Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Αστέριος Γαβότσης, δήμαρχος Ωραιοκάστρου: Κοντεύουν τις 5000 οι πρόσφυγες που βρίσκονται στον δήμο μας


Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της επιβάρυνσης του δήμου Ωραιοκάστρου και της δυτικής Θεσσαλονίκης με κέντρα φιλοξενίας προσφύγων καλεί του δημότες ο δήμαρχος, Αστέριος Γαβότσης, μέσα από τον Alpha 96,5 και την εκπομπή «Εδώ Θεσσαλονίκη», τη Δευτέρα έξω από το αστυνομικό τμήμα Ωραιοκάστρου.

Μάλιστα ο δήμος Ωραιοκάστρου εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα, με το οποίο ζητείται αποσυμφόρηση του δήμου από τον προσφυγικό πληθυσμό. «Δεν θέλουμε άλλους πρόσφυγες. Κοντεύουν τις 5000 οι πρόσφυγες που βρίσκονται στον δήμο μας», τονίζει ο κ. Γαβότσης, καλώντας την κυβέρνηση «να σταματήσει τα παραμύθια (σ.σ. περί αναδιανομής των προσφύγων σε όλη τη χώρα). «Από τον Φλεβάρη κάνουμε αιτήματα να σταματήσουν να μας στέλνουν πρόσφυγες. Προσωπικά στον κ. Βίτσα έχω δώσει άλλα σημεία στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Γιατί όχι στην ανατολική; εκεί έχουν μόνο κοντά στους 1000.»

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου καταγγέλλει τις συνθήκες διαβίωσης στα νέα κέντρα φιλοξενίας, αποκαλύπτοντας πως «επισκέφτηκα χθες τον χώρο στο Ωραιόκαστρο. Τα αντίσκηνα είναι βρώμικα, δεν υπάρχει νερό, βρωμιά και δυσωδία και δεν υπάρχει και ούτε μια τουαλέτα.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.