Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Γλέζος: Συγγνώμη για τη συνέργειά μου στη δημιουργία ψευδαισθήσεων

Ο κ. Γλέζος διευκρινίζει πως η «μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους» δεν έχει όμως ακυρώσει την ψήφο του ελληνικού λαού, και ζητά κινητοποίηση σε όλες τις βαθμίδες του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αλλάξει η κατεύθυνση που δείχνει η συμφωνία με το Eurogroup.


«Συγγνώμη» από τον ελληνικό λαό για το γεγονός ότι «συνήργησε» στην «ψευδαίσθηση» των προεκλογικών υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ ζητά με άρθρο του στο προσωπικό του ιστολόγιο ο Μανώλης Γλέζος, ζητώντας παράλληλα κινητοποίηση σε όλες τις βαθμίδες του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αλλάξει η κατεύθυνση που δείχνει η συμφωνία με το Eurogroup.

Ο κ. Γλέζος διευκρινίζει πως η «μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους» δεν έχει αλλάζει πραγματικά την κατάσταση, αλλά μόνο σαν να βαφτίζεις το κρέας ψάρι.

Επισημαίνει ότι με την ψήφο του ο ελληνικός λαός ψήφισε τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για «κατάργηση» της λιτότητας, των μνημονίων και της τρόικα.

«Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της. Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη. Κρίμα και πάλι κρίμα», αναφέρει το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τονίζει ωστόσο πως υπάρχει δυνατότητα αντίδρασης στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, «πριν προχωρήσει το κακό», και ζητά «όλα τα μέλη και οι οπαδοί» της παράταξης να αποφασίσουν «σε έκτακτες συνελεύσεις όλων των βαθμίδων των οργανώσεων» να αποφασίσουν «αν δέχονται αυτή την κατάσταση».

Ο κ. Γλέζος εκτιμά πως «ανάμεσα σε καταπιεστή και καταπιεζόμενο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός», υπογραμμίζοντας πως «λύση είναι μόνο η Λευτεριά».

Αφήνει δε να εννοηθεί πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο υποχωρήσεων, καθώς ακόμα κι αν γίνει δεκτός ο «παραλογισμός» ότι χρειάζονται υποχωρήσεις για την επίτευξη συμφωνίας, τότε οι παραχωρήσεις που έγιναν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ήδη «ξεπερνούν κάθε όριο υποχώρησης».

Το άρθρο υπογράφεται σήμερα Κυριακή, στις Βρυξέλλες.

Πηγή: http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.