Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο του ΔΟΠΠΑΩ «Η προσαρμογή του παιδιού στον παιδικό σταθμό, οι δυσκολίες και τα οφέλη»

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν όσοι παρευρέθησαν χθες το απόγευμα στο κτίριο «Παύλος Μελάς» το σεμινάριο που διοργάνωσε η διοίκηση του ΔΟΠΠΑΩ με τίτλο: «Η προσαρμογή του παιδιού στον παιδικό σταθμό, οι δυσκολίες και τα οφέλη».


Η κλινική γλωσσολόγος και σύμβουλος Γλωσσικής και Σχολικής Ανάπτυξης, Εβίτα Ζιούδρου ανέλυσε όλα τα στάδια προσαρμογής των παιδιών στον παιδικό σταθμό, τα προβλήματα που τυχόν θα αντιμετωπίσουν τα μικρά παιδιά, αλλά έδωσε και συμβουλές στους γονείς για το πώς θα πρέπει να βοηθήσουν τα παιδιά τους για τον πιο εύκολο αποχωρισμό από το σπίτι κατά την εγγραφή τους στον παιδικό σταθμό. Η κα Ζιούδρου και οι συνεργάτιδες της (παιδοψυχολόγος, εργοθεραπεύτρια και γλωσσοθεραπεύτρια) απάντησαν μέσω ενός πολύ εποικοδομητικού διαλόγου σε όλες τις ερωτήσεις των γονιών που συμμετείχαν στο σεμινάριο προτείνοντάς τους παράλληλα τρόπους αντιμετώπισης των τυχόν προβλημάτων.

Κατά την ομιλία της η κα Ζιούδρου αναφέρθηκε και στις επισκέψεις που πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες στους παιδικούς σταθμούς του δήμου εξαίροντας το έργο που γίνεται στους χώρους τους τόσο από τη διοίκηση των παιδικών σταθμών, όσο και από το προσωπικό τους.

Η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΩ, Ειρήνη Αντωνιάδου από την πλευρά της μίλησε για το έργο που επιτελείται στους παιδικούς σταθμούς υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η διοίκηση του ΔΟΠΠΑΩ θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό τους για ό,τι και αν χρειαστούν. «Το σημερινό σεμινάριο είναι μόνο η αρχή. Στόχος μας είναι η καλύτερη ενημέρωση των γονέων αλλά και η συνεχής επιμόρφωση όλων μας για το καλό των μικρών παιδιών μας», τόνισε η κα Αντωνιάδου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.