Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Όλες οι εξελίξεις για την κτηνοτροφία και την πτηνοτροφία στην 9η Zootechnia της ΔΕΘ (ΦΩΤΟ&VIDEO)

Ανανεωμένη και με πλούσια εκθεσιακά γεγονότα αναμένεται να είναι η 9η Zootechnia, Διεθνής Έκθεση για την Κτηνοτροφία και την Πτηνοτροφία, η οποία θα λάβει χώρα από 29/01/2015 έως και 01/02/2015 στον χώρο της ΔΕΘ.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρς της ΔΕΘ - Helexpo, Τάσος Τζήκας: ''Η διοργάνωση που πραγματοποιείται κάθε δυο χρόνια εξελίσσεται σε ενα δυναμικό εκθεσιακό γεγονός, εφάμιλλο της Agrotica, εστιασμένο στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής, που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποδεχθούμε τη νέα χρόνιά με θετικά πρόσημα και αύξηση των μεγεθών της 9ης Zootechnias που ελπίζουμε να δώσει τον τόνο και όλων των διοργανώσεων που θα ακολουθήσουν''.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν, το σύνολο των εκθετών είναι σημαντικά αυξημένο σε σχέση με αυτό της προηγούμενης διοργάνωσης (2013). Πιο συγκεκριμένα, η 8η Zootechnia προσέλκυσε 578, ενώ στη φετινή διοργάνωση θα συμμετέχουν 849 - εκ των οποίων οι 537 προέρχονται από άλλες 37 χώρες. Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί πως ο εκθεσιασκός χώρος φτάνει φέτος τα 13.000 τ.μ. έναντι των 9.000 τ.μ. της πρηγούμενης διοργάνωσης. Επιπλέον, θα βρίσκονται εγχώριες επιχειρήσεις της κτηνοτροφίας και της πτηνοτροφίας, οι οποίες θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο (μηχανήματα, υπηρεσίες, έρευνες, κ.α.).
Ο Κυριάκος Ποζρικίδης, διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ, τόνισε χαρακτηριστικά: ''Η Zootechnia του 2015 ειναι η μοναδική εξειδικευμένη έκθεση στον τομέα παραγωγικών ζώων στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια. Είναι μια διοργάνωση που βρίσκεται υψηλά ποσοτικά και ποιοτικά και πλέον λαμβάνει διαστάσεις ανάλογες με την έκθεση Agrotica. Στην έκθεση αναμένονται προσκεκλημένοι εμπορικοί επισκέπτες απο τη Ρωσία, το Καζακστάν , το Βέλγιο, την Κύπρο , τον Λίβανο και την ΠΓΔΜ."
Ο κ. Τζήκας με τη σειρά του δεν παρέλειψε να αναφερθεί και για τον κύριο στόχο που έχει θέσει η ΔΕΘ-Helexpo για την εν λόγω έκθεση υπογραμμίζοντας: ''Το οικονομικό αποτέλεσμα από την έκθεση θα είναι ικανοποιητικό και κερδοφόρο. Το μεγάλο μας στοίχημα για το 2015 είναι η διεθνοποίηση της έκθεσης''.
Επιπρόσθετα, οι φορείς που θα συμμετέχουν θα είναι οι: το Υπουργείο Ανάπτυξης και τροφίμων , ο Οργανισμός Ελέγχου και Πιστοποίησης Προϊόντων, Πανελλήνιος Κτηνιατριακος Σύλλογος, η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, η Ένωση Κατασκευαστών Γεωργικών Μηχανηματων Ελλαδος, το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (τμήμα Ζωικής παραγωγής), το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Εργαστήριο Ζωοτεχνιας της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της 9η Zootechnia θα πραγματοποιηθεί και το 5ο Pet Festival, όπου εκτιμάται ότι θα προσελκύσει τα βλέμματα μικρών και μεγάλων με σήμα κατατεθέν του το σαλόνι αλόγου.
Ώρες και μέρες λειτουργίας:
Πέμπτη 29/01, Παρασκευή 30/01 και Σάββατο 31/01: 10:00 π.μ. - 20:00 μ.μ
Κυριακή 01/02: 10:00 π.μ. - 19:00μ.μ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.