Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

Αστέριος Γαβότσης: «Προτεραιότητά μας ο τομέας της Παιδείας»


Η δημιουργία ενός ακόμη δευτεροβάθμιου δημόσιου κτιρίου στην περιοχή της Μυγδονίας παραμένει δέσμευση της σημερινής δημοτικής αρχής και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται, πραγματοποιώντας σημαντικά βήματα, ένα εκ των οποίων αποτελεί η ύπαρξη ΦΕΚ για την ίδρυση δευτέρου λυκείου στην περιοχή της Μυγδονίας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 21ης Ιανουαρίου 2016 του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου είχε αποφασιστεί ομόφωνα η εισήγηση- αίτημα προς τις αρμόδιες διευθύνσεις εκπαίδευσης για τη δημιουργία 2ου ΓΕΛ Μυγδονίας, ΕΠΑΛ και 3ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου. Ωστόσο, το υπουργείο Παιδείας λαμβάνοντας υπόψιν του το εν λόγω αίτημα του δημοτικού συμβουλίου (απόφαση 3/2016) αποφάσισε την ίδρυση από το σχολικό έτος 2016-2017, Α’ τάξης Γενικού Λυκείου προσαρτημένης στο 5ο γυμνάσιο Ωραιοκάστρου (Σκάρας).


Η συγκεκριμένη τάξη θα λειτουργήσει σε χώρο ο οποίος είναι ήδη μισθωμένος ενώ έχουν γίνει από πλευράς δήμου οι απαραίτητες ενέργειες για την απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε καμία περίπτωση δεν έχουν βάση οι φημολογίες των τελευταίων ημερών για διατάραξη της λειτουργίας του λυκείου του Δρυμού.


«Προτεραιότητα μας θα εξακολουθήσει να είναι η συνεχής προσπάθεια να δημιουργήσουμε το καλύτερο περιβάλλον και τις ιδανικότερες συνθήκες, μέσα στις οποίες θα φοιτούν όλοι οι μαθητές του διευρυμένου δήμου μας. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να κινούμαστε καθώς πιστεύουμε ότι τα παιδιά μας είναι το μέλλον», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.