Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Τρόφιμα και ρύζι σε άπορες οικογένειες μοίρασε ο δήμος Ωραιοκάστρου

Στη διανομή 3 περίπου τόνων ρυζιού προχώρησε ο δήμος Ωραιοκάστρου. Πρόκειται για ποσότητες που προέρχονται από το «Εθνικό Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Ρυζιού Parboiled» ως συνέχεια του Προγράμματος Δωρεάν Διανομής Τροφίμων σε Απόρους, το οποίο υλοποιείται σε εφαρμογή της αριθ. 33/1752/07-01-2014 κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι ποσότητες ρυζιού παρελήφθησαν από τον δήμο Ωραιοκάστρου τις προηγούμενες ημέρες και διενεμήθησαν σε κατοίκους του δήμου μας που είναι δικαιούχοι του προγράμματος.

Διευκρινίζεται ότι η επιλογή των δικαιούχων του προγράμματος είχε γίνει το 2013 με βάση την υπ. αριθμ. 279/23460 κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Καθορισμός κριτηρίων επιλεξιμότητας τελικών δικαιούχων και φορέων εκπροσώπησής τους, του προγράμματος Δωρεάν Διανομής τροφίμων σε απόρους της Ε.Ε.».
Στόχος του προγράμματος είναι η κάλυψη βασικών αναγκών διατροφής των κοινωνικά ευπαθών ομάδων, μέσω διάθεσης σε αυτές προϊόντων ελληνικής προέλευσης.

Παράλληλα, ο δήμος Ωραιοκάστρου μοίρασε σακούλες με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, σε οικογένειες του διευρυμένου δήμου που βιώνουν δύσκολες στιγμές λόγω οικονομικής κρίσης.
Τα τρόφιμα συγκεντρώθηκαν μέσω δωρεών από διάφορες επιχειρήσεις τις οποίες η διοίκηση του δήμου ευχαριστεί.

Οι εταιρείες που βοήθησαν την «Κοινωνική Τράπεζα Τροφίμων» είναι οι ακόλουθες:
ΦΑΙΔΩΝ Α.Ε.
ΕΛΑΙΩΝΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ-ΧΙΓΚΑΣ Α.Ε.
CATERING AΛΣΟΣ
ΜΑΣΟΥΤΗΣ Α.Ε.
EUROKTEO Α.Ε.
ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
ELBISCO AΒΕΕ.
ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ Α.Ε.
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΣ Α.Ε.
ΛΥΚΑΣ Ι.Κ.Ε.
Ι. ΚΑΡΑΠΥΛΑΦΗΣ-Χ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Ο.Ε.
ΑΥΓΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ Α.Ε.
ΙΩΝΙΚΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ Α.Ε.


Ο  αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, Πέτρος Αταμιάν δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τις επιχειρήσεις που μας στηρίζουν. Ως δημοτική αρχή, θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε τη συμμετοχή μας σε όλες τις ανάλογες παρεμβάσεις, σε όλα τα ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα, προκειμένου να συμβάλλουμε από την πλευρά μας στην ενίσχυση των κοινωνικά ευπαθών ομάδων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.