Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

ΟΙ ΑΘΩΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΝA ΘΥΜΑΤΑ. Του Ηλία Καραγκουνίδη.

Η παγκόσμια κρίση έφερε και την αμφισβήτηση των εθνών, με κυρίαρχα κράτη να συνασπίζονται και να δημιουργούν ισχυρές ενώσεις, που από την μια φαίνονται ότι είναι θωρακισμένα, ασφαλή και πανίσχυρα, και από την άλλη να είναι στην ουσία ευάλωτα σε κάθε απάνθρωπη επιδρομή από απρόβλεπτες επιθέσεις.
Η τραγωδία που έπληξε τον Γαλλικό λαό, αποτελεί μια ανωμαλία του παγκόσμιου συστήματος που εφαρμόζεται πειραματικά σε πολλούς λαούς του πλανήτη μας. Οι σφαγές και οι άλλες εκδηλώσεις βίας που συμβαίνουν δεκαετίες τώρα, έχουν στόχο τους απλούς πολίτες που είναι και τα μόνα θύματα του σύγχρονου θεάματος. Aυτοί που προσπάθησαν να εγκαθιδρύσουν τη φτώχεια και τη δουλεία των εθνών σε μεγάλα τμήματα της γης, να ελέγχουν τις διαδρομές της παγκόσμιας διακίνησης του χρήματος να μπορούν να υψώνουν το ανάστημά τους στις σχιζοφρενείς οικονομικοπολιτικές τους, οι οποίες στοχεύουν στον έλεγχο κάθε ανθρώπινου όντος, είναι κατά βάση και οι κύριοι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης.
Δεν υπάρχουν πολίτες καμιάς χώρας που επιθυμούν την υποδούλωση, γιατί άλλωστε είναι στην φύση του ανθρώπου να είναι ελεύθερος .Η σφαγή στο Παρίσι θα είναι και το έναυσμα της εισβολής στην Συρία, όπως ήταν και στο παρελθόν στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.Το ιδεολογικό υπόβαθρο της τρομοκρατίας είναι θρησκευτικό και πολιτικό. Την τρομοκρατία που εξόπλισαν τα λεγόμενα κυρίαρχα κράτη και έχουν χάσει τώρα τον έλεγχο, καθώς και τις αντιθέσεις που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ φτωχών και πλούσιων κοινωνιών, είναι τα κυρίαρχα στοιχεία που έχουν πάντα θύματα αθώους πολίτες.
Η ανεπιφύλακτη καταδίκη της τρομοκρατίας απ όπου και αν προέρχεται, πρέπει να συνοδεύεται από μια ουσιαστική ανάλυση των πραγματικών της αιτιών και από μέτρα που θα ξεριζώσουν αυτό το καρκίνωμα. Η φτώχεια και η άνιση κατανομή του πλούτου, οι άδικοι επιδρομικοί πόλεμοι και η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποτελούν την ρίζα του κακού και την πραγματική αιτία της τρομοκρατίας.

ΗΛΙΑΣ Π. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.