Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΡΑΝΟΣ ΑΓΑΠΗΣ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΤΗΣΙΟΣ ΕΡΑΝΟΣ ΑΓΑΠΗΣ 2015

Όπως κάθε χρόνο αυτήν την εποχή η Μητρόπολή μας και όλες οι Ενορίες –συνεπώς και η δική μας- διοργανώνουμε τον Ετήσιο Έρανο Αγάπης 2015. Εάν στην προ κρίσης εποχή η οικονομική  συμβολή μας για την ανακούφιση των αδελφών μας που έχουν ανάγκη ήταν ζητούμενο, σήμερα είναι αυτονόητο πως αυτή η συμβολή είναι εντελώς απαραίτητη.
Γνωρίζουμε όλοι ότι τα τελευταία χρόνια το βάρος της κοινωνικής πρόνοιας έχει μεταφερθεί στις πλάτες της Εκκλησίας, η οποία με χαρά, με αυταπάρνηση και με τη συστράτευση στρατιάς εθελοντών σηκώνει αυτό το βάρος, μιας και το επίσημο κράτος έχει προ πολλού δηλώσει αδυναμία κάλυψης ακόμη και βασικών αναγκών προσώπων και οικογενειών  που μεταφράζονται σε πολλά εκατομμύρια συμπολιτών μας, οι οποίοι βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.
Στη Μητρόπολή μας, στη Μητρόπολη των Δυτικών Συνοικιών, δηλαδή στην από χρόνια τώρα απαξιωμένη από όλους τους κρατικούς φορείς περιοχή της πόλης μας, συντελείται ένα άνευ προηγουμένου κοινωνικό έργο:
·       Κοινωνικό Ιατρείο
·       Κοινωνικό Φαρμακείο
·       Τράπεζα Ρουχισμού
·       Κοινωνικό Παντοπωλείο
·       Υπό ανέγερση Στέγη Γερόντων
·       Ενοριακοί Παιδικοί Σταθμοί
·       Ξενώνες Δωρεάν Φιλοξενίας Συνοδών Ασθενών για τα νοσοκομεία της περιοχής μας
·       Ξενώνες Δωρεάν Φιλοξενίας Φοιτητών
·       Ενοριακά Κοινωνικά Φροντιστήρια
·       Ενοριακά Συσσίτια (περ. 8000 μερίδες φαγητού ημερησίως)
·       Ενοριακές Τράπεζες Τροφίμων
·       Μέριμνα για Ανασφάλιστους Ασθενείς (νοσηλεία, μεταφορά δύσκολων περιπτώσεων στο εξωτερικό)
·       Χιλιάδες ευρώ σε οικονομικά βοηθήματα
·       Μέριμνα για τους φυλακισμένους αδελφούς μας στις φυλακές Διαβατών
Στην Ενορία μας, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, καταβάλλεται μια γιγαντιαία προσπάθεια κάλυψης αναγκών των συνανθρώπων μας, μέσα από τις κοινωνικές δομές της Ενορίας:
·       Ενοριακή Τράπεζα Τροφίμων, που παρέχει όλο το χρόνο εκατοντάδες τόνους τροφίμων και άλλων ειδών σε περίπου 200 συνανθρώπους μας
·       Ενοριακό Κοινωνικό Φροντιστήριο, που παρέχει δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία σε παιδιά οικογενειών με κοινωνικά προβλήματα. Τα τελευταία τρία χρόνια λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου βρήκαν εκπαιδευτική στέγη περισσότερα από 200 παιδιά. Φέτος λειτουργούμε για τέταρτη χρονιά με περισσότερα από 30 παιδιά και εθελοντικό προσωπικό 20 καθηγητών.
·       Οικονομικά βοηθήματα σε συμπολίτες μας, ύστερα από έλεγχο και κυρίως με τη μορφή εξόφλησης λογαριασμών, δόσεων κλπ.
Οι παραπάνω παροχές ΔΕΝ επιδοτούνται από πουθενά. Στηρίζονται αποκλειστικά στην ορθολογική διαχείριση του μοναδικού εσόδου της Ενορίας μας, που είναι το παγκάρι. Τα τελευταία χρόνια η μείωση του μοναδικού αυτού εσόδου είναι τραγική. Βεβαίως, κατά διαστήματα, υπάρχουν συμπολίτες μας, οι οποίοι ευαισθητοποιούνται και στηρίζουν τις προσπάθειές μας. Τους χρωστάμε ευγνωμοσύνη γι’ αυτό! Όμως τα έσοδα σε σχέση με τις δαπάνες για την κοινωνική μέριμνα (χωρίς να υπολογίζονται οι άλλες δραστηριότητες αλλά και τα πάγια έξοδα των δύο κτιριακών εγκαταστάσεων, του Ναού και του Πνευματικού Κέντρου, καθώς και του καινούργιου κτιρίου, του Παιδικού Σταθμού και του Ξενώνα Φιλοξενίας Συνοδών Ασθενών), είναι εντελώς δυσανάλογα.  Η Παναγία μας γνωρίζει με τι αγώνα και αγωνία προσπαθούμε μήνα το μήνα να σταθούμε στα πόδια μας. Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας τα αποδίδουμε σε θαύμα της Παναγίας μας!
Δε θέλουμε να σας κουράζουμε με μακροσκελή κείμενα αλλά θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας κάνουμε μετόχους στο τι αντιμετωπίζουμε. Εξάλλου Ενορία δεν είναι τα ντουβάρια του Ναού και οι ιερείς, Ενορία είμαστε όλοι μαζί.
Από την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου έως την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου οι εθελοντές και εθελόντριες θα οργώσουν όλοι την Ενορία μας, σπίτια και καταστήματα, για να ζητιανέψουν για χάρη των αδελφών μας που είναι πεινασμένοι, διψασμένοι, γυμνοί, άρρωστοι, φυλακισμένοι. Σας θερμοπαρακαλούμε μη τους αφήσετε να φύγουν έτσι. Και η μικρότερη προσφορά μπορεί να πιάσει τόπο! Δείτε στα πρόσωπα των εθελοντών, τα πρόσωπα των αναγκεμένων αδελφών μας που περιμένουν από την αγάπη μας και στα πρόσωπα εκείνων, το Χριστό μας, τον οποίο θα δούμε ως Βρέφος σε λίγες μέρες. Εάν πάλι δεν έχετε τη δυνατότητα προσφοράς, που είναι απόλυτα κατανοητό, χαρίστε ένα χαμόγελο και μια ευχή σε αυτούς που θα χτυπήσουν την πόρτα σας! Θα τους δώσετε μεγάλο κουράγιο!
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους!
Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα με ευλογία και υγεία στα σπιτικά σας.

ΖΗΤΟΥΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΟΥ ΕΡΑΝΟΥ ΑΓΑΠΗΣ, ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.
ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΡΑΝΟΥ!
ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ! ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΠΑΡΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΑ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ 697 355 1515 & 2310 689770 (π. Γεώργιος)
   
  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.