Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Εορταστική Πεζοπορία του Περιβαλλοντικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου στη νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.

 "Περπατώ και γνωρίζω: Από την παλιά στη νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης. "

Εορταστική Πεζοπορία
του Περιβαλλοντικού – Πολιτιστικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου
Ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου, διοργανώνει εορταστική πεζοπορία με τίτλο «Περπατώ και γνωρίζω: Από την παλιά στη νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης», για την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 11:00. Η διαδρομή ξεκινά από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και περιλαμβάνει τη Λεωφόρο Νίκης - Λευκό Πύργο - το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου έφιππου - "Ομπρέλες" του Γιώργου Ζογγολόπουλου - Νέο Δημαρχείου της Θεσσαλονίκης - Πλατεία Αριστοτέλους - Δημοτική Αγορά ‘‘Καπάνι’’ και επιστροφή στο λιμάνι.

Οι πεζοπορίες αυτές εκτός της άσκησης, έχουν τον χαρακτήρα της γνωριμίας της ιστορίας της κάθε περιοχής δηλ. «Περπατώ και γνωρίζω τον τόπο μου» αλλά και τον χαρακτήρα της επικοινωνίας - γνωριμίας μεταξύ των πολιτών του Δήμου Ωραιοκάστρου δηλ. «Περπατώντας γνωρίζω τον συνάνθρωπο μου και θέματα γενικού ενδιαφέροντος».
Έτσι σε αυτήν την πεζοπορία μέλη και φίλοι του Συλλόγου θα μας μιλήσουν για την ιστορία του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, θα ακολουθήσουμε τη Λεωφόρο Νίκης και θα μιλήσουμε για τη μεταμόρφωση της παραλιακής διαδρομής τα τελευταία 200 χρόνια. Θα επισκεφτούμε τον Λευκό Πύργο για να θυμηθούμε σε 6 θεματικές ενότητες όλη την ιστορία της πόλης. Περνώντας από μνημεία σύμβολα της παραλιακής ζώνης της πόλης θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου έφιππου και τις "Ομπρέλες" του Γιώργου Ζογγολόπουλου. Γυρνώντας προς το κέντρο της πόλης θα μιλήσουμε για το κτίριο του νέου Δημαρχείου της Θεσσαλονίκης, για τη δημιουργία της Πλατείας Αριστοτέλους και θα καταλήξουμε στη Δημοτική Αγορά ‘‘Καπάνι’’. Εκεί θα σταματήσουν οι ενημερώσεις και για όσους επιθυμούν ατομικά και ελεύθερα θα προσεγγίσουμε την νεότερη παράδοση του ελληνικού τσίπουρου σε παραδοσιακά μαγαζιά της περιοχής.
Για να καταστεί περισσότερο χρήσιμη η πεζοπορία και να εισάγουμε τους περιπατητές στη θεματολογία της δραστηριότητας θα συστήναμε την παρακολούθηση των παρακάτω βίντεο (πατώντας στις παρακάτω διευθύνσεις CTRL και κλίκ).
https://www.youtube.com/watch?v=Sh0z3Esygzg
https://www.youtube.com/watch?v=OtiErCFx7Jk
https://www.youtube.com/watch?v=pGWpriwXMfc
Ο Σύλλογος αποτελεί μόνο τη βάση επικοινωνίας και συντονισμού των περιπάτων και παρέχει τις ενημερώσεις. Ο κάθε συμμετέχων έχει την απόλυτη ατομική και προσωπική ευθύνη της συμμετοχής του, ιδιαίτερα από διερχόμενα οχήματα. Δεν εξαιρεί κανένα άνθρωπο οποιασδήποτε ηλικίας και προέλευσης και δεν δημιουργεί καμία απολύτως δέσμευση και υποχρέωση, πέρα της καλής διάθεσης για την ισότιμη συμμετοχή. Επιπρόσθετα ο σύλλογος είναι ανοικτός για κάθε νέα πρόταση προορισμού – αντικειμένου ενημέρωσης και θα εκτιμούσε ιδιαίτερα την οποιαδήποτε προσφορά – ιδέα – διάθεση ενημέρωσης από κάθε ενεργό πολίτη που θα ήθελε να μοιραστεί τις γνώσεις και εμπειρίες του.
H διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι μήκους περίπου 6,1 χλμ και μπορείτε να τη δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο (πατώντας CTRL και κλίκ).
https://goo.gl/maps/hdW1E8BiP3m
Το ραντεβού για όποιον επιθυμεί (μέλος ή όχι) είναι παραπλεύρως της είσοδου του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης μπροστά στον Ερυθρό Σταυρό, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ.
Καλούμε όλους εκείνους που θέλουν να περπατήσουν αλλά και να επικοινωνήσουν – γνωρίσουν τον τόπο που ζουν σε όλες τις διαστάσεις του, να έρθουν να περπατήσουν μαζί μας…

Για οποιαδήποτε πληροφορία – θέμα:
https://sites.google.com/site/periballontikosoreokastrou
https://www.facebook.com/perivallontikosoraio?fref=ts
e-mail: peri.pol.oreokastro@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.