Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Δικαίωση του δημάρχου Ωραιοκάστρου


Επιστολή στη διοίκηση της ΕΥΑΘ απέστειλε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης απαντώντας στη σχετική επιστολή του διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας, Νίκου Παπαδάκη ο οποίος γνωστοποίησε στη δημοτική αρχή Ωραιοκάστρου τις προτάσεις της ΕΥΑΘ για την αντιμετώπιση του χρόνιου προβλήματος ακαταλληλόλητας του πόσιμου νερού στη δημοτική ενότητας της Μυγδονίας.
Όπως αναφέρει η επιστολή του κ. Γαβότση, η δημοτική αρχή αποδέχεται τις προτάσεις της εταιρείας μεταξύ των οποίων είναι η ενίσχυση με 3500 κ.μ/ημέρα το δίκτυο της δημοτικής ενότητας Μυγδονίας και η εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή των απαραίτητων υποδομών για τη μεταφορά του πόσιμου νερού. «Πρόκειται για μια από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις απέναντι στους πολίτες του Ωραιοκάστρου και ειδικά στους πολίτες της Δ.Ε. Μυγδονίας», τονίζει ο κ. Γαβότσης. «Πρόκειται για μια δικαίωση προσωπική, καθώς από το 2006, ως δήμαρχος του τότε δήμου Μυγδονίας, αλλά και ως επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο δήμο Ωραιοκάστρου από το 2010, είχα προτείνει ως λύση, για το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή, την αγορά νερού από την ΕΥΑΘ, μια πρόταση που είχε βρει, ωστόσο, δεκάδες αντιδράσεις» συμπληρώνει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.
«Λίγο μετά τις εκλογές, επισκέφθηκα τη διοίκηση της ΕΥΑΘ και συζητήσαμε σχετικά με το πρόβλημα της ακαταλληλόλητας του νερού. Αν και στην αρχή υπήρξαν ορισμένες ενστάσεις από πλευράς διοίκησης, έρχεται τώρα ετεροχρονισμένα η εταιρεία, ενσκήπτει στο πρόβλημα και συμφωνεί με την πρόταση μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γαβότσης τονίζοντας παράλληλα ότι πρόκειται για μια λύση η οποία θα ευδοκιμήσει μετά από τουλάχιστον δύο χρόνια. «Η λύση αυτή της ΕΥΑΘ έρχεται επικουρικά στη λύση που δίνουμε ως δημοτική αρχή με τη μεταφορά νερού από τις μη αξιοποιηθείσες από την ΕΥΑΘ γεωτρήσεις του Ωραιοκάστρου, δικαιοδοσίας του δήμου στη δημοτική ενότητα Μυγδονίας», καταλήγει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου.

*Επισυνάπτονται και οι δυο επιστολές.(ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΥΑΘ  -  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΥΑΘ)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.