Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Ορκίστηκε η νέα Διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου. Η ΟΜΙΛΙΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΓΑΒΟΤΣΗ



Ένας κύκλος 12 ετών δημαρχίας (Καλλιθέα και Ωραιόκαστρο) του Δημήτρη Σαραμάντου  έκλεισε σήμερα το μεσημέρι. Στην κατάμεστη αίθουσα του ΚΑΠΗ Παλαιοκάστρου ορκίστηκε η νέα Διοίκηση του Δήμου  Ωραιοκάστρου με νέο Δήμαρχο τον ΑΣΤΕΡΙΟ ΓΑΒΟΤΣΗ σε μια τελετή που χοροστάτησε ο μητροπολίτης Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως κ.κ.Βαρνάβας. ( Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θεμελής έδωσε πολιτικό όρκο).  Στην τελετή που έγινε στις 12:30 σήμερα, παρευρέθηκαν οι βουλευτές κ. Καράογλου και κ.Αναστασιάδης της ΝΔ,η κια Ξουλίδου των ΑΝΕΛ, η κια Κατερίνα  Μάρκου ανεξάρτητη, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.Μπάτος Σ  και κια Ε. Βασιλειάδου, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων  κ. Κυρίζογλου,και  ο περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας Απόστολος


Στη σύντομη ομιλία του ο νέος δήμαρχος Ωραιοκάστρου ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΓΑΒΟΤΣΗΣ είπε:


Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
αγαπητοί συμπολίτες,
Με τον όρκο που δώσαμε πριν από λίγο, υποσχεθήκαμε ότι θα υπηρετήσουμε το δήμο με σύνεση, εντιμότητα, αξιοκρατία, εργατικότητα και διαφάνεια. Σας βεβαιώνω, ότι εγώ και οι συνεργάτες μου, έτσι θα πορευτούμε καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας.
Και είμαι βέβαιος ότι και οι σύμβουλοι όλων των παρατάξεων με την ίδια διάθεση θα εργασθούν, ώστε να προσφέρουμε όλοι μαζί το καλύτερο δυνατό στους δημότες του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου.
Το φορτίο των ευθυνών, που οφείλουμε να σηκώσουμε στους ώμους μας, τόσο εγώ, ως δήμαρχος, όσο και το σύνολο της νέας δημοτικής αρχής που ορκίστηκε σήμερα είναι ιδιαίτερα βαρύ. Και είναι ιδιαίτερα βαρύ γιατί καλούμαστε να πετύχουμε ένα μεγάλο στόχο.
Να καταστήσουμε το δήμο Ωραιοκάστρου πυλώνα ανάπτυξης.
Από σήμερα βάζουμε μπρος τις μηχανές για ένα δήμο άξιο του ονόματός του.
Είναι γεγονός ότι αναλαμβάνουμε την τύχη του νέου δήμου σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Η συγκυρία, λοιπόν, δεν είναι καθόλου ευνοϊκή και ίσως για αυτό ο στόχος, που προανέφερα, αποτελεί τελικά μια μεγάλη πρόκληση για όλους μας. 
Καλούμαστε να μετατρέψουμε τις τεράστιες δυσκολίες σε ελπίδα και προοπτική. Για να το καταφέρουμε χρειάζεται σκληρή δουλειά  απ’ όλους, συνεργασία και διάθεση προσφοράς.
Οι στρατηγικοί στόχοι του προγράμματός μας για την ανάπτυξη του δήμου μας προβλέπουν τα εξής:
Ωραιόκαστρο- Κορυφαίος αστικός προορισμός όλης της Θεσσαλονίκης
Μυγδονία- Επίκεντρο αθλητισμού και πολιτισμού
Καλλιθέα- Πυλώνας για την ανάπτυξη και την απασχόληση στο δήμο μας.
Με βάση αυτούς τους τρεις στόχους σχεδιάστηκαν 4 βασικοί άξονες με δράσεις και μέτρα κατάλληλα για:
Þ               Tην αντιμετώπιση της ανεργίας
Þ               Την κοινωνική συνοχή και φροντίδα
Þ               Τη δημιουργία υποδομών (αποχέτευση, οδοποιία, σχολική στέγη)
Þ               Την ασφάλεια των συμπολιτών μας
Þ               Τη διαχείριση και την αξιοποίηση του περιβάλλοντος
Þ               Την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας
Þ               Αποτελεσματικότερη διαχείριση των απορριμμάτων
Þ               Την επάρκεια της συγκοινωνίας εντός και εκτός του δήμου
Þ               Τον Αθλητισμό & τον Πολιτισμό
Þ               Το διοικητικό εκσυγχρονισμό

Οι  4 άξονες:
1.   Αλληλεγγύης
2.   Ασφάλειας
3.   Ανάπτυξης
4.   Αξιοπιστίας
οδηγούν στη δημιουργία μιας νέας ταυτότητας και στηρίζουν τη στρατηγική για την ανάπτυξη του δήμου Ωραιοκάστρου.
Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Δεν ήρθαμε στον δήμο ως νικητές.  Ήρθαμε να διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις μαζί με την κοινωνία να διεκδικήσουμε όσα  αξίζουν σε κάθε δημοτική ενότητα, σε κάθε δημότη, σε κάθε κάτοικο.
Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε μια νέα πολιτική ηθική, με συλλογικές αξίες και με νέες δυνατότητες.
Θα επιδιώξουμε ο δήμος μας να έχει ουσιαστικό ρόλο και να εμπνέει τους δημότες.
Ο δήμος Ωραιοκάστρου πρέπει και μπορεί να είναι σύγχρονος, ανταγωνιστικός αλλά ταυτόχρονα φιλικός για τους κατοίκους του, ελκυστικός για τους επισκέπτες του, υποστηρικτικός για τους νέους του και στοργικός για τους ηλικιωμένους του.
Αγαπητοί φίλοι,
δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να σταθούμε απέναντι στα προβλήματα και να τα αντιμετωπίσουμε με τη σοβαρότητα και τη συνέπεια που απαιτούν οι περιστάσεις.   
Η αυτοδιοίκηση, που αποτελεί την πιο άμεση μορφή δημοκρατικής λειτουργίας, πρέπει και μπορεί να απεμπλακεί από τα γρανάζια της εξάρτησης της κρατικής μηχανής. 
Οι προτεραιότητες μας  καθορίζονται από τις ανθρώπινες ανάγκες. Από εκεί ξεκινούν όλα και από εκεί ιεραρχούνται.
Οι δικές μας προκλήσεις, κυρίες και κύριοι, είναι πολλές:

·        Πρέπει  άμεσα, και η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει, να οργανώσουμε υπηρεσίες αποτελεσματικές και φιλικές προς τον πολίτη. Θα στηριχτούμε στους υπαλλήλους του δήμου, τους θεωρούμε πολύτιμους συνεργάτες ,θα τους εμπιστευτούμε, θα τους παράσχουμε την στήριξη που απαιτείται, αλλά ταυτόχρονα θα θέσουμε χρονοδιαγράμματα και δείκτες αποτελεσματικότητας γιατί δεν έχουμε κανένα περιθώριο ολιγωρίας.
·        Είναι υποχρέωσή μας να εξυπηρετείται ο πολίτης άμεσα και με τον καλύτερο τρόπο και αυτό το δικαίωμα θα το περιφρουρήσουμε. 
 ·         Ο δήμος θα είναι παρών, αρωγός και συμπαραστάτης του δημότη και ο δημότης θα είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, για να έχει το δικαίωμα να είναι αυστηρός κριτής πράξεων ή παραλείψεων της διοίκησης.
·        Δεν θα αντιμετωπίσουμε τους πολίτες, ως τους ψηφοφόρους μας της επόμενης θητείας, γιατί αυτό θα αλλοιώσει την κρίση μας και θα μας καταστήσει επικίνδυνα ανεπαρκείς. Θα αντιμετωπιστούν όλοι ως ισότιμοι πολίτες των οποίων τα δικαιώματα πρώτοι εμείς θα υπερασπιστούμε, απαιτώντας ταυτόχρονα την εκπλήρωση των υποχρεώσεων τους.

Κυρίες και κύριοι -αγαπητοί φίλοι
Έχω πει δημόσια, το βράδυ της 25ης Μαΐου που μας δώσατε τη νίκη, ότι δεν επιθυμώ να είναι η διοίκηση του δήμου η «ενός ανδρός αρχή» και αυτό δεν είναι αποποίηση των ευθυνών που, ούτως ή άλλως εκ του νόμου έχω, αλλά πρόσκληση και πρόκληση προς όλους για συνεργασία, σ’ έναν δύσκολο αγώνα που δεν περισσεύει κανένας.

Θέλουμε τη βοήθεια όλων σας στον κοινό αγώνα, όλοι θα υποστούμε την ήττα αν χάσουμε και δεν θα βρούμε πολλούς συμμάχους να βοηθήσουν.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του ΜΠΕΡΛΟΤ ΜΠΡΕΧΤ ότι:
«Εκείνος που μένει στο σπίτι όταν αρχίζει η πάλη κι αφήνει άλλους να αγωνίζονται για τη δική του υπόθεση αυτός πρέπει να προσέχει: διότι όποιος δεν μοιράστηκε την πάλη θα μοιραστεί την ήττα».

Προσωπικά θα είμαι ευτυχής αν στο τέλος της δύσκολης 5ετίας που μου εμπιστευθήκατε μπορώ να σταθώ απέναντι σας και να σας πω: «Έκανα για τον τόπο μας λιγότερα απ’ όσα ήθελα, περισσότερα όμως απ’ όσα μπορούσα».

Καλή και δημιουργική θητεία σε όλους μας.


Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης Ωραιοκάστρου: Ένας προσωπικός απολογισμός.

Θ.Κουτρούκης*
Την περίοδο 2013-14 είχα την τιμή να συμμετέχω στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης (ΔΕΔ) Ωραιοκάστρου. Η ΔΕΔ είναι ένα συμβουλευτικό όργανο του δήμου, που αποσκοπεί στην συνεννόηση κοινωνικών ομάδων για την επίλυση προβλημάτων ή για την αναζήτηση, κοινών στό¬χων ή απλώς για ανταλλαγή απόψεων. Στη συνέχεια παρουσιάζεται ένας μικρός απολογισμός της συμμετοχής μου στο εν λόγω θεσμικό όργανο.

Αθλητικός Σύλλογος Αντιπτέρισης (Μπάντμιντον): Έναρξη των προπονήσεων και νέων εγγραφών

Με ιδιαίτερη χαρά ο Αθλητικός Σύλλογος Αντιπτέρισης (Μπάντμιντον) ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ ανακοινώνει την έναρξη των προπονήσεων και νέων εγγραφών για την αγωνιστική περίοδο 2014-15. Στην ακαδημία του συλλόγου προπονούνται παιδιά Δημοτικού- Γυμνασίου- Λυκείου, ενώ παράλληλα υπάρχει τμήμα για αρχάριους ενήλικες. ΣΤΟΧΟΣ μας δεν είναι μόνο η εκμάθηση της αντιπτέρισης (μπάντμιντον) στα παιδιά αλλά και η καλλιέργεια αξιών μέσα από τον αθλητισμό, όπως o συναγωνισμός, το πάθος για διάκριση και ο σεβασμός προς τον αντίπαλο.

Διάψευση του Κεραυνού Ωραιοκάστρου για την ανακοίνωση του ΔΑΣΩ περί συμφωνίας στο πρόγραμμα χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων

Σε αυτή την συνάντηση δεν ελήφθη καμιά οριστική απόφαση και δεν υπογράφηκε ή παρελήφθη κάποιο έγγραφο.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΕΡΑΥΝΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Την Τετάρτη 27/8/2014 ο πρόεδρος του ΚΕΡΑΥΝΟΥ Ωραιοκάστρου Παυλάκης Μιλτιάδης συναντήθηκε στο γραφείο του Κου Δημ Σαραμάντου με το γραμματέα του ΔΑΣΩ Μπάτο Στέργιο για να ανταλλάξουν απόψεις για τις προτάσεις των προγραμμάτων των αθλητικών εγκαταστάσεων. Σε αυτή την συνάντηση δεν ελήφθη καμιά οριστική απόφαση και δεν υπογράφηκε ή παρελήφθη κάποιο έγγραφο.

ΔΑΣΩ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014-2015

Δελτίο τύπου ΔΑΣΩ
Ύστερα απο εισήγηση των συλλόγων του Ωραιοκάστρου , ζητήθηκε να δοθεί το πρόγραμμα της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015.
Απο το γραφείο του δημάρχου  κ. Σαραμάντου δόθηκε στις 27/8/2014 το πρόγραμμα των αθλητικών εγκαταστάσεων παρόντος του Γ.Γραμματέα του Δ.Α.Σ.ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ  κ. Μπάτο Στέργιο και του Προέδρου του Κεραυνού κ. Μίλτο Παυλάκη.
Οι ανώτεροι εκπρόσωποι των συλλόγων συμφώνησαν στο πρόγραμμα που δόθηκε.
 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΑΡΝΑΚΟΒΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ

 Την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί διήμερη εκδρομή από την εκκλησία Αναλήψεως Του Σωτήρος Μεσαίου στη μονή της Παναγίας Βαρνάκοβα και στους Δελφούς με διανυκτέρευση στη Ναύπακτο.
.Τιμή εισιτηρίου 70€.
Πηγή: Μ.Π.Σ. Μεσαίου Ο ΠΟΝΤΟΣ

ΜΥΓΔΟΝΙΑΚΟΣ: Η ΑΝΤΖΥ ΤΡΥΨΙΑ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΜΥΓΔΟΝΙΑΚΟΥ


  Τo Διοικητικό Συμβούλιο του Μυγδονιακού ανακοινώνει και επίσημα την συνεργασία του με την προπονήτρια Άντζυ Τρύψια.
  Μετά την λύση της συνεργασίας με τον προπονητή κ. Ηλία Κύρκο το Δ.Σ. εξουσιοδότησε τον πρώην πρόεδρο κ. Χρυσάφη Χαράλαμπο για την ανεύρεση νέου προπονητή. Ο κ. Χρυσάφης που είναι γνώστης και μέλος της οικογένειας των προπονητών καθότι υπήρξε και αυτός προπονητής βόλεϊ για πάρα πολλά χρόνια, αφού έκανε την ερεύνα του και τις επαφές του εισηγήθηκε στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο την προπονήτρια κ. Άντζυ Τρύψια.

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Μαθήματα τεχνικών ορεινής  ποδηλασίας στο Ωραιόκαστρο.31/8/2014

Δελτίο τύπου
           Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ωραιοκάστρου  διοργανώνει για πρώτη φορά *μαθήματα τεχνικών οδήγησης για ποδήλατο βουνού.

STREET BASKETBALL 3x3 ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ


ΜΥΓΔΟΝΙΑΚΟΣ: ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΟΝ κ. ΚΥΡΚΟ ΗΛΙΑ


  Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Μυγδονιακού αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν και δημόσια τον πρώην προπονητή της ομάδας κ. Ηλία Κύρκο.
  Ο κ. Κύρκος συνέδεσε το όνομα του με την οργάνωση και ανάπτυξη των τμημάτων υποδομής του συλλόγου, που τα τελευταία χρόνια έφταναν σε υψηλές θέσεις στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της ΕΠΕΣΘ.
  Ο κ. Κύρκος στην τετραετή παρουσία του στο Μυγδονιακό είχε άριστη συνεργασία με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και με της αθλήτριες μικρές και μεγάλες.
  Τον ευχαριστούμε λοιπόν και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη ζωή του οικογενειακή και επαγγελματική.
                                                                                                 Εκ του Δ.Σ.

Η «Δύναμη Δημιουργίας» «πάει» απευθείας για «καλάθι»

«Αφουγκραζόμενοι την ανάγκη ενίσχυσης των ευπαθών ομάδων του δήμου μας, η παράταξη μας, όντας πρωτοπόρα και πάντα δίπλα στον πολίτη, δέχθηκε να συμπαραταχθεί δίπλα στην εκκλησία και να ενισχύσει την καινοτόμα αυτή προσπάθεια με σκοπό να βοηθήσει τους συμπολίτες μας που έχουν πραγματικά ανάγκη σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς. 

Επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαίου στον Πρωθυπουργό

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΜΕΣΑΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ   «Ο ΠΟΝΤΟΣ»
ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1981                                                                      
Τ.Κ. 54500, ΜΕΣΑΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τηλ.2310.786 670 Κιν.: 6977.797.804                                                 
  Fax: 2310 786.671
  Site: www.msm-pontos.sillogoi.com
  E-mail. smesaiouopontos@gmail.com                                                                                           
Μεσαίο 25/08/2014
Αρ. Πρωτ…180....                                                                                                                                                 
ΠΡΟΣ: ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΚΥΡΙΟ
ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ 1916-1923 ΜΕ 353.000 ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΓΑΛΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΜΑΣ
Αξιότιμε Κ. Πρωθυπουργέ,
όπως γνωρίζετε , ο Ποντιακός Ελληνισμός είναι ένα κομμάτι του Ελληνισμού, που στη μακραίωνη ιστορία του αντιστάθηκε στον εκφοβισμό, τον εκτουρκισμό, πληρώνοντας με το αίμα χιλιάδων προγόνων μας την αντίσταση του αυτή.

Αλλαγή δεδομένων στο ποδοσφαιρικό τμήμα της Α.Ε.Ω.

Με την πρόσληψη του έμπειρου προπονητή ποδοσφαίρου Άγγελου Μανίκα, η ακαδημία μας προσδοκεί στην αλλαγή ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας, στα τμήματα υποδομής, αλλαγή στην προπονητική διαδικασία με στόχο την δημιουργία ομάδων μέσα σε αθλητικό περιβάλλον αλλά ταυτόχρονα και την ατομική βελτίωση των φυσικών και τεχνικών ικανοτήτων των ποδοσφαιριστών.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές αλλά και οι προπονήσεις στα τμήματα ποδοσφαίρου νέων και παίδων.

Η προπονήσεις γίνονται κάθε μέρα στις 17:00 στο πλαστικό γήπεδο 9Χ9.

Πληροφορίες για εγγραφή
Προπονητής ποδοσφαίρου Άγγελος Μανίκας 6932223849
Πρόεδρος Καραΐδης Απόστολος 6972831387
και στα γραφεία μας στο Κονταξοπούλειο 2315311581
και ώρες καθημερινά από τις 18:30 έως 21:00.

Με εκτίμηση,
Αθλητικη Ενωση Ωραιοκάστρου

Συμμετοχή του "Ερωτόκριτου" στο 1ο Street Basketball 3x3

Με ιδιαίτερη χαρά ο Σύλλογος Κρητών Ωραιοκάστρου & Φίλων «Ερωτόκριτος» θα συμμετέχει στο 1ο Street Basketball 3x3 που διοργανώνει η Ενοριακή Νεανική Εστία του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου. Με την υλοποίηση του τουρνουά πιστεύουμε ότι θα δοθεί η ευκαιρία τόσο στους εθελοντές όσο και στους αθλητικούς, πολιτιστικούς φορείς/συμμετέχοντες και καλεσμένους να αναδείξουν τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς & αλληλεγγύης.
Καλούμε όλον τον κόσμο να στηρίξει έμπρακτα την προσπάθεια αυτή βοηθώντας ταυτόχρονα τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται λόγω της οικονομικής κρίσης που όλοι βιώνουμε.
Το  Δ.Σ. του συλλόγου

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Πολιτιστικός Σύλλογος Πενταλόφου: Εθελοντική αιμοδοσία την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πενταλόφου, ως μια πράξη αγάπης, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 09:00π.μ.-12:30μ.μ. στην πλατεία του Πενταλόφου, πρώην Δημαρχείο Καλλιθέας. Θα παρακαλούσε όποιον μπορεί να θυσιάσει 10 λεπτά από τον χρόνο του δίνοντας πνοή ζωης σε άτομα που το έχουν πραγματικά ανάγκη. ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ, ΣΩΣΕ ΜΙΑ ΖΩΗ!!!!

Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου , προβολή συναυλίας την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου.

Συνεχίζοντας τις καλοκαιρινές προβολές αξιόλογων και ποιοτικών συναυλιών, η Ενορία μας και η Γυναικεία Χορωδία Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου "Ευ Choralis" σας προσκαλούν την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου, στις 8:30 το βράδυ, στον όμορφο Κήπο της Εκκλησίας μας, σε ένα μουσικό ταξίδι στη Βιέννη των Strauss. Οδηγός σε αυτό το ταξίδι, η παγκοσμίου φήμης Φιλαρμονική της Βιέννης (Vienna Philharmonic / Wiener Philharmoniker) την οποία διευθύνει ο μαέστρος Lorin Maazel, γνωστός βιολονίστας και συνθέτης, ο οποίος πέθανε τον περασμένο Ιούλιο.
Σας προσκαλούμε να αφεθούμε για λίγη ώρα στα βαλς και τις πόλκες μιας άλλης εποχής και να ταξιδέψουμε, μέσα από τη μουσική και τη χρυσοποίκιλτη Αίθουσα Φίλων της Μουσικής της Βιέννης, στα όμορφα τοπία της Αυστρίας.
Η προβολή της συναυλίας σηματοδοτεί και την έναρξη της νέας καλλιτεχνικής σεζόν 2014-2015 και των προβών της Γυναικείας Χορωδίας Eu Choralis, της οποίας το πρόγραμμα προοιωνίζεται πλούσιο.
Σημειώνεται πως η Γυναικεία Χορωδία Eu Choralis θα δέχεται νέα μέλη έως τις 31 Σεπτεμβρίου.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 697 619 3473.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Σας περιμένουμε!

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ 2014-2015-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

«Μαρία Πενταγιώτισσα» σήμερα στις ΤΣΟΥΚΕΣ Δρυμού

Σήμερα Κυριακή 24 Αυγούστου στις 21.00 μμ. στο ανοιχτό θέατρο «Τσούκες» Δρυμού θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Μαρία Πενταγιώτισσα» του Μπόστ σε σκηνοθεσία Γιάννη Μποσταντζόγλου.

Παραδοσιακό γλέντι την Παρασκευή 29/8 στον Πεντάλοφο.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πενταλόφου Θεσσαλονίκης διοργανώνει την τελευταία εκδήλωση για το φετινό καλοκαίρι, με παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα των Χρυσοδάκτυλων και φιλοξενούμενα χορευτικά τμήματα από τον Μορφωτικό και Πολιτιστικό σύλλογο Νέων Λέρου "ΑΡΤΕΜΙΣ".και τον Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο Λαγκαδά.
 Η εκδηλώση θα πραγματοποιηθεί στον αύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Πενταλόφου την Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014.. Ώρα έναρξης: 21:30μ.μ.

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Αναρτήθηκε Η Προκήρυξη Για Την Πρόσληψη Προσωπικού Με Οκτάμηνη Σύμβαση Έργου Από Τον Δήμο Ωραιοκάστρου

Αναρτήθηκε σήμερα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ η προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού στον Δήμο Ωραιοκάστρου με οκτάμηνη σύμβαση έργου, στις ειδικότητες οδηγών απορριμματοφόρων, χειριστών μηχανημάτων έργων, και συνοδούς απορριμματοφόρων.Την προκήρυξη θα την βρείτε στο παρακάτω link:
Πηγη:http://www.gavotsisasterios.gr

ΜΥΓΔΟΝΙΑΚΟΣ ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ΜΥΓΔΟΝΙΑΚΟΣ ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ
Καλούνται οι αθλήτριες του Μυγδονιακού των τμημάτων Παγκορασίδων, Κορασίδων και Γυναικών την Δευτέρα 25/8/2014 και ώρα: 4.30 μ.μ στο κλειστό γυμναστήριο Δρυμού Μυγδονίας για την έναρξη της προετοιμασίας της νέας αγωνιστικής περιόδου 2014-15.

ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΙΤΣΟΥ στην ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Μια  νέα συνεργασία του σκιτσογράφου Δημήτρη Νικολαΐδη και των τηλεοπτικών μαθημάτων «ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΙΤΣΟΥ στην ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό με την  «ΤΡΤ Θεσσαλική Ραδιοφωνία Τηλεόραση».

Οι εκπομπές – μαθήματα, παρουσιάζονται καθημερινά στις 15:00- 16:00 και οι φίλοι του σκίτσου ( μικροί και μεγάλοι) έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν και να σκιτσάρουν  παρέα με τον σκιτσογράφο Δημήτρη Νικολαΐδη τις ασκήσεις του σκίτσου, τον τρόπο και την διαδικασία

Την Κυριακή 31 Αυγούστου η ορκωμοσίατης νέας δημοτικής αρχής Ωραιοκάστρου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20.8.2014
Την Κυριακή 31 Αυγούστου η ορκωμοσία
της νέας δημοτικής αρχής Ωραιοκάστρου
Την Κυριακή 31 Αυγούστου στις 12:30 το μεσημέρι  θα πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Αστέριου Γαβότση, των δημοτικών συμβούλων, των συμβούλων δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων, καθώς και των εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων του δήμου Ωραιοκάστρου.
Η ορκωμοσία θα τελεστεί από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως- Σταυρουπόλεως, Βαρνάβα στο κτίριο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ στο Παλαιόκαστρο (Μακεδονικού Αγώνα & Καραϊσκάκη) και θα είναι ανοιχτή για όλους όσους επιθυμούν να την παρακολουθήσουν.
Γραφείο Τύπου

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Θανατηφόρο τροχαίο στο Ωραιόκαστρο (Γαλήνη)

Μία νεκρή και τρεις τραυματίες

Picture 0 for Θεσσαλονίκη: Θανατηφόρο τροχαίο στο Ωραιόκαστρο
Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, μετά τη σύγκρουση δύο ΙΧ αυτοκινήτων κάτω από αδιευκρίνιστες, μέχρι στιγμής, συνθήκες στο ύψος της Γαλήνης, λίγο μετά τις 20:00 το απόγευμα.
 
Στο σημείο έσπευσαν τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, δύο πυροσβεστικά οχήματα και άντρες της Διεύθυνσης Τροχαίας.
 
Πηγή: voria.gr

Δήμος Δέλτα Θεσσαλονίκης, 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών. 21 έως 24 Αυγούστου 2014


17ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών

Δήμος Δέλτα Θεσσαλονίκης, 21 έως 24 Αυγούστου 2014
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Συμμετέχουν τα σχήματα:
Νεανική συμφωνική ορχήστρα Nacka, Σουηδίας
Ορχήστρα Πνευστών Vivat, Πολωνίας
Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Λάρνακας, Κύπρος
Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης
Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Καλαμαριάς
Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Ορχήστρα Magic Brass Δήμου Λαμίας
Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Βέροιας
Ορχήστρα Νέων Σίνδου Δήμου Δέλτα


Πρόγραµµα Σίνδου Αύλιος Χώρος Κέντρου Πολιτισµού, ώρα: 21:00
Πέμπτη 21 Αυγούστου Τελετή Έναρξης
Συναυλία µε την Ορχήστρα Νέων Σίνδου, ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 22 Αυγούστου Φιλαρµονική Ορχήστρα δήµου Θεσσαλονίκης, ΕΛΛΑΔΑ
Νεανική Συµφωνική Ορχήστρα Πνευστών Νάκα, ΣΟΥΗΔΙΑ
Ορχήστρα Μάτζικ Μπρας (Λαµία), ΕΛΛΑΔΑ

Σαββάτο 23 Αυγούστου Φιλαρµονικές Ορχήστρες δήµων, Αµπελοκήπων-Μενεµένης, Καλαµαριάς, ΕΛΛΑΔΑ
Φιλαρµονική Ορχήστρα δήµου Λάρνακας, ΚΥΠΡΟΣ
Νεανική Ορχήστρα Πνευστών Βίβατ, ΠΟΛΩΝΙΑ

Κυριακή 24 Αυγούστου
Παρέλαση Σχημάτων Κεντρικοί δρόµοι Σίνδου, ώρα 19:00
Νεανική Συµφωνική Ορχήστρα Πνευστών Νάκα
Φιλαρµονική Ορχήστρα Δήµου Βέροιας
Ορχήστρα Μάτζικ Μπρας (Λαµία)
Φιλαρµονική Ορχήστρα Δήµου Λάρνακας
Νεανική Ορχήστρα Πνευστών Βίβατ
Τελετή λήξηςΑύλιος Χώρος Κέντρου Πολιτισµού, ώρα: 20:30
Απονοµές
Συναυλία Ορχήστρας Φεστιβάλ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΕΠΤΑΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΟ

Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και με πάρα πολύ κόσμο, το 32ο επταήμερο πολιτιστικών, ποντιακών και θρησκευτικών εκδηλώσεων που οργάνωσε ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαίου Θεσ/νίκης «Ο ΠΟΝΤΟΣ», από 31 Ιουλίου  έως 6 Αυγούστου 2014, με την ευκαιρία της γιορτής της Μεταμόρφωσης Του Σωτήρος και τη συμπλήρωση των 33 χρόνων από την ίδρυση του.
Στις εκδηλώσεις αυτές συμμετείχαν χορευτικά συγκροτήματα των:

Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Όλα όσα θες να μάθεις για τον ΕΝΦΙΑ με ερωτήσεις και απαντήσεις

Αναδημοσίευση απο fpress.gr
Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι έχετε μπερδευτεί με τον ΕΝΦΙΑ. Θα πληρώσετε; Θα περιμένετε την έκδοση καινούργιου εκκαθαριστικού; Χρειάζεται να κάνετε κάτι για να διορθώσετε τα λάθη; Θα αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού; Μην ανησυχείτε. Δεν φταίτε εσείς που έχετε τόσες απορίες. Η ευθύνη ανήκει εξ ‘ ολοκλήρου στο υπουργείο Οικονομικών που δεν ξεκαθαρίζει την κατάσταση. Τι μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε από τώρα; Από το περιεχόμενο του νόμου και τα …μισόλογα της κυβέρνησης, προκύπτουν οι ακόλουθες απαντήσεις

"Δύναμη Δημιουργίας – Νέα Πρόταση": Καλούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, την απερχόμενη διοίκηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δώσει λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών, αφήνοντας πίσω συμπεριφορές ανεύθυνες και προκλητικές.

Στο έλεος της εγκατάλειψης ο δήμος Ωραιοκάστρου.

Το τελευταίο διάστημα ο δήμος μας βιώνει εικόνες πραγματικής εγκατάλειψης και ντροπής. Σωροί σκουπιδιών και στις τρεις δημοτικές ενότητες δείχνουν μία εικόνα που δεν ταιριάζει με κανένα τρόπο σε έναν ανεπτυγμένο δήμο. Εστίες μόλυνσης κυριαρχούν σε κάθε δρόμο και σε κάθε γειτονιά. Κάτοικοι όλων των περιοχών αισθάνονται παραμελημένοι και έφτασαν στο σημείο να δώσουν λύση στο πρόβλημα προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Επιπλέον λόγω των τελευταίων βροχοπτώσεων, η ηλεκτροδότηση σε ορισμένες περιοχές του διευρυμένου δήμου, και ειδικότερα στην περιοχή της Μυγδονίας, είναι ελλιπής. Οι δημότες αγοράζουν οι ίδιοι τους λαμπτήρες και τους αντικαθιστούν μιας και οι υπηρεσίες του δήμου είναι ανύπαρκτες.


Και όλα αυτά επειδή η απερχόμενη διοίκηση συμπεριφέρεται σαν να τελείωσε η θητεία της την 26η Μαΐου αφήνοντας τα φλέγοντα ζητήματα που ταλανίζουν τους πολίτες ουσιαστικά στο κενό, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την απαξίωση της ακόμα και σε αυτούς που την επέλεξαν με την ψήφο τους. Καλούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, την απερχόμενη διοίκηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δώσει λύση, αφήνοντας πίσω συμπεριφορές ανεύθυνες και προκλητικές.

Δύναμη Δημιουργίας – Νέα Πρόταση
Από το Γραφείο Τύπου

ΔΑΣΩ: Νέος προπονητής του τμήματος ποδοσφαίρου Κ17 ο Παναγιώτης Δεληγιαννίδης

Ο Παναγιώτης Δεληγιαννίδης (στο κέντρο )
με τους ποδοσφαιριστές του, 

 Στέλιο Κίτσιου και Μαυρουδή Μπουγαίδη  .
Ο Παναγιώτης Δεληγιαννίδης αποφοίτησε το 1993 από τα Τ.Ε.Φ.Α.Α Κομοτηνής. Από το 1990 έως και σήμερα, έχει μια συνεχή παρουσία σε διάφορες ομάδες της Ε.Π.Σ.Μ .
Το 1990 - 1993 ως γυμναστής στην ομάδα του Ολυμπιακού Τερψιθέας.
Το 1994 - 1996 ξεκινάει τη καριέρα του στα τμήματα Υποδομής με την ομάδα του Μαραθώνα Καλαμαριάς.
Το 1996 - 1998 στις Ακαδημίες του Σμυρναϊκού Βαθυλάκου.
Tο 1998 - 2004 στις Ακαδημίες του Α.Ο.Κ Αγίου Αθανασίου στη συνέχεια
Το 2004 - 2009 ως τεχνικός Διευθυντής στην Ακαδημία «Ίωνες» και παράλληλα από το 2007 στις Ακαδημίες του ΑΣ Ιωνικού όπου το 2010 αναλαμβάνει τη θέση του τεχνικού Διευθυντή των Ακαδημιών.
Στη συνέχεια από το 2012 έως το 2014 στην Ακαδημία των Μπέμπηδων Ιωνίας όπου τη περασμένη περίοδο δημιουργεί το Ανδρικό τμήμα των Μπέμπηδων Ιωνίας που συμμετείχε στη Γ’ κατηγορία .

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πενταλόφου στις 15 Αυγούστου. Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Επιστολή του νέου Δημάρχου Ωραιοκάστρου Αστ. Γαβότση στον υφυπουργό Οικονομικών για τις αντικειμενικές αξίες


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 8.8.2014

Επιστολή του Αστ. Γαβότση στον υφυπουργό
Οικονομικών για τις αντικειμενικές αξίες
Επιστολή προς τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη έστειλε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης με την οποία ζητά την άμεση ανάκληση και τροποποίηση της απόφασης για τις αντικειμενικές αξίες στη δημοτική ενότητα Μυγδονίας του δήμου Ωραιοκάστρου.
Η επιστολή του κ. Γαβότση έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή τον προσδιορισμό των αντικειμενικών αξιών της ακίνητης περιουσίας, στα πλαίσια του ΕΝΦΙΑ, παρατηρείται σειρά λαθών και υπερεκτίμησης της αξίας των ακινήτων στη δημοτική ενότητα Μυγδονίας του δήμου Ωραιοκάστρου. Συγκεκριμένα, για τη δημοτική ενότητα Μυγδονίας η τιμή του τετραγωνικού μέτρου στην περιοχή αγγίζει τα 100 ευρώ ενώ, την ίδια ώρα, η τιμή του τετραγωνικού μέτρου στη δημοτική ενότητα Καλλιθέας (δήμος Ωραιοκάστρου) δεν ξεπερνά ορθώς τα 23 ευρώ και στον όμορο δήμο Λαγκαδά (Λαγυνά) τα 17 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Θεωρώ ότι οι παραπάνω τιμές είναι υπερβολικά υψηλές και εξοντωτικές κάθε τοπικής ή κεντρικής προσπάθειας οικονομικής ανάκαμψης. 

Η επιβολή αυτών των αντικειμενικών αξιών για τη δημοτική ενότητα Μυγδονίας, πέραν ότι θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη κακή οικονομική κατάσταση των δημοτών μας, που δίνουν τους αγώνες τους για επιβίωση και διατήρηση της οικογενειακής και κοινωνικής συνοχής, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας και επιβαρύνει κάθε οικονομικό δείκτη, που σχετίζεται με τα ακίνητα. 

Κύριε Υπουργέ, 

Θεωρώ ορθό και δίκαιο να προβείτε άμεσα στον προσδιορισμό νέων αντικειμενικών αξιών, οι οποίες θα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Για λόγους ισονομίας, φορολογικής αλλά και κοινωνικής δικαιοσύνης, παρακαλώ στην άμεση ανάκληση και τροποποίηση της απόφασης σας.

Με εκτίμηση

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος
Ωραιοκάστρου

Αστέριος Γαβότσης



Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Εκδηλώσεις Δεκαπενταύγουστου απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πενταλόφου. 13/8 έως 15/8/2014

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πενταλόφου Θεσσαλονίκης σας προσκαλεί στο 3ήμερο εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθεί στις 13, 14 και 15 Αυγούστου 2014 στον αύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Πενταλόφου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:
-Τετάρτη 13 Αυγουστου 2014, ώρα:21:00μ.μ.
"Εστίν μεν ουν Ελλας και η Μακεδονία", μουσικοχορευτική παράσταση, αφιέρωμα στην Μακεδονία
-Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014, ώρα: 22:00μ.μ.
Απονομές βραβείων στους αριστεύσαντες μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου και στους επιτυχόντες σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, Τραγούδια από την χορωδία του ΚΑΠΗ Πενταλόφου,Χοροί από τον Έβρο από το τμήμα παραστάσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Πενταλόφου
-Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014
10:00π.μ. Αγώνες Ποδηλασίας και Αθλοπαιδίες
21:30μ.μ.Παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα του κ.Δίγκα

Ανακοίνωση της παράταξης «Αλληλεγγύη-Ανατροπή» για την μη αποκομιδή σκουπιδιών στο Δήμο Ωραιοκάστρου.

Παράπονα και καταγγελίες φθάνουν καθημερινά σε μέλη της ΔΚΠΩ «Αλληλεγγύη-Ανατροπή», καθώς και στη γραμματεία της Κίνησης, σχετικά με την προβληματική αποκομιδή των οικιακών απορριμμάτων. Ειδικά τις τελευταίες μέρες η κατάσταση έχει επιδεινωθεί και πολλοί κάδοι έχουν ξεχειλίσει αποτελώντας εστία μόλυνσης σε όλο το Δήμο Ωραιοκάστρου. Πολίτες μας καταγγέλλουν ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου ενημερώθηκαν ότι δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό για τη σωστή αποκομιδή και τους παρέπεμψαν στους αρμόδιους Αντιδημάρχους, οι οποίοι δεν απαντούσαν στα τηλέφωνα, αποφεύγοντας τους ίδιους τους πολίτες.
 Η κατάσταση οφείλεται στο γεγονός ότι έληξαν οι συμβάσεις πολλών εργαζομένων στην καθαριότητα, ενώ η διοίκηση του Δήμου δεν προνόησε ώστε να καλύψει τα όποια κενά. Το θέμα συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και το συμπέρασμα ήταν ότι η απερχόμενη διοίκηση θα προκηρύξει τις θέσεις, αλλά δεν θα προλάβει να κάνει τις προσλήψεις, οι οποίες προφανώς θα γίνουν από την επόμενη διοίκηση. Και έτσι έμειναν όλοι ικανοποιημένοι…
Εμείς, σαν «Αλληλεγγύη-Ανατροπή», διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε  την ολιγωρία στην εκκίνηση των διαδικασιών ώστε να εξασφαλιστεί η  απρόσκοπτη λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου μας.


ΔΚΠΩ «Αλληλεγγύη-Ανατροπή»

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ: Η «αξιολόγηση» προσωπικού προσφέρει μελλοντικά μία πρώτης τάξης δεξαμενή για κάθε είδους βλαπτικές μεταβολές σε βάρος των εργαζόμενων


Μέχρι το  τέλος του χρόνου υπολογίζει το  Υπουργείο Εσωτερικών να έχει ολοκληρωθεί η «αξιολόγηση» των δομών δήμων και περιφερειών. Παράλληλα, προσπαθεί  να περάσει και την αξιολόγηση - βούρδουλα του προσωπικού, αποκρύβοντας ότι μέχρι τώρα υπήρχε έλεγχος ενισχυμένος από το αντιδραστικό δίκαιο, δεν ήταν όμως απόλυτα συνδεδεμένος με την δουλική υπακοή και τις διαθεσιμότητες. Για να γίνει  το καπιταλιστικό κράτος πιο  ταξικό, πιο αυταρχικό απέναντι στους λαϊκούς αγώνες.

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ 1-15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ
ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ 1-15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Καθη με ρινά Όρθρος και Θεία Λειτουργία 7.15 έως 9.00 π.μ στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής.
7.00 μ.μ Εσπερινός και Παράκληση της Παναγίας μας, στον Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής.
Τις Κυριακές 3 και 10 Αυγούστου και τις εορτές: Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και Κοιμήσεως της Θεοτόκου (6 και 15 Αυγούστου) η Θεία Λειτουργία θα τελεστεί στην Αγία Παρασκευή (και μόνο σε περίπτωση βροχής στον Άγιο Αθανάσιο).
Την Πέμπτη 7 Αυγούστου και ώρα 7 μ,μ στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Μύρωνος.
Το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου θα τελεστεί την Τρίτη 12 Αυγούστου μαζί με τον Εσπερινό και την Παράκληση της Παναγίας μας στις 6.30 μ.μ.
Το μυστήριο της Εξομολογήσεως στην Αγία Παρασκευή :την Τετάρτη 13 Αυγούστου 6.00 μ.μ το Απόγευμα. ΤΗΛ.2310697148

Ο Εσπερινός για την εορτή της Παναγίας 14/8ου στις 6 μ.μ