Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Θ.ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: «Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΣΤΑΣΕΙ ΝΑ… ΒΑΛΕΙ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Προάγγελο δυσάρεστων καταστάσεων που ανοίγει την… Κερκόπορτα ακόμη και για δήμευση των τραπεζικών καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών χαρακτήρισε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Alpha 96,5, την απόφαση της Κυβέρνησης να αφαιμάξει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τα διαθέσιμα χρήματα 1.500 φορέων του Δημοσίου, προκειμένου να μπορέσει να ανταποκριθεί στις δημοσιονομικές της ανάγκες.
Απαντώντας μάλιστα σε σχετική ερώτηση των δημοσιογράφων Δημήτρη Λαζόπουλου και Νίκης Χατζημπούσιου, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για «αναγκαστικό δανεισμό» που γεννά, όπως είπε, εύλογες απορίες για την επόμενη ημέρα στην πατρίδα μας.  
«Αφού η Κυβέρνηση προχωρά στην πρώτη δύσκολη στιγμή σε μια τέτοια αντιδημοκρατική και αυταρχική πράξη, τότε στην επόμενη δυσκολία που θα συναντήσει μπροστά της δεν θα διστάσει να… βάλει χέρι ακόμη και στις καταθέσεις των πολιτών» σημείωσε, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως με την έως τώρα πολιτική της συμπεριφορά η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. «έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες».
Τέλος, ερωτώμενος για το μείζον θέμα της λαθρομετανάστευσης το οποίο έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις τους τελευταίους μήνες, παρατήρησε ότι «η Ελλάδα δεν είναι αποθήκη ψυχών».

Η Κυβέρνηση, σημείωσε μεταξύ άλλων, «με την πολιτική που εφαρμόζει κλείνει το… μάτι στους διακινητές λαθρομεταναστών. Ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα σύνορα της Ελλάδας αποτελούν και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οπότε θα πρέπει να ασκηθεί και στην Ευρώπη σχετική πίεση, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι στην Ελλάδα δεν χωρούν άλλοι λαθρομετανάστες. Από τη στιγμή, λοιπόν, που φτάσαμε σε αδιέξοδο, πρέπει να εισακουστεί η απαίτησή μας για αλλαγή της συνθήκης “Δουβλίνο 2”. Η Ελλάδα αδυνατεί να σηκώσει μόνη της αυτό το βάρος και ως εκ τούτου οι λαθρομετανάστες θα πρέπει να μοιραστούν αναλογικά και στις υπόλοιπες χώρες» κατέληξε ο κ. Καράογλου.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.