Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Ενημέρωσης των κατοίκων, για την απομάκρυνση των πυλώνων από τις κατοικημένες περιοχές του Παλαιοκάστρου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ενημέρωσης των κατοίκων, για την απομάκρυνση των πυλώνων από τις κατοικημένες περιοχές του Παλαιοκάστρου.

Ωραιόκαστρο 31-8-2015

Mετά τον πολυετή αγώνα μας ο οποίος άρχισε τον Απρίλιο του 2011 με την κατάθεση του αιτήματός μας για την απομάκρυνση των επικίνδυνων πυλώνων στην περιοχή του Παλαιοκάστρου, την συλλογή των 1020 υπογραφών από κατοίκους που στήριξαν την πρωτοβουλία μας, τις επιστολές προς αρμόδια Υπουργεία και Βουλευτές της Β΄ Θεσσαλονίκης, τα δελτία τύπου ενημέρωσης , τις επισκέψεις σε ΔΕΗ και ΑΔΜΗΕ και τις πιέσεις προς τις εκάστοτε Δημοτικές Αρχές για επίσημη και έμπρακτη στήριξη, η υπόθεσή μας παίρνει την νομική οδό με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Ωραιοκάστρου, η οποία πάρθηκε στην συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης, 27-8-2015, ως επόμενο βήμα εξεύρεσης λύσης για την απομάκρυνση της γραμμής των πυλώνων από τις κατοικημένες περιοχές του Παλαιοκάστρου.
Η συγκεκριμένη γραμμή θα πρέπει να ενημερώσουμε ότι παρά την γραπτή δέσμευση της ΔΕΗ σε επίσημο έγγραφο της το 2009 ότι έως το 2012 θα απενεργοποιηθεί και στη συνέχεια θα αποξηλωθεί, παραμένει ενεργή και συνεχίζει να αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία των κατοίκων της περιοχής.
Επιπλέον, ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να δοθεί αρνητική γνωμοδότηση σε θέμα που αφορούσε την ανανέωση ΑΕΠΟ του έργου «Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) 400/150 kv Θεσσαλονίκης, Π.Ε. Θεσσαλονίκης», στο οποίο υφίστανται οι γραμμές πυλώνων Υπερυψηλής και Υψηλής Τάσης του Ωραιοκάστρου.
Η Ομάδα Πρωτοβουλίας κατοίκων νιώθει ικανοποίηση για τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Ωραιοκάστρου, οι οποίες δηλώνουν στήριξη στις ανησυχίες και στους αγώνες της ομάδας και των κατοίκων του Ωραιοκάστρου.
Η Ομάδα συνεχίζει να στέκεται στο πλευρό των κατοίκων και να ενημερώνει για κάθε εξέλιξη της υπόθεσης και θα συνεχίσει τον αγώνα της μέχρι τελικής δικαίωσης.

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας κατοίκων Παλαιοκάστρου/Ωραιοκάστρου για την απομάκρυνση των πυλώνων από τις κατοικημένες περιοχές του Παλαιοκάστρου:

Αρβανιτίδου Αθηνά
Γεράκη Βικτωρία
Ζιακούλης Ηλίας
Ημιονίδου Δήμητρα
Θεοδοσόπουλος Θεοδόσης
Κελεσίδης Στάθης
Κόκκινου Ήβη
Λιαπόπουλος Σταύρος
Πασσαλής Γιάννης
Σεκέρκας Παναγιώτης
Σιώσιος Στέλιος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.