Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Δήμος Ωραιοκάστρου: Ενημέρωση για τη δημιουργία νέου κέντρου φιλοξενίας προσφύγων μεταναστών

Αναφορικά με τη δημιουργία ενός νέου κέντρου φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών στα διοικητικά όρια του δήμου μας ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης απέστειλε επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς στην οποία εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια της δημοτικής αρχής σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις δημιουργίας δομής φιλοξενίας προσφύγων- μεταναστών στο πρώην εργοστάσιο EXELKA, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Ωραιοκάστρου.

Ο δήμαρχος εκφράζει την κάθετη αντίδρασή του στη δημιουργία ενός νέου hot spot και μάλιστα σε απόσταση αναπνοής από το στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου την ώρα που το πάγιο αίτημα τόσο της δημοτικής αρχής Ωραιοκάστρου, όσο και της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας για ισομερή κατανομή αγνοείται προκλητικά.
«Πως είναι δυνατόν η ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης να προικίζεται συνεχώς με αναπτυξιακές υποδομές και η δυτική μονοδιάστατα να υφίσταται την απαξίωση και τη συνεχόμενη επιβάρυνση; Είναι απαράδεκτο ο δήμος και ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου να ενημερώνονται από σύμπτωση για τη δημιουργία του κέντρου και οι δημότες να ρωτούν τη δημοτική αρχή και κανείς να μην έχει την παραμικρή γνώση του θέματος και καμία επίσημη ενημέρωση», αναφέρει ο κ. Γαβότσης.

Ο δήμαρχος απέστειλε επίσης σχετικές επιστολές στους βουλευτές της Β’ περιφέρειας Θεσσαλονίκης ζητώντας τους να ασχοληθούν με το θέμα και να προχωρήσουν σε σχετικές επερωτήσεις στη Βουλή. Με έγγραφό του ζήτησε επίσης την έκτακτη σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας για αύριο το μεσημέρι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.