Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Ο Τσακαλώτος αποκαλύπτει: «Πήγαμε στο δημοψήφισμα γιατί θα έπεφτε η κυβέρνηση»

Εστειλαν τον κόσμο στις ουρές, διέλυσαν την οικονομία και μας οδήγησαν στη χρεοκοπία για κομματικούς λόγους! - Δηλώνει ανοιχτά: «Ρισκάρουμε τη ρήξη με την Ευρώπη»!

Το είπε και χθες στο CNN, αλλά το επανέλαβε και σήμερα στον ΣΚΑΙ...

Ο λόγος για τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την κυνική ομολογία του ότι έσυραν τη χώρα σε δημοψήφισμα, έκλεισαν τις τράπεζες και επέβαλαν capital controls για να παραμείνουν στην εξουσία!

«Το πρόγραμμα δεν θα ψηφιζόταν στη Βουλή και θα έπεφτε η κυβέρνηση, γι' αυτό προχωρήσαμε σε δημοψήφισμα», δήλωσε χαρακτηριστικά στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ο κ. Τσακαλώτος. Διαφορετικά θα έπρεπε να πάμε σε εκλογές» είπε συμπηρώνοντας ωστόσο πως θα ήταν «καλύτερο να πηγαίναμε σε δημοψήφισμα ένα μήνα πριν όταν απάντησαν οι θεσμοί με ένα 5σέλιδο στην κυβέρνηση».

Και χθες στο αμερικανικό δίκτυο CNN και την Κρίστιαν Αμανπούρ δήλωνε: «Η πρόταση των θεσμών δεν είναι βιώσιμη. Δεν δημιουργούσε τις συνθήκες για να κάνουμε όσα υποσχεθήκαμε ότι θα κάνουμε. Αυτό σήμαινε ότι δεν μπορούσαμε να το θέσουμε στη βουλή γιατί δεν θα ψηφιζόταν και θα έπεφτε η κυβέρνηση. Για αυτό προχωρήσαμε στο δημοψήφισμα, για να αποφασίσει ο λαός αν είναι ένας δίκαιος συμβιβασμός. Αν απαντήσουν ''Ναι'', θα το σεβαστούμε. Αν πούνε ''Οχι'', θα συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση, για μία συμφωνία βιώσιμη».Ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων ανέφερε ότι αν ο ελληνικός λαός πει «ναι» στις προτάσεις των Θεσμών, τότε αυτό θα σημαίνει πως οι θέσεις της κυβέρνησης θα έχουν απορριφθεί, ωστόσο, δεν θέλησε να κάνει εικασίες επί των πολιτικών επιπτώσεων.

Σύμφωνα, όμως, με τον κ. Τσακαλώτο «προφανώς θα πρέπει να εφαρμοστεί η συμφωνία, την οποία δεν θα μπορούσε να περάσει η ελληνική κυβέρνηση με την τωρινή της μορφή» για αυτό και τόνισε ότι η κυβέρνηση ζητάει από τον ελληνικό λαό να της δώσει τη δύναμη στο δημοψήφισμα, ώστε «να δώσει μάχη» προκειμένου να επιτευχθεί μια συμφωνία με τους θεσμούς η οποία θα είναι «βιώσιμη».

Δείτε το VIDEO του SKAΪ

«Ρισκάρουμε τη ρήξη με την Ευρώπη»

Μόλις δύο εικοσιτετράωρα πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και με τους Έλληνες να πρέπει να πουν «ναι» ή «όχι» στο ευρώ, ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις δεν δίστασε να δηλώσει ανοιχτά σήμερα στον ΣΚΑΙ πως «ρισκάρουμε τη ρήξη με την Ευρώπη για να την αλλάξουμε», ενώ την ίδια στιγμή καλούσε «να σταματήσει η φιλολογία με το Grexit». Εκτίμησε μάλιστα ότι τα επόμενα 2 -3 χρόνια, κάποιοι λαοί, όπως οι Ιταλοί και οι Ισπανοί θα επιλέξουν μόνοι τους να φύγουν από το ευρώ, χαρακτηρίζοντας μάλιστα την ευρωζώνη ως τον μεγάλο ασθενή της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε ότι η ελληνική οικονομία χρειάζεται ένα σοκ αισιοδοξίας, καθώς πρέπει να φύγει μία και καλή η διαρκής απειλή ενός Grexit από την Ελλάδα, επειδή λειτουργεί αποτρεπτικά στην ανάπτυξη και στην κατανάλωση.

Αποκάλυψε δε, ότι υπήρχαν σημαντικές διαφορές με τους «θεσμούς» στο θέμα των εργασιακών και συγκεκριμένα, στο θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Εξάλλου, ο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων υποστήριξε ότι όσοι ψηφίζουν «ναι», ψηφίζουν και αυτόν που θα εφαρμόσει αυτό το πρόγραμμα. «Τίθεται ζήτημα δημοκρατικότητας» δήλωσε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι αν οι Ευρωπαίοι ρίξουν την κυβέρνηση με ένα «ναι», αγνοώντας ουσιαστικά την ψήφο του ελληνικού λαού, αυτό θα είναι κάτι πολύ κακό για την Ευρώπη.

Ερωτηθείς εάν θα «κουρευτούν» οι καταθέσεις ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε «όχι». Επικαλέστηκε, ωστόσο δηλώσεις του προέδρου της ΕΚΤ ο οποίος είπε ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν μπορούμε να λύσουμε τα πολιτικά σας προβλήματα και πρόσθεσε ότι κ. Ντράγκι έχει δώσει χώρο στην Ελλάδα: «Θεωρώ ότι λόγω δημοψηφίσματος θα δώσει ένα περιθώριο».

Υπάρχει η πιθανότητα να πεις κάποτε ότι απέτυχες, δήλωσε επίσης κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του ο κ. Τσακαλώτος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.