Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Ετοιμοι να κατέβουν στους δρόμους οι αγρότες της Β. Ελλάδας

Σε στάση αναμονής, αλλά πανέτοιμοι να βγουν στους δρόμους εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, είναι οι Βορειοελλαδίτες αγρότες, που «βρίσκονται με τη θηλιά στο λαιμό», όπως λένε.
«Με τη φορολόγηση να οδεύει προς το 26% από το πρώτο ευρώ, την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και την προκαταβολή του 75% του φόρου, η κατάσταση για τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα είναι τραγική» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Τάσος Χαλκίδης, μέλος της Πρωτοβουλίας Αγροτών, που αριθμεί 62 Συλλόγους σε όλη την Ελλάδα.
«Δεν φτάνει που έπονται όλες αυτές οι δυσμενείς αλλαγές,
οι ροδακινοπαραγωγοί της Β. Ελλάδας έχουν επιπλέον λόγους να αγκομαχούν, αφού ενώ πουλήσαμε κάτω της τιμής κόστους, δεν έχουμε λάβει ούτε ένα ευρώ για τη ζημιά που εξακολουθούμε να έχουμε λόγω του ρώσικου εμπάργκο» πρόσθεσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Όπως εξήγησε, «πέρυσι λάβαμε κάποια ποσά ως ενίσχυση τιμής στην παραγωγή επιτραπέζιου ροδάκινου που διαθέσαμε, φέτος όμως δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ και η ζημιά μας είναι τεράστια».
Εξάλλου, εντός της επόμενης εβδομάδας, όπως είπε, αναμένεται να έχουν συνάντηση είτε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, είτε με τον υπουργό Άμυνας και πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, προκειμένου να συζητήσουν τα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο. Μετά τη συνάντηση αυτή, η Πρωτοβουλία θα πραγματοποιήσει ανοιχτή συγκέντρωση, προκειμένου να επανακαθορίσει τη στάση της σε ό,τι αφορά το πεδίο των κινητοποιήσεων.
Στο μεταξύ, με ανοιχτή συγκέντρωση που θα γίνει στα μέσα του τρέχοντος μήνα, στη Θεσσαλονίκη, θα καθορίσει τη στάση της και η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων, με τον επικεφαλής της, Χρήστο Γκόντια να λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Δεν βλέπω να καθόμαστε για πολύ ακόμα στα σπίτια μας και η έξοδός μας στους δρόμους μοιάζει μονόδρομος για ακόμη μια φορά».
Στη συνάντηση που θα γίνει «θα δοθεί λόγος σε καθέναν από τους συμμετέχοντες, και μεταξύ των προτάσεων που θα πέσουν στο τραπέζι θα επιλεγούν εκείνες που θα τυγχάνουν της μεγαλύτερης αποδοχής» σημείωσε.
Υπενθυμίζεται ότι σε κοινή γραμμή με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων βρίσκονται οι: Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Κρήτης, Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, Σύνδεσμος Ελλήνων Κτηνοτρόφων, Πανελλήνια Ένωση Παράκτιων Αλιευτικών Σκαφών, Πανελλήνια Ομοσπονδία Λαϊκών Αγορών, Σύλλογοι Νέων Αγροτών, Επιτροπές Αγώνα (Συνεταιριστές), η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Ελλάδας και Ανεξάρτητοι Σύλλογοι από όλη την Ελλάδα.
Στις Σέρρες, οι αγρότες έχουν προγραμματίσει ανοιχτή συγκέντρωση για τις 8 Ιανουαρίου, στις 7 το βράδυ, προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Ασφαλιστικό, φορολογικό και το υψηλό κόστος παραγωγής, είναι τα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος και που αποτελούν και τα πεδία τριβής των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα με την κυβέρνηση.


Πηγή:  iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.