Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Μητρόπουλος: Χωρίς αποζημίωση από το PSI έρχονται μειώσεις

«Tο σύστημα συντάξεων δεν αμφισβητείται, αλλά φοβούμαστε κάποιοι ότι αν δεν γίνει επαναρτίωση των Ταμείων δεν θα μπορέσει να αποφύγει περαιτέρω μειώσεις», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.

Συγκεκριμένα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμόΑθήνα 984, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «το σημερινό σύστημα συντάξεων, όπως έχει καθηλωθεί με τις μνημονιακές περικοπές, δεν αμφισβητείται, αλλά φοβούμαστε κάποιοι ότι αν δεν γίνει επαναρτίωση των Ταμείων - εγώ προσθέτω αν δεν γίνει και επιστροφή τμήματος των κουρεμένων αποθεματικών του PSI - δεν θα μπορέσει να αποφύγει περαιτέρω μειώσεις».
Ερωτηθείς εάν είναι στο άμεσο μέλλον εφικτή η επαναρτίωση, δήλωσε «έχω καλέσει την κυβέρνηση να θέσει στην κεντρική διαπραγμάτευση και με τον κ. Ντάισελμπλουμ σήμερα και με τον με τον κ. Βίζερ, ότι ένας από τους πυλώνες τις διαπραγμάτευσης θα είναι η ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων κατά το προηγούμενο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών».
Ο κ. Μητρόπουλος τόνισε ότι κακώς θεωρήθηκαν τα αποθεματικά των ταμείων ιδιωτικό χρέος και μπήκαν στο κούρεμα του ιδιωτικού χρέους.
Η δεύτερη υποστηρικτική γραμμή θα είναι να κρατηθεί η κρατική επιχορήγηση προς τα ασφαλιστικά ταμεία του περυσινού έτους, διότι θα δώσει ανάσα 1.5 δισ. ευρώ σε επικουρικές και κύριες συντάξεις, πρόσθεσε.
Αν σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ισχύσει η περικοπή, που έχει προβλεφθεί και με το μεσοπρόθεσμο από 1/1/15 και εφεξής, τότε πάλι αν δεν γίνει επαναρτίωση, ίσως να μην μπορέσουμε να αποφευχθεί περαιτέρω μειώσεις σε κύριες και επικουρικές.

Διαβεβαιώσεις από Σκουρλέτη - Στρατούλη
Νέες διαβεβαιώσεις, ότι δεν υπάρχει ανησυχία για τις συντάξεις, έδωσε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης. «Δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα με τις συντάξεις», είπε ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στο Mega.
Eρωτηθείς σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργου Ρωμανιά, είπε ότι «μεγεθύνθηκε μια αναφορά, η οποία δεν φάνηκε να έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα». Υπογράμμισε ότι ο αρμόδιος υπουργός Δημήτρης Στρατούλης ήταν σαφής.
Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης τόνισε ότι δεν θα μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις. Μιλώντας στο Mega επανέλαβε ότι για τη νέα κυβέρνηση «δεν υπάρχουν προαπαιτούμενα τρόικας, ούτε επιστολή Χαδούβελη» με δεσμεύσεις για αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και νέες μειώσεις στις συντάξεις.

Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.