Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δήμο Ωραιοκάστρου

ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 
 
Με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους μπορούν οι πολίτες να ρυθμίσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δήμο Ωραιοκάστρου και των  Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου του Δήμου   σύμφωνα με το Ν. 4257/2014 (ΦΕΚ 93/14-04-2014) και μετά την πρόσφατη ψήφιση και δημοσίευση του Ν.4304 Αρ.24 pdf (ΦΕΚ 234/23-10-2014)
Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους δήμους μπορούν να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται ως εξής:

Έναρξη λειτουργίας τριών θεατρικών ομάδων στο δήμο Ωραιοκάστρου

ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Πέμπτη 30 Oκτωβρίου 2014
4.jpgΈναρξη λειτουργίας τριών θεατρικών ομάδων
στο δήμο Ωραιοκάστρου
Σας ενημερώνουμε για την έναρξη λειτουργίας υπό την αιγίδα της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας γενιάς των τριών θεατρικών μας ομάδων

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Το χειμερινό ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ τίθεται σε εφαρμογή από το ερχόμενο Σάββατο, 1η Νοεμβρίου. Έτσι οι πελάτες που κάνουν χρήση του νυχτερινού τιμολογίου θα έχουν μειωμένη χρέωση και για ένα δίωρο το μεσημέρι.
Αναλυτικά, το ωράριο για το νυχτερινό τιμολόγιο είναι:

ΟΜΙΛΙΑ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΓΑΒΟΤΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ την Παρασκευή 31/10 στο Ωραιόκαστρο


Συνεδριάσεις Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου Ωραιοκάστρου.


Πρόσκληση 15ης τακτικής συνεδρίασης Δημ. Κοιν. Ωραιοκάστρου
  pdf Πρόσκληση σε τακτική  συνεδρίαση του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας που θα γίνει στο Δημοτικό Κατάστημα, την  Πέμπτη  30 Οκτωβρίου   2014  και ώρα   19:30 μ.μ.
Πρόσκληση σε Συνεδρίαση Τοπικής ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ
  pdf Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Πενταλόφου, η οποία θα γίνει στο κοινοτικό κατάστημα Πενταλόφου την 30η  του μήνα Οκτωβρίου έτους 2014, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:00 π.μ.
10η Πρόσκληση σε Συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Λητής.
  Πρόσκληση pdf εδώ.στην 10η Τακτική συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Λητής που θα γίνει στο πρώην Δημαρχείο Μυγδονίας , στις 31-10-2014, ημέρα Παρασκευή και ώρα 13:00 

Εκδήλωση για την πρόληψη και αντιμετώπιση διαρρήξεων και κλοπών, στο Παλαιόκαστρο.


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε η εθνική επέτειος

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις ενότητες του δήμου Ωραιοκάστρου οι εκδηλώσεις μνήμης της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Το πρωί τελέστηκε δοξολογία σε όλους τους Ιερούς Ναούς, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και πραγματοποιήθηκαν μαθητικές παρελάσεις παρουσία τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου.

Η απόφαση της δημοτικής αρχής για κατάργηση των εξέδρων των επισήμων έτυχε θερμής ανταπόκρισης από τους πολίτες, οι οποίοι συνεχάρησαν τη διοίκηση του δήμου. Δημότες και εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής στάθηκαν δίπλα δίπλα και όλοι μαζί παρακολούθησαν τη νέα γενιά της πατρίδας μας να παρελαύνει.


«Τιμούμε τη μνήμη των ηρώων που ύψωσαν το ανάστημά τους στον εχθρό, πάλεψαν για τη δημοκρατία, τον πολιτισμό, τη δικαιοσύνη, τα ανθρώπινα ιδανικά και την ελευθερία», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης υποστηρίζοντας ότι σήμερα που η χώρα μας περνάει δύσκολες στιγμές ενωμένοι όλοι μαζί μπορούμε να πούμε το δικό μας «ΟΧΙ» για μία Ελλάδα με προοπτική και αναπτυξιακό αύριο.

«Γιατί μόνοι εμείς, (οι Έλληνες) αντίθετα από τους βαρβάρους, δεν μετράμε ποτέ το πλήθος του εχθρού στη μάχη»

Ιστορικοί, πολιτικοί, λογοτέχνες, φωτογράφοι, στρατιώτες, απλοί πολίτες έχουν αποτυπώσει με τον πλέον γλαφυρό τρόπο το μεγαλείο του έπους του ’40. Η Ελλάδα μας, μία χώρα τόσο μικρή αλλά τόσο πολύπαθη, μία κουκίδα στον παγκόσμιο χάρτη αλλά με τόσο υψηλό φρόνημα που δεν θα μπορούσε να αποδοθεί πιο ξεκάθαρα, παρά από τους πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου.
"Ασχέτως πρός ότι θα πούν οι ιστορικοί τού μέλλοντος, εκείνο τό οποίον μπορούμε να πούμε εμείς τώρα, είναι ότι η Ελλάς έδωσε αλησμόνητο μάθημα στόν Μουσολίνι, ότι αυτή υπήρξε η αφορμή τής επανάστασης στήν Γιουγκοσλαβία, ότι αυτή εκράτησε τούς Γερμανούς στό ηπειρωτικό έδαφος καί στήν Κρήτη για έξι εβδομάδες, ότι αυτή ανέτρεψε τήν χρονολογική σειρά όλων τών σχεδίων τού Γερμανικού Επιτελείου καί έτσι έφερε γενική μεταβολή στήν όλη πορεία τού πολέμου καί ενικήσαμε.", Sir Robert Antony Eden 1897-1977, Υπουργός Πολέμου και Εξωτερικών της Βρετανίας 1940-1945, Πρωθυπουργός της Βρετανίας 1955-1957 (Από λόγο του στο Βρετανικό κοινοβούλιο στις 24/09/1942)
Ήρωες  υπήρξαν ανέκαθεν οι Έλληνες, με σπουδαία ιδεώδη και έντονο το αίσθημα της ελευθερίας.  

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ «ΟΧΙ» ΤΗΣ ΝΕΟΧΩΡΟΥΔΑΣ ΤΟ 1940

ΝΕΟΧΩΡΟΥΔΑ
 ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ
ΠΟΛΙΤ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΕΟΧΩΡΟΥΔΑΣ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Νεοχωρούδας «Ο Μέγας Αλέξανδρος»  συμμετείχε στις εκδηλώσεις  της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940  με ομιλία του Αντιπροέδρου κ. Σαραμούρτση Χρήστου που είχε θέμα «ΤΟ «ΟΧΙ» ΤΗΣ ΝΕΟΧΩΡΟΥΔΑΣ ΤΟ 1940».
Στη  συνέχεια ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρβανιτόπουλος Βασίλης κατέθεσε  στεφάνι στο Ηρώο. 

Ένοπλη ληστεία σε σούπερ μάρκετ στα Διαβατά

Σε αναζήτηση των δραστών που λήστεψαν, μετά τις 9 το βράδυ, σούπερ μάρκετ στην περιοχή των Διαβατών βρίσκονται δυνάμεις της Αστυνομίας.

Ένα άτομο εισήλθε το κατάστημα και με την απειλή όπλου κατάφερε να πάρει από τα ταμεία του, περίπου 1.500 ευρώ.
Ο δράστης διέφυγε με τη βοήθεια συνεργού, ο οποίος τον περίμενε με μοτοσικλέτα.

Σειρά επαφών του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Αστέριου Γαβότση στην Αθήνα

Με την ευκαιρία συμμετοχής του στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου πραγματοποίησε σειρά επαφών με κυβερνητικούς παράγοντες για ζητήματα του δήμου.
Συγκεκριμένα, ο κ. Γαβότσης επισκέφθηκε τον διευθύνοντα σύμβουλο και τον διευθυντή αρχιτεκτονικού σχεδιασμού του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), όπου έλαβε τη διαβεβαίωση ότι εντός του 2015 θα χρηματοδοτηθεί η ανέγερση του 2ου δημοτικού σχολείου Παλαιοκάστρου ενώ ταυτόχρονα, όπως ενημερώθηκε, αναμένεται η χρηματοδότηση των μελετών για το 5ο δημοτικό σχολείο και το 4ο γυμνάσιο στην περιοχή της Γαλήνης.
Στη συνέχεια επισκέφθηκε το υπουργείο Οικονομικών, προωθώντας το αίτημα τροποποίησης της απόφασης του υπουργείου για τις αντικειμενικές αξίες στη δημοτική ενότητα Μυγδονίας του δήμου Ωραιοκάστρου.
Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου επισκέφθηκε επίσης το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων όπου έθεσε το αίτημα χρηματοδότησης του πληγέντος οδικού δικτύου του δήμου Ωραιοκάστρου μετά την πρόσφατη θεομηνία που έπληξε την περιοχή.

28η Οκτωβρίου. Αλήθειες και Ψέματα. Άρθρο του Γρηγόρη Εδιρνέλη.


Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΑΠΗΣ ΜΕΣΑΙΟΥ και του ΚΑΠΗ ΜΕΣΑΙΟΥ

ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΑΠΗΣ ΜΕΣΑΙΟΥ 
Σαββάτο 25/10/2014 πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας Ε.Π.Σ.Μ.
 ΑΣΤΡΑΠΗ ΜΕΣΑΙΟΥ - ΜΕΛΙΤΕΑΣ   4-0

Σαν σε προπόνηση εξελίχθηκε η αναμέτρηση κόντρα στο Μελιτέα για την Αστραπή Μεσαίου, που επικράτησε με 4-0, καταφέρνοντας να αφοπλίσει από πολύ νωρίς τον αντίπαλο της και να φτάσει στην ευρεία αυτή νίκη. Η ομάδα του Κυριάκου Καραπαναγιωτίδη και του Αβραάμ Σαπρανίδη έδειξε το καλό της αγωνιστικό πρόσωπο και πέτυχε τη δεύτερη νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα. Κορυφαίος της αναμέτρησης ο 32χρονος φορ Γιώργος Μαρκίδης, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ και προηγείται στον πίνακα των σκόρερ της Αστραπής με 6 τέρματα.    

Volleyball Κεραυνός Ωραιοκάστρου: Δυναμική επιστροφή με εύκολη νίκη 3-0

Ο Κεραυνός επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, μετά την ήττα από ΧΑΝΘ, νικώντας 3-0 το αήττητο μέχρι χθες Πειραματικό.
Με πάθος, αποφασιστικότητα και διάθεση να «διασκεδάσουν» την κακή εικόνα της προηγούμενης εβδομάδας,  οι αθλήτριες του Ακριτίδη δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στις αντίπαλες τους σε κανένα σημείο του αγώνα και αυτό το μαρτυρά η συνολική συγκομιδή πόντων του Πειραματικού σε κάθε σετ.

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Γέμισε μαθητές το δημαρχείο Ωραιοκάστρου


Το δημαρχείο Ωραιοκάστρου επισκέφθηκε αντιπροσωπεία δημοτικών σχολείων από τρεις χώρες (Κύπρος, Ισπανία και Πολωνία), οι οποίες συμμετέχουν σε κοινό πρόγραμμα συνεργασίας και δράσης στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί, συνοδευόμενοι από τον διευθυντή του 3ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου, ενημερώθηκαν από τους αντιδημάρχους Διοικητικού, Οικονομικού και Προγραμματισμού, Ηρακλή Τσακαλίδη και Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς, Πέτρο Αταμιάν και τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Ευάγγελο Χατζηαντωνίου για θέματα που αφορούν στην εδώ παραμονή τους.

Στις ξένες αντιπροσωπείες δόθηκε ένας τόμος της Ιστορίας του Ωραιοκάστρου και αυτές με τη σειρά τους ανταπόδωσαν με αναμνηστικά δώρα. 

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Την Κυριακή ΑΓΩΝΑΣ ΒΟΛΛΕΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ - ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ


Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕΣΑΙΟΥ.


Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014 αφού έγινε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Του Σωτήρος ακολούθησε τρισάγιο από τον ιερέα Σταύρο Κυρσταυρίδη, στο μνημείο που είναι αφιερωμένο στους πρώτους κατοίκους του Μεσαίου. Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνου από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Μεσαίου Αναστάσιο Ι. Λαζαρίδη κι από τον πρόεδρο του συλλόγου Μεσαίου Θεόδωρο Αμανατίδη και τον μικρό Αντώνη Χρυσοχόου. Κατόπιν ακολούθησε ομιλία για τον Μακεδονικό Αγώνα από τη Δήμητρα Λαζαρίδου, το Βασίλειο Κουτρουδίτση και την Ελένη Χρυσοχόου. Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.

ΠΗΓΗ:Μ.Π.Σ. ΜΕΣΑΙΟΥ Ο ΠΟΝΤΟΣ

Αυτοψία σε ρέματα του Ωραιοκάστρου

Μετά από έντονες πιέσεις της δημοτικής αρχής Ωραιοκάστρου και προσωπικά του δημάρχου, Αστέριου Γαβότση κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων, Στάθη Αβραμίδη επισκέφθηκαν σήμερα νωρίς το πρωί και έκαναν τις πρώτες αυτοψίες σε τέσσερα συνολικά ρέματα της πόλης του Ωραιοκάστρου, παρουσία των αντιδημάρχων Διοικητικού, Οικονομικού και Προγραμματισμού, Ηρακλή Τσακαλίδη και Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας, Κυριάκο Ιωσηφίδη.

Ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα φροντίσει άμεσα το θέμα του καθαρισμού των ρεμάτων αυτών να συμπεριληφθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να καταστεί εφικτός ο καθαρισμός τους. Έτσι ένα θέμα που ταλανίζει επί πολλά χρόνια ένα μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας οδεύει προς τη λύση του πριν καλά καλά συμπληρωθούν δύο μήνες διοίκησης της νέας δημοτικής αρχής

Το εθνικό μας τσίρκο. Άρθρο του Ραφαήλ Παπαδόπουλου (Σταυριώτη)

Ραφαήλ Παπαδόπουλος (Σταυριώτης)
Πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών Α.Π.Θ
Λέγεται πολύ ορθά ότι τα προβλήματα πολιτικής και κοινωνικής αποσύνθεσης που βιώνει η χώρα οφείλονται πρώτιστα στην έλλειψη ουσιαστικής κι ανθρωπιστικής παιδείας. Κι ότι ένας λαός που δε μαθαίνει την ιστορία του ειδικά στις τραγικές στιγμές της, είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει. Αυτές οι σκέψεις μου έρχονται στο νου κάθε χρόνο όταν πλησιάζει η «εθνική» επέτειος της 28ης Οκτωβρίου.
Σε πολλές σχετικές συζητήσεις επισημαίνεται το εκ πρώτης όψεως ιστορικό παράδοξο του εορτασμού της έναρξης του πολέμου, που οδήγησε στην πείνα, τις στερήσεις και την ανθρωπιστική τραγωδία της Κατοχής, κι όχι της απελευθέρωσης από τους ναζί, στις 12 Οκτωβρίου του 1944. Κωμικό και τραγικό ταυτόχρονα, όμως διόλου παράδοξο αν αναλογιστούμε τους λόγους και  τις συνθήκες της επιλογής της συγκεκριμένης επετείου ως «εθνικής» εορτής.

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου: ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - Εργαστήρι Ρομποτικής στην Ενορία μας

Μια δραστηριότητα που προσφέρει η Ενορία μας σε όλα τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 6 έως 16 ετών! Μια ευκαιρία να ξεδιπλώσουν τα παιδιά μας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, να εφαρμόσουν τις καινοτόμες ιδέες τους και να ανακαλύψουν μια άλλη διάσταση της νέας τεχνολογίας. Όλα αυτά μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι, τη συλλογικότητα και το ομαδικό πνεύμα, με την καθοδήγηση ειδικών σε θέματα τεχνολογίας και ρομποτικής.
Σας περιμένουμε, λοιπόν, το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014, στις 5 το απόγευμα στον όμορφο χώρο του Πνευματικού μας Κέντρου (πίσω από την Εκκλησία της Παναγίας, στο Ωραιόκαστρο) να ανακαλύψουμε το μαγικό κόσμο της τεχνολογίας, της καινοτομίας, της...ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ!
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και είναι ευπρόσδεκτοι ΚΑΙ οι γονείς!

Ρένα Αντωνιάδου: Δεν χρειάζεται να ισοπεδώνουμε τα παντα για χάρη της πολιτικής αντιπαράθεσης

Υπάρχουν και αυτοί οι δήθεν κοινωνικά ευαίσθητοι που με δηλώσεις τους δείχνουν πόσο "σέβονται" τους γονείς μας, αυτούς που μας έφεραν στη ζωή, που μόχθησαν να μας μεγαλώσουν, που μας βοήθησαν νταντεύοντας τα παιδιά μας κι εμείς σήμερα κατά την γνώμη τους δεν θα έπρεπε να τους το ανταποδώσουμε και μας κατηγορούν γιατί νοιαζόμαστε για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. 
Όχι λοιπόν, δεν γίνονται όλα τα πράγματα με βάση το συμφέρον αγαπητοί κύριοι, αλλά με γνώμονα τον σεβασμό και την αναγνώριση της προσφοράς αυτών των ανθρώπων που τόσα έχουν προσφέρει στην κοινωνία μας.
Λυπάμαι πραγματικά, δεν χρειάζεται να ισοπεδώνουμε τα πάντα για χάρη της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Απλοί κανόνες οδικής ασφάλειας. Του Δ. Μανουσάκη

Μπορεί η σχολική χρονιά να ξεκίνησε, όμως θεωρούμε υποχρέωση μας να υπενθυμίσουμε σε γονείς,  εκπαιδευτικούς και οδηγούς ορισμένους απλούς κανόνες. Και αυτό γιατί δυστυχώς το θέμα της οδικής ασφάλειας παραμένει τραγικά επίκαιρο.
Όλοι, όταν είναι η ώρα να πιάσουμε το τιμόνι στα χέρια μας, οφείλουμε να θυμόμαστε, πως αν κινούμαστε κοντά και έξω από σχολεία, πάρκα, παιδικές χαρές, παιδικούς σταθμούς, θα πρέπει να αυξάνουμε την προσοχή μας και να μειώνουμε την ταχύτητα. Είναι ο κυριότερος κανόνας που είναι απαραίτητο να έχουμε πάντα στον νου μας.

ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΒΟΛΛΕΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΕΡΑΥΝΟΥ

ΣΤΟΝ ΚΕΡΑΥΝΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ 
ΤΟΥ ΒΟΛΛΕΥ ΚΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
ΣΕ ΟΛΙΓΟΜΕΛΗ ΤΜΗΜΑΤΑ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΧΩΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΒΟΛΛΕΥ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ( 2000-2001 ) ΜΙΝΙ1 ( 2002-2003)
ΜΙΝ Ι2 (2004-2005-2006) ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ( 2006-2007-2008)
ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ ΜΙΝΙ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΥΝΟΥ & 2310697572
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 17,30 - 21,00 ΣΑΒΒΑΤΟ 09,30 - 11,00
--
Κεραυνός Ωραιοκάστρου
Volleyball Team
Ο σύλλογος που επενδύει στα παιδιά του Ωραιοκάστρου

Κονταξοπούλειο Γυμναστήριο
57013 Ωραιόκαστρο
Τηλ. 2310697572
Ώρες Γραμματείας ΔΕ-ΠΑ 18-21:00



ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΛΟΪΖΟΥ (22-10-1937). Του Γρ. Εδιρνέλη


ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ  ΜΑΝΟΥ ΛΟΪΖΟΥ (22-10-1937)
Ο Μάνος Λοΐζος ήταν ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες συνθέτες. Γεννήθηκε στις 22 Οκτωβρίου του 1937 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και πέθανε σε νοσοκομείο της Μόσχας, στις 17 Σεπτεμβρίου 1982.
Είχε κυπριακή καταγωγή, ο πατέρας του, Ανδρέας Λοΐζος, καταγόταν και ήταν κάτοικος των Αγιών Βαβατσινιάς -χωριό της Λάρνακας Κύπρου- και η μητέρα του, Δέσποινα Μανάκη, καταγόταν από τη Ρόδο. Από μικρή ηλικία ασχολείται με τη μουσική: στην ηλικία των επτά ετών μελετά βιολί, αρχικά ερασιτεχνικά κι έπειτα στο Εθνικό Ωδείο της Αλεξάνδρειας. Αφού αποφοίτησε από το Αβερώφειο Γυμνάσιο, το 1955 ήλθε στην Αθήνα με σκοπό να σπουδάσει.

Φάμπρικα με αμαρτωλές μονιμοποιήσεις σε δήμους & δημοτικές επιχειρήσεις

Αναδημοσίευση απο aftodioikisi.gr
Με «φωτογραφικές» διατάξεις την περίοδο 2005-2009 νομιμοποιούνταν παράτυπες πρόσληψης και μετατροπές συμβάσεων που είχαν πραγματοποιηθεί σε δήμους και δημοτικές επιχειρήσεις.
Με «φωτογραφικές» διατάξεις σε νόμους που ψηφίστηκαν την περίοδο 2005-2009 νομιμοποιούνταν οι παράνομες προσλήψεις και οι παράτυπες μετατροπές συμβάσεων που είχαν πραγματοποιηθεί σε δήμους και σε δημοτικές επιχειρήσεις ανά την επικράτεια.

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ
                Η Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα τιμάται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή μετά την 13η Οκτωβρίου(Ημερομηνία θανάτου του Παύλου Μελά το 1904)στη Μακεδονία .
                Ο Εορτασμός της Ιστορικής Επετείου πραγματοποιήθηκε φέτος την Κυριακή 19 Οκτωβρίου υπό την αιγίδα του  Δήμου Ωραιοκάστρου με τιμές που αρμόζουν στους πεσόντες του Μακεδονικού Αγώνα.

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

Ελεγκτές στο Ωραιόκαστρο για έργα της διοίκησης Σαραμάντου

Αναδημοσίευση απο voria.gr


Επί τρεις εβδομάδες ελέγχουν τα αρχεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών από το 2003 μέχρι τον προηγούμενο Αύγουστο. «Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα», λέει ο πρώην δήμαρχος
22 Οκτ 2014 - 16:00
Picture 0 for Ελεγκτές στο Ωραιόκαστρο για έργα της διοίκησης Σαραμάντου
του Τάσου Τασιούλα
 
Φύλλο και φτερό κάνουν τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα αρχεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ωραιοκάστρου, οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης. Μάλιστα, οι έλεγχοί τους είναι εστιασμένοι –έπειτα από καταγγελίες- σε έργα, συμβάσεις και προμήθειες, που έγιναν επί δημαρχίας του κ. Δημήτρη Σαραμάντου.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης δέχτηκαν καταγγελίες (πολιτών και πιθανώς και αυτοδιοικητικών) για πεπραγμένα της διοίκησης Σαραμάντου από την εποχή του δήμου Καλλιθέας μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ως δημάρχου Ωραιοκάστρου.
 
Οι έλεγχοι διαρκούν ήδη τρεις εβδομάδες και μέχρι σήμερα κρατείται μυστική η όλη διαδικασία, κάτι πάντως που είναι σύνηθες σε περιπτώσεις ελέγχων. Οι ελεγκτές έχουν πάρει το αρχείο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και «ξεσκονίζουν» συμβάσεις, έργα και προμήθειες από το 2003 (περίοδο που ήταν δήμαρχος Καλλιθέας ο κ. Σαραμάντος) μέχρι και τον Αύγουστο του 2014 (όταν ολοκλήρωσε τη δημαρχιακή θητεία του στον καλλικρατικό πλέον δήμο Ωραιοκάστρου, που είχε αρχίσει το 2011).
 
Ο νυν δήμαρχος, Αστέριος Γαβότσης, αρνήθηκε να πάρει οποιαδήποτε θέση στο ζήτημα, ενώ ο κ. Σαραμάντος όταν ενημερώθηκε επισήμανε ότι δεν είναι σε γνώση του οι έλεγχοι, αλλά τόνισε πως ακολούθησε σε όλη τη θητεία του τις νόμιμες διαδικασίες και «δεν έχει τίποτα να φοβηθεί». Μάλιστα, υπογράμμισε ότι έχει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου για κάθε ζήτημα, όμως επιφυλάχθηκε για κάθε αποτέλεσμα του ελέγχου, τονίζοντας ότι θα ακολουθήσει σε κάθε περίπτωση τη νόμιμη διαδικασία και κάθε νομική δυνατότητα που έχει.
 
«Προφανώς είναι έλεγχοι στις υπηρεσίες, αλλά δεν υπάρχει κάτι που να είναι μεμπτό. Ας ολοκληρωθούν οι έλεγχοι να δούμε τι προκύπτει και αναλόγως θα πράξουμε αν τυχόν υπάρξει κάτι που θα θεωρηθεί επιλήψιμο, αν και θεωρώ ότι δε θα υπάρξει τίποτα», είπε ο πρώην δήμαρχος.

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ME ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ON LINE ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΝΟΣ


Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ME ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ON LINE ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΝΟΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ 30.000 ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΕ VIDEO ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ. ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24.10.2014 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Εκπληρώνοντας την αποστολή του για μια γνώση οικουμενική και ελεύθερη, το Κέντρο On-Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ εγκαινιάζει μια ακόμα δράση κοινωνικής αλληλεγγύης σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματος του Διαδικτυακού Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Το Εκπαιδευτικό Κέντρο ΑΡΝΟΣ, που έχει ήδη δεχθεί πάνω από 1.300.000 επισκέψεις στην ιστοσελίδα του www.arnos.gr παρέχοντας ελεύθερη πρόσβαση σε περισσότερα από 12.000 e- μαθήματα για όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου, επεκτείνει την κοινωνική του δράση και προσφέρει επιπλέον όλα τα μαθήματα Γυμνασίου και Λυκείου στις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Eκστρατεία καθαριότητας ξεκινά ο δήμος Ωραιοκάστρου


Εκστρατεία καθαριότητας σε όλες τις δημοτικές κοινότητες του δήμου ξεκινά ο δήμος Ωραιοκάστρου σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας και την εθελοντική συμμετοχή υπαλλήλων του δήμου, μελών των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, εκπροσώπων πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων και πολιτών.
Πρώτος σταθμός της εκστρατείας η περιοχή της Φιλαδέλφειας, όπου το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκε καθαρισμός της κεντρικής πλατείας του χωριού και της παιδικής χαράς, συντήρηση του γηπέδου καθώς και απομάκρυνση των ογκωδών αντικειμένων. 


Παρόντες μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης και οι αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος, Πρασίνου, Ανακύκλωσης και Πολιτικής Προστασίας, Κυριάκος Ιωσηφίδης και Διοικητικού, Οικονομικού και Προγραμματισμού, Ηρακλής Τσακαλίδης, οι οποίοι συμμετείχαν στον καθαρισμό μαζί με πολίτες της Φιλαδέλφειας, εκπροσώπους του πολιτιστικού και αθλητικού συλλόγου της περιοχής καθώς και μελών της τοπικής κοινότητας Φιλαδέλφειας. 

Επόμενος σταθμός της εκστρατείας καθαριότητας ο ελαιώνας της Ελπίδας το Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014.


Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Αποτελέσματα και βαθμολογία της Α1 κατηγορίας ΕΠΣΜ

Αναλυτικά η 8η αγωνιστική 

Ένωση Συκεών – Κεραυνός Αγγελοχωρίου 1-1
Θερμαϊκός Θέρμης – Διγενής Μονολόφου 4-1
Παύλος Μελάς – ΑΕ Πολυδενδρίου 4-0
Αχιλλέας Τριανδρίας – ΑΠΕ Λαγκαδά 1-3
ΑΟ Καρδίας – Οδυσσέας Κορδελιού 1-1
Μακεδονικός – ΠΑΟΝΕ 2-2
Ιάσων Αυγής – ΓΣ Ηλιούπολης 0-0
Αστέρας Ραιδεστού – Δόξα Πενταλόφου 1-0
ΠΟ Μαλακοπής Πυλαίας – Ομόνοια Σίνδου 1-0


Βαθμολογία (8η αγωνιστική)
Θερμαϊκός Θέρμης 19
ΑΠΕΛ 19
Παύλος Μελάς 18
ΠΑΟΝΕ 15
Δόξα Πενταλόφου 14
Κεραυνός Αγγελοχωρίου 13
Ομόνοια Σίνδου 11 (σε 7 ματς)
Μακεδονικός 11 (σε 7 ματς)
ΑΟ Καρδίας 11
Μαλακοπή 9 (Σε 7 ματς)
Οδυσσέας Κορδελιού 9
Ιάσων Αυγής 8
Αστέρας Ραιδεστού 7 (σε 7 ματς)
Διγενής Μονολόφου 5 (Σε 7 ματς)
Αχιλλέας Τριανδρίας 5 (Σε 7 ματς)
Ολυμπιακός Κυμίνων 5 (σε 6 ματς)
Ηλιούπολη 5
Ένωση Συκεών 3 (σε 6 ματς)
ΑΕ Πολυδενδρίου 0

Επόμενοι 
 αγώνες (9η αγωνιστική)

Κεραυνός Αγγελοχωρίου – Διγενής Μονολόφου
ΑΕ Πολυδενδρίου – Ενωση Συκεών
ΑΠΕ Λαγκαδά – Θερμαϊκός Θέρμης
Οδυσσέας Κορδελιού – Παύλος Μελάς
ΠΑΟΝΕ – Αχιλλέας Τριανδρίας
ΓΣ Ηλιούπολης – ΑΟ Καρδίας
Δόξα Πενταλόφου – Μακεδονικός
Ολυμπιακός Κυμίνων – Ιάσων Αυγής
Ομόνοια Σίνδου – Αστέρας Ραιδεστού

" Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν; ". Άρθρο Γιώργου Παπακωνσταντίνου

   Η ψήφιση και η αποδοχή του Ισολογισμού οικονομικού έτους 2013 από τη διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου υπήρξε μία δυσάρεστη έκπληξη τόσο για εμάς που συμμετείχαμε στη διαδικασία, όσο και για όλους τους συνδημότες μας. Τόσο από τη μη διανομή σε έντυπη μορφή του Ισολογισμού, των Αποτελεσμάτων Χρήσης και των σχολίων, των Αναλυτικών Καταστάσεων Εσόδων και Εξόδων και των άλλων εντύπων, όσο και από την πρόσκληση που προσδιόριζε ένα τόσο σημαντικό θέμα για συζήτηση και λήψη απόφασης εντός μίας ώρας μόνο, χρόνο ελάχιστο ακόμα και για απλή ενημέρωση από τους Ορκωτούς Ελεγκτές.

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Θέλω να γελάσω, αλλά μάλλον θα κλάψω!

 «Σαν βγεις στο πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι να ΄ναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις. Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας, τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι, τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δε θα βρεις, αν μεν’ η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει. Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας, τον άγριο Ποσειδώνα δε θα συναντήσεις, αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου, αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου». 

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ. Το ζήσαμε και αυτό, ένσταση Συλλόγου σε γνωμοδοτικό όργανο και όχι μόνο, γενική συνέλευση για την λήψη απόφασης για πρόταση που θααααα κατατεθεί ! Απίστευτο και όμως αληθινό … Ο «Σύλλογος» ξεσηκώνει , η μάλλον προσπαθεί να ξεσηκώσει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο , ιδιοκτήτες , επιχειρηματίες κ.τ.λ. για την κατάθεση άποψης γνωμοδοτικού οργάνου για την έναρξη συζήτησης από τους επίσημους φορείς, ενός θέματος που σχεδόν ποτέ κανένας δεν το είχε βάλει επίσημα σε σωστές βάσεις. Άντε τώρα βγάλτε συμπέρασμα. Η διαμαρτυρία – επιστολή – αίτηση απευθύνεται στο γνωμοδοτικό όργανο που το καλεί να αποσύρει τo θέμα με την αιτιολογία ότι δεν ενημερώθηκε και ούτε κλήθηκε ο σύλλογος και επόμενος αυτός δεν ενημέρωσε αλλά και δεν έκανε και γενική συνέλευση, οπότε ο πρόεδρος του γνωμοδοτικού οργάνου δεν μπορεί να εκφέρει την γνώμη του, ώστε να ανοίξει το θέμα και να προχωρήσουν οι μελέτες αλλά και να συγκληθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς, ιδιοκτήτες αλλά και κάτοικοι που έχουν έννομο συμφέρων για το θέμα αυτό. Και τώρα πείτε μου γελάς η κλαις ??? Επιδιώκεις την καλή συνεργασία αλλά εσύ πρώτος κάνεις την ένσταση . Ε ….. σε υπεύθυνη θέση είσαι και μάλιστα ούτε γνωμοδοτικό όργανο (διάβασε λίγο την νομοθεσία που σε αφορά) οπότε αν θέλει σε καλεί, εάν δεν θέλει ούτε σε ρωτάει. Στην καλή πίστη του βασίζεσαι εσύ και όχι αυτός. Εκτός φυσικά αν σου έχει δώσει κάποιος το δικαίωμα να νομίζεις ότι τα πάντα κινούνται γύρω από εσένα …. «Πάντα στο νου σου να `χεις την Ιθάκη. Το φθάσιμον εκεί είν’ ο προορισμός σου. Αλλά μη βιάζεις το ταξείδι διόλου. Καλλίτερα χρόνια πολλά να διαρκέσει. και γέρος πια ν’ αράξεις στο νησί, πλούσιος με όσα κέρδισες στο δρόμο, μη προσδοκώντας πλούτη να σε δώσει η Ιθάκη». <Στίχοι: Κωνσταντίνος Καβάφης>


Γιώργος Νικόπουλος

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Πρόσκληση αγιασμού της ΕΠΩΦ



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων
σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας
τον αγιασμό
που θα πραγματοποιηθεί για την έναρξη λειτουργίας των τμημάτων της
το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014, ώρα 19.00
στα γραφεία του Συλλόγου, στο Κονταξοπούλειο Γυμναστήριο Ωραιοκάστρου.

Με τιμή

Το Διοικητικό Συμβούλιο