Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016

Η Κυβέρνηση «Απαγόρευσε» σε συνταξιούχους να είναι αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Δημοτικών Συμβουλίων. (Νόμος ασφαλιστικού άρθρο 20 παρ.2 και 3)Κυριολεκτικά στον « ύπνο» έπιασε την ηγεσία της ΚΕΔΕ  και σχεδόν όλες τις παρατάξεις στο Διοικητικό Συμβούλιό της  , η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , με όσα  περιλαμβάνει  ο νόμος για το Ασφαλιστικό, που ψήφισε μετά τη νέα « υπερήφανη» διαπραγμάτευση για το «κλείσιμο» της  τελευταίας αξιολόγησης και της είσπραξης της δόσης , η οποία  1,5 μήνα μετά ακόμη δεν της έχει δοθεί από την τρόικα.
Πλην την  «πράσινης» παράταξης ,  το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» καμία άλλη παράταξη  ακόμη και βδομάδες  μετά , δεν είχε αντιληφθεί  τις …παρονοικές και αντιδημοκρατικές ρυθμίσεις που περιελάμβανε. Ακόμη και η ηγεσία της ΚΕΔΕ  και  ο πρόεδρός της , κ. Πατούλης , παρότι όφειλαν .
Από τον « νιρβάνα» τους αυτόν , για ακόμη μια φορά , προσπάθησε να τους βγάλει και στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου (14/6), ο επικεφαλής της παράταξης « Αυτοδιοικητικό Κίνημα» ,  δήμαρχος Αμφιλοχίας , Απόστολος Κοιμήσης .
Ενημερώνοντας λοιπόν  τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου , τα οποία …έκπληκτα τον άκουγαν για όσα απίθανα περιέχει αυτός ο νόμος και δεν είχαν πάρει …χαμπάρι , ο κ. Κοιμήσης τους τόνισε ότι σύμφωνα με το άρθρο 20 παρ.2 και 3 υποχρεώνει όλους τους συνταξιούχους – αιρετούς και μη- που  έχουν θέσεις ευθύνης ( πχ αντιδήμαρχοι, πρόεδροι κ.α) ή συμμετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια Νομικών Προσώπων Δήμων , να παραιτηθούν  από τη σύνταξή τους .
« Υπάρχει θέμα με την ψυχική ισορροπία αυτών που τα νομοθέτησαν . Δεν πρέπει να είναι στα καλά τους , όσοι τα σκέφθηκαν» , είπε  με αγανάκτηση .
Παρότι  με μια « ερμηνεία»  , η ισχύς μπορεί να μην αφορά  την  τρέχουσα περίοδο, δηλαδή μέχρι τις δημοτικές εκλογές του  2019 , αυτό παύει αν στο ενδιάμεσο υπάρξουν αλλαγές σε θέσεις  και νέες αναθέσεις αρμοδιοτήτων .
Όπως ξεκαθάρισε με απόλυτο τρόπο ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ , κ. Ζηγούρης , η εφαρμογή του νόμου έχει πλήρη ισχύ , για όποιες αλλαγές γίνουν από τούδε και στο εξής  ( από την ημέρα που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως)  σε θέσεις αντιδημάρχων , προέδρων Δημοτικών Συμβουλίων ή σε θέσεις Διοικητικών Συμβουλίων Νομικών Προσώπων .
Επίσης το  ίδιο ισχύει και για  ειδικούς –συμβούλους  ή συνεργάτες Δημάρχων , Γενικών Γραμματέων Δήμων  κλπ , που προσλαμβάνονται από τώρα και στο εξής.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.