωνία λόγω, της θέσης μας στην ένταξη των προσφυγόπουλων στα δημοτικά σχολεία του δήμου μας, η οποία τείνει να διχάσει και να αποπροσανατολίσει τους πολίτες πλέον όλης της επικράτειας και να αποτελέσει την "τεχνητή" θρυαλλίδα για την έκρηξη "παθών", εντελώς άσχετων με τη φύση των σκοπών του συλλόγου μας, ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΖΟΥΜΕ, ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ, τα κάτωθι:

1.  Η εντελώς πρόωρη απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει τα παιδιά των προσφύγων στα δημοτικά σχολεία του δήμου μας, λίγους μήνες μετά την "στοίβαξή τους" σε θύλακες υποδοχής γύρω από τα όρια του δήμου Ωραιοκάστρου, σε σκηνές εδραζόμενες σε χώμα ή χαλίκια, προσβάσιμες στη κυκλοφορία τρωκτικών και με πλήρη απουσία κανόνων ατομικής υγιεινής, μας δημιούργησε έντονη ανησυχία σχετικά με την ευρύτερη μετάδοση μολυσματικών ασθενειών, που αποδεδειγμένα πλέον έχουν πλήξει αρκετούς πρόσφυγες, νοσηλευόμενοι ήδη σε γειτονικά νοσοκομειακά κέντρα. Η ανησυχία μας αυτή κορυφώθηκε σε αγωνία, καθώς καθημερινά αναδεικνύονται σε όλα τα οπτικοακουστικά μέσα και το αντιφατικό είναι και από τα ίδια τα δημοσιογραφικά κέντρα που μας ψέγουν, οι ελλείψεις που επικρατούν στα νοσοκομεία όλης τη χώρας σε φάρμακα, εμβόλια και ιατρικά είδη. Το κλίμα αυτό τροφοδοτούμενο και με τα μη ασφαλή δείγματα φερεγγυότητας που διακρίνει την πολιτεία σε ότι υπόσχεται, μας οδήγησε να αντιδράσουμε ως γονείς μαθητών, στην επιχειρούμενη ένταξη των προσφυγόπουλων στα δημοτικά σχολεία του δήμου Ωραιοκάστρου. Με τη κίνησή μας αυτή εκφράσαμε έντονα τη θεμιτή αγωνία μας για την θέση, σε πιθανότατο κίνδυνο, της υγείας των παιδιών μας και την αδυναμία της πολιτείας να την προστατεύσει με απόλυτη ασφάλεια. Ποιός άλλωστε άλλος εκτός από τον τοπικό Σύλλογό μας, που αποτελείται από γονείς, θα είχε το δικαίωμα και την υποχρέωση να αντιδράσει;

2. Πώς είναι δυνατόν τα αρμόδια κλιμάκια, χωρίς πρώτιστα να έχουν εξασφαλίσει στα προσφυγόπουλα τη διαμόρφωση ενός ασφαλούς - στοιχειωδώς ανθρώπινου , υγιεινού αστικού περιβάλλοντος , με σκοπό και την άμβλυνση του τρόμου και του θυμού αυτών των παιδιών, που όργωσαν βουνά και βυθούς θαλασσών μέχρι να φτάσουν στη χώρα μας, να τα εντάσσουν τόσο πρώιμα στα σχολεία μας, προτάσσοντας τη δημοτική τους εκπαίδευση, από τη διαμόρφωση πρώτα ενός ανθρώπινου επιπέδου ζωής;

3.  Είναι βέβαια όπως διαπιστώνουμε πολύ αποτελεσματική η επιχειρούμενη τακτική της διαίρεσης και η χειραγώγηση της άποψης της κοινής γνώμης σε αφορισμούς τύπου "ρατσιστής-ές" σε βάρος εκείνων που απαιτούν το αυτονόητο, εκτρέποντας το πρόβλημα από τις πραγματικές του διαστάσεις. Έτσι λοιπόν, εδώ και μέρες από μόνιμους καναπεδάτους δημοσιογράφους των ΜΜΕ , από "διηθημένους" από κομματικές στρεβλώσεις και εμμονές περιηγητές του διαδικτύου, αλλά και από κυβερνητικά στελέχη, βαπτιζόμαστε καθημερινά στη κολυμπήθρα του φασισμού, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας κ.λ.π. Δεν είναι τυχαίο ότι στη κίνησή μας προσδόθηκε, τόσο κοντόφθαλμα, ακόμη και κομματική προέλευση αντιπολιτευτικού χώρου!! Ίσως δεν γνωρίζουν οι υβριστές μας, ότι ο Σύλλογός μας κατά τον χρόνο υποδοχής των προσφύγων, χωρίς προβολή και διαφημίσεις διότι δεν προσδοκούσαμε ποτέ και τίποτε, οργάνωσε έρανο για τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών ρουχισμού. Ουδέποτε διαμαρτυρηθήκαμε για τις κλοπές αντικειμένων από αυλές και κήπους, Διότι κατανοούμε και σεβόμαστε.
Διευκρινίζουμε, ότι αγωνιούμε μόνο για την υγεία των παιδιών μας, το οποιοδήποτε πρόβλημα των οποίων θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μόνο ΕΜΕΙΣ οι ίδιοι, σε ένα σύστημα περίθαλψης υπό κατάρρευση, όπως τονίζουν ακόμη και αυτοί οι ΙΔΙΟΙ. Απαιτούμε επαρκή και άμεση ενημέρωση από υπεύθυνους αρμόδιους, που θα επισκεφθούν τη τοπική μας κοινωνία και όχι από διαδρομιστές τηλεοπτικών καναλιών. Αν τελικά η πολιτεία, περιβάλλει την απόφασή της με τη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων υγειονομικής προστασίας των προς ένταξη προσφύγων, θα είναι προς όφελος όλων μας, γονέων, μαθητών και προσφύγων. Έχουμε υποστεί, υφιστάμεθα και σίγουρα θα υποστούμε στο μέλλον ακόμη περισσότερες "εκπτώσεις", μειώσεις παροχών, αποδοχών, αξιοπρέπειας. Αντέχουμε…. Εκείνο όμως που δεν θα δεχθούμε είναι "εκπτώσεις"στη υγεία και τη ζωή των ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ και ας πληροφορηθήκαμε πρόσφατα ότι πλέον ενσαρκώνουμε τον ορισμό του "νεορατσιστή"...
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.