Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Αστέριος Γαβότσης: «Θέλουμε να εξασφαλίσουμε για τα παιδιά μας σύγχρονες και άνετες υποδομές στον τομέα της σχολικής στέγης»

Ένα από τα πλέον σημαντικά έργα σχολικής στέγης στον δήμο Ωραιοκάστρου, εντάχθηκε στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014-2020) μετά από συντονισμένες προσπάθειες της δημοτικής αρχής και των υπηρεσιών του δήμου μας. Πρόκειται  για το 2ο δημοτικό σχολείο Παλαιοκάστρου, η ένταξη του οποίου στον άξονα προτεραιότητας  «Επένδυση στην εκπαίδευση, την απόκτηση δεξιοτήτων και την δια βίου  μάθηση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Κεντρικής Μακεδονίας, υπεγράφη από τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, την προηγούμενη βδομάδα.

Προηγήθηκαν πολλές επισκέψεις παρεμβατικού χαρακτήρα, του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Αστέριου Γαβότση, τόσο στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και σε αρμόδιες υπηρεσίες των Αθηνών, ενώ καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο βαθμός ωριμότητας των μελετών και η αρτιότητα του φακέλου που κατατέθηκε με μέριμνα και αγαστή συνεργασία της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, του αναδόχου μελετητή και της υπηρεσίας διαχείρισης του ΕΣΠΑ.


Να σημειωθεί ότι το έργο το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, χωροθετείται σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε στον δήμο Ωραιοκάστρου από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου (νυν ΕΤΑΔ) εμβαδού 1.532,94 τ.μ, επί της οδού Δημ. Υψηλάντη, ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 2.730.000 ευρώ και η ολοκλήρωση του προβλέπεται εντός δύο ετών από την εγκατάσταση του αναδόχου εργολάβου, περίπου το καλοκαίρι το 2018.

Το νέο σχολείο θα είναι 6θέσιο, δυναμικότητας 150 μαθητών και αναπτύσσεται σε τρεις (3) ορόφους με υπόγειο.  Περιλαμβάνει έξι αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, γραφεία, χώρο εστιατορίου, κλειστό χώρο διαλλείματος, ιατρείο, χώρους υγιεινής, βοηθητικούς χώρους, βιβλιοθήκη και ανελκυστήρα. Ο αύλειος χώρος διαμορφώνεται σε διαδοχικά επίπεδα, με μεσολάβηση σειρών κερκίδων και γήπεδο βόλεϊ στο υψηλότερο σημείο, το οποίο χρησιμοποιείται και ως γήπεδο μίνι με μετακινούμενες μπασκέτες.

«Η ένταξη του σχολείου στο νέο ΕΣΠΑ, αποτελεί ένα έργο-τομή, με ισχυρό συμβολισμό, που σηματοδοτεί την έναρξη της υλοποίησης των δεσμεύσεων μας στον τομέα της σχολικής στέγης του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου. Δεν πρόκειται για το τέλος της προσπάθειας, αλλά για την αρχή μιας διαδρομής, που ήδη χαράχθηκε και στηρίζεται στην γνώση των θεμάτων και στην θεμελίωση των προτάσεων» δήλωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης και συμπλήρωσε: «Παραλείψεις και παλινωδίες παλαιότερων διοικήσεων, που στέρησαν από τους συμπολίτες μας το δικαίωμα πρόσβασης σε σύγχρονα και επαρκή διδακτήρια, δεν μπορούν και δεν πρέπει να επαναληφθούν. Για τη βελτίωση του επιπέδου της σχολικής στέγης, είναι αναγκαίος μακροχρόνιος σχεδιασμός με σαφή κατεύθυνση, που θα συνδέει τις πραγματικές ανάγκες με την συγκυρία, και ο σχεδιασμός αυτός, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι όμηρος ούτε ευκαιριακών λύσεων, ούτε τεχνητών εντάσεων». «Ελπίζουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναγγείλουμε την ανέγερση και άλλων σχολικών μονάδων, για τους μαθητές μας. Αυτή είναι η υποχρέωση μας, η ελπίδα και ο στόχος μας», κατέληξε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.