Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Αλλαγή πολιτικών συσχετισμών δείχνει νέο γκάλοπ

Λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση των εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει τις δυνάμεις του, ενώ στη Βουλή φαίνεται ότι μπαίνει το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη. Το νεοσύστατο κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη συγκεντρώνει μέχρι τώρα ποσοστό 4.5%, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της INTERVIEWέγινε για λογαριασμό του καναλιού "Βεργίνα".

Ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση συγκεντρώνει ποσοστό μόλις 24%, με την Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με 22%.

Τρίτο κόμμα έρχεται η Χρυσή Αυγή με 6% του εκλογικού σώματος, ενώ ακολουθούν Ποτάμι (5,5%), ΚΚΕ (4,5%), ΠΑΣΟΚ (4,5%), Λαϊκή Ενότητα (4,5%), Ένωση Κεντρώων (4%) και οι ΑΝΕΛ (3,5%).


Σημαντικό στοιχείο είναι και έλλειψη συσπείρωσης στον ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται μόλις στο 50%, ενώ αντίθετα στη Νέα Δημοκρατία η συσπείρωση παρουσιάζεται στο 70% με ανοδικές τάσεις.



Παράλληλα από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι τόσο οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας όσο και αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν μονόδρομο το ευρώ σε συντριπτικό ποσοστό, ενώ οι περισσότεροι ερωτηθέντες θεωρούν λάθος την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να προκηρύξει εκλογές.

Πηγή: Thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.