Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Εως την Παρασκευή η παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Εως την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου θα έχουν την ευκαιρία οι ιδιοκτήτες ΙΧ να πληρώσουν για τα τέλη κυκλοφορίας του 2016.
Μετά την παράταση που είχε δώσει την περασμένη το ΥΠΟΙΚ οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει είτε να καταβάλουν το αντίτιμο των τελών είτε να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τος για τη νέα χρονιά.
Βήμα βήμα η διαδικασία της εκτύπωσης

Η διαδικασία πάντως για να μάθουμε τι πρέπει να πήρώσουμε για τέλη κυκλοφορίας είναι πάρα πολύ απλή. 
Ο χρήστης πληκτρολογεί τη διεύθυνση https://www1.gsis.gr/webtax2/telhkykl/year2012/telhkykl/index.jsp και στη συνέχεια κάνει κλικ στο πεδίο «ΕΙΣΟΔΟΣ».
Στη συνέχεια μεταφέρεται στη σελίδα όπου πρέπει να γράψει το ΑΦΜ του, τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και να κάνει κλικ στο πεδίο «Αναζήτηση».
Αν τα στοιχεία είναι σωστά τότε θα του εμφανιστεί στην οθόνη τοπ μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση. 
Κατάθεση πινακίδων -Ολα τα δικαιολογητικά 
Αν κάποιος ιδιοκτήτης ΙΧ θέλει να θέσει σε ακινησία το ΙΧ του προκειμένου να μην καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας του 2016, θα πρέπει έως και την Πέμπτη να προσκομίσει στην εφορία του τα εξής:
α) Την άδεια κυκλοφορίας.
β) Τις πινακίδες κυκλοφορίας.
γ) Φωτοτυπία της φορολογικής δήλωσης και του αντίστοιχου εκκαθαριστικού του 2015, από όπου πρέπει να αποδεικνύεται ότι ο ίδιος είναι ο κάτοχος του Ι.Χ.
δ) Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2015.
ε) Αντίγραφο του εντύπου Ε9 από το οποίο προκύπτει ότι (ο φορολογούμενος) έχει ιδιόκτητη θέση στάθμευσης για να αφήσει το όχημά του. Αν το Ε9 δεν περιλαμβάνει θέση στάθμευσης θα πρέπει να προσκομιστεί μισθωτήριο συμβόλαιο για μια θέση πάρκινγκ. Εναλλακτικά μπορεί να προσκομιστεί βεβαίωση από την οποία προκύπτει ότι στον φορολογούμενο έχει παραχωρηθεί μια θέση στάθμευσης από κάποιο άλλο πρόσωπο.
στ) Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση σε περίπτωση που ο προσερχόμενος δεν είναι ο ιδιοκτήτης.


Πηγή: iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.