Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. Του Ηλία Καραγκουνίδη


Όταν η οικονομία της χώρας μας καταποντίζεται καθημερινά εξαιτίας της πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας, ενώ η ανεργία αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, οι διάφορες συντεχνίες προτάσσουν λυσσαλέα αντίδραση για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους, την στιγμή που το κράτος πρέπει να ξαναχτιστεί και ο κόσμος διψάει για ένα διαφορετικό λόγο, ειλικρινή ως προς τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σαν χώρα, ένα λόγο που να είναι απαλλαγμένος από τα πυροτεχνήματα στα οποία μας συνήθισαν όλα τα κόμματα, έχουμε να κάνουμε με το χρονικό της πολύχρονης αμηχανίας των υποψηφίων αρχηγών της Ν.Δ .που δίνει μια εικόνα απίστευτης ανωριμότητας να πληγώνει όλους όσους τους πιστέψανε και εναπόθεσαν τις ελπίδες τους πάνω τους για ένα καλύτερο αύριο.
Αποφεύγουν να κοιτάζουν ο ένας τον άλλον, λες και αν συναντηθούν τα βλέμματά τους θα γίνει η αρχή για να πιαστούν στα χέρια. Ποτέ κανείς δεν τους δίδαξε πως οι διαφωνίες και οι αντιπαλότητες οδηγούν σε ρήξη τις ανθρώπινες σχέσεις. Το να ρίξεις ένα χαμόγελο στον αντίπαλο, να του σφίξεις το χέρι, να ανταλλάξεις δύο άσχετα λόγια από τις διαφωνίες που έχεις, δεν αρμόζει σε ανθρώπους που σαν στόχο έχουν το κοινό συμφέρον.
Την στιβαρότητα της ηγετικής σου παρουσίας δεν την κερδίζεις με ακατάσχετη επιθετικότητα και με φθαρμένες κορώνες. Η αυτοκριτική, η μετριοπάθεια και η τόλμη της αμεροληψίας είναι και το ηγετικό χάρισμα. Ο κόσμος που σας πιστεύει και τόσο τον πικράνατε με όλες αυτές τις συμπεριφορές περιμένει να δοθεί ένα τέλος. Γιατί δεν χρειάζεται μόνο αρχηγό η Ν.Δ., χρειάζεται και η χώρα μια υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση, γιατί η μεταρρύθμιση του κράτους είναι μια μακροχρόνια υπόθεση και είναι αναγκαίο να τεθούν οι βάσεις ιδιαίτερα σε συγκεκριμένους κρίσιμους τομείς.



ΗΛΙΑΣ Π.ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.