Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Ενημέρωση από την τεχνική και οικονομική υπηρεσία του δήμου ζητά ο Αστέριος Γαβότσης

Ενημέρωση από την τεχνική και οικονομική υπηρεσία
του δήμου ζητά ο Αστέριος Γαβότσης
Ενημέρωση από τους αρμοδίους της τεχνικής και οικονομικής υπηρεσίας του δήμου ζητά ο Αστέριος Γαβότσης εν όψει της ανάληψης των καθηκόντων του την 1η Σεπτεμβρίου 2014. Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος απευθυνόμενος στους προϊσταμένους των υπηρεσιών αυτών ζητά μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα να τον ενημερώσουν αναφορικά με τα προβλήματα των υπηρεσιών αλλά και τις ενέργειες τους το τελευταίο χρονικό διάστημα.  

Με επιτυχία στέφθηκε η τελευταία συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου Eu Choralis

Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                           
ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Γυναικείας Χορωδίας Ωραιοκάστρου Eu Choralis

Με επιτυχία στέφθηκε η τελευταία συναυλία της Γυναικείας Χορωδίας του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου Eu Choralis για την περίοδο 2013-2014, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Ιουνίου στο Κτίριο Παύλος Μελάς, στο Παλαιόκαστρο Θεσσαλονίκης  παρουσία πολυπληθούς ακροατηρίου.

ΠΑΝΗΓΥΡΙ Ι. ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ & ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ


Η γιορτή λήξης του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕ Η ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ
Πολύ μεγάλος αριθμός φίλων του Συλλόγου έδωσε το παρών στην καθιερωμένη ετήσια γιορτή λήξης της χρονιάς του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ. Από νωρίς το απόγευμα της 20-6-2014 μεγάλο πλήθος από αθλήτριες (μικρές και μεγαλύτερες), γονείς, φίλαθλοι και καλεσμένοι του συλλόγου κατέφθασαν στο ήδη κατάλληλα διαμορφωμένο περιβάλλοντα χώρο του Γυμναστηρίου «Παναγιώτης Νέτσικας» στο Δρυμό. Αμέσως μετά άρχισε ένα τρικούβερτο γλέντι με ποτό, φαγητό και ζωντανή μουσική ενώ το κύπελλο της πρωταθλήτριας γυναικείας ομάδας στόλιζε το τραπέζι των αθλητριών.

Καρέ Καρέ Μαθήματα σκίτσου στην τηλεόραση από το σκιτσογράφο Δημήτρη Νικολαϊδη,


Δελτίο τύπου 28.06.2014 «Δύναμη Δημιουργίας- Νέα Πρόταση»

Δελτίο Τύπου 27.06.2014
Η δημοτική παράταξη Δύναμη Δημιουργίας- Νέα Πρόταση διοργάνωσε την πρώτη συνάντηση Υποψηφίων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων, Στελεχών και Φίλων την Τετάρτη 25 Ιουνίου στις 21:00 στο κτίριο «Παύλος Μελάς» στο Παλαιόκαστρο. Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν αφορούσαν, την οργάνωση και λειτουργία της παράταξης, τη δημιουργία αποτελεσματικών δομών καταγραφής των αιτημάτων της κοινωνίας του δήμου μας και της καλύτερης επικοινωνίας με τους πολίτες και τη χάραξη αποδοτικής αντιπολιτευτικής γραμμής.

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού στη Λητή απο τα φροντιστήρια "ΠΟΛΥΓΩΝΟ"

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Συμπλήρωσης Μηχανογραφικού Δελτίου, που διοργάνωσαν τα Φροντιστήρια "ΠΟΛΥΓΩΝΟ" στον πολυχώρο ΑΓΝΟ (Δημοτική Βιβλιοθήκη) Λητής την Τρίτη 24 Ιουνίου 2014, στις 20:30 μ.μ. σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό EMPLOY και προσκεκλημένο ομιλητή τον σύμβουλο σταδιοδρομίας και υποψήφιο δρ. Κωνσταντίνο Κότιο.

Αλλαγή συντονιστή στον ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου



Το συντονιστικό της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου προέβη σε ανασυγκρότηση μετά από παραίτηση του συντονιστή Γιάννη Παπαγρηγορίου  και εξέλεξε συντονίστρια την Ειρήνη Αρβανιτίδου-Μήτσιου και αναπληρώτρια συντονίστρια και ταμία την Πέπη Δάμγκαλη. Η παραπάνω ανασυγκρότηση έγινε με απαρτία 5 μελών έναντι 2 απουσιών.
  
Tο συντονιστικό
της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου

Πολιτιστικός Σύλλογος Πενταλόφου: Λαϊκή βραδιά την Παρασκευή 4/7


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ
ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1982
ΤΑΧ.ΔΙΕΥΘ.:ΔΗΜ.ΔΙΑΜ.ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, Τ.Κ.54500, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΤΟΥΣΚΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ-6983290949, ΔΕΜΕΡΤΖΗ ΜΑΡΙΑ-6981927684 FAX:2310788480 E-MAIL: culturaclub_pentalofos@hotmail.com
Πεντάλοφος, 26/06/2014
Αρ.Πρωτ___141____


ΘΕΜΑ: Πρόσκληση
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πενταλόφου σας προσκαλεί στην λαϊκή βραδιά που διοργανώνει την Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014 και ώρα 21:00 στον αύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Πενταλόφου. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
            Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


       ΤΟΥΣΚΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ                                        ΔΕΜΕΡΤΖΗ ΜΑΡΙΑ   

«ΟΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΜΑΕΣΤΡΟΥ»

Ο Μικρός Μαέστρος ολοκληρώνοντας ακόμη μία σχολική χρονιά, διοργάνωσε και παρουσίασε τις αποχαιρετιστήριες, καλοκαιρινές του εκδηλώσεις «Τα γενέθλια του παπα-Στρούμφ» στις 11:00 π.μ. και «Με τη μουσική συντροφιά ταξιδεύω στα παλιά» στις 18:00 μ.μ., την Κυριακή 22 Ιουνίου 2014, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Παύλος Μελάς» στο Παλαιόκαστρο και τις παραστάσεις «Διαγωνισμός στην παραμυθούπολη» στις 18:00 μ.μ. και «Η κυρία Δήμαρχος» στις 20:00 μ.μ. τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014, στο Δημοτικό Θέατρο Σταυρούπολης, Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης». Όλα τα παιδιά ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους στην υποκριτική, στο χορό και το τραγούδι. Γονείς, συγγενείς και φίλοι παρακολούθησαν και επιβράβευσαν τα μικρά τους αγγελούδια επί σκηνής, ενθουσιάστηκαν, συμμετείχαν καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων με το χειροκρότημά τους, ενώ στο τέλος κάθε παράστασης η συγκίνηση ήταν διάχυτη για τα κατορθώματα των παιδιών τους!!!

Η Διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό ευχαριστούν για άλλη μια φορά τους γονείς που στηρίζουν και εμπιστεύονται το έργο του Μικρού Μαέστρου. Ευχές για ένα ξένοιαστο καλοκαίρι σε όλους. 

Λαϊκοποντιακό γλέντι του Πολιτιστικού Ποντιακού Συλλόγου Πετρωτού, στις 27/6


Καλοκαιρινές ευχές απο τα ΟΠΤΙΚΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας . 

Καλό καλοκαίρι

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Γονέων Δήμου Ωραιοκάστρου

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Τηλ : 6932661110, 6974495948            

                                                  
                                                   
     

Ωραιόκαστρο, 24-06-2014

      ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Παρακαλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, μέλη της Ένωσης Γονέων Δήμου Ωραιοκάστρου να ενημερώσουν τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους στην Ένωση, για
την σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 και ώρα 8,30 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Γυμνασίου Παλαιοκάστρου.

- απολογισμός δράσης του Δ.Σ. τον χρόνο που πέρασε
- ενημέρωση για επίκαιρα θέματα
- συνδρομές εκπροσώπων συλλόγων

Ο Γεν. Γραμματέας

          Αθανάσιος Τσολακίδης
  

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Ευχαριστήρια επιστολή του Συλλόγου Κρητών Ωραιοκάστρου & Φίλων "ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ"

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Κρητών Ωραιοκάστρου & Φίλων "ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ" θα ήθελε πραγματικά να ευχαριστήσει μέσα από την καρδιά όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους τον σύλλογο στην «2η Γιορτή Αντικριστού» που διοργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014.

Συγκεκριμένα θα ήθελε να ευχαριστήσει:
Τα χορευτικά συγκροτήματα από τους φίλους τοπικούς συλλόγους του Ωραιοκάστρου και πιο συγκεκριμένα τους:
  • Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογος Λητή,
  • Ένωση Ποντίων Ωραιοκάστρου & Φίλων
  • Ενοριακή Εστία ΑΓ. Αθανασίου Παλαιοκάστρου,
  • Μορφωτική Πολιτιστική Κίνηση Νέων Μελισσοχωρίου
• Τα τοπικά blog & sites που με την προβολή της εκδήλωσης συνέβαλαν και αυτά στην επιτυχία της (otroxos.groraiokastrotime.gravatonpress.groraiokastrocity.blogspot.gr,kallithiotis.blogspot.gr, καθώς και την εφημερίδα «Τριάντα ημέρες».
• Το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου & τον χοροδιδάσκαλο Δημήτρη Βουβάκη.
• Τον Γιώργο Σφακιανάκη με το συγκρότημα του για την υπέροχη βραδιά που μας προσέφερε.
• Το Δήμο Ωραιοκάστρου για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε.

Τους χορηγούς της εκδήλωσης:
• Εργοστάσιο πιτοπιοίας «Αφοί Λεοντιάδη»
• Αρτοζαχαροπλαστείο Μελί Μελί
• Αρτοζαχαροπλαστείο «Leone»
• Αρτοζαχαροπλαστείο «Ζυμωτό»
• Φούρνο «Αρχονταρίκι»
• Οπωροπαντοπωλείον Οπωρόκαστρο

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το Alsos catering για την άψογη εξυπηρέτηση και συνεργασία.
Επίσης αξίζουν ένα μεγάλο ευχαριστώ ο Μιχάλης Καραλάκης που ήρθε από την Κρήτη ειδικά για την εκδήλωση και το ψήσιμο του αντικριστού και οι μάστορες στη βραστή γίδα και το γαμοπίλαφο, Κωστής Σταυρακούδης και Μάρκος Κελαράκης.
Το μεγαλύτερο όμως ευχαριστώ είναι για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν οι «φίλοι – εθελοντές» του συλλόγου που χωρίς την πολύτιμη βοήθεια τους δεν θα είχε πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση.
Η 2η Γιορτή Αντικριστού πέρασε στην ιστορία σαν μια από τις σημαντικότερες και μεγαλύτερες εκδηλώσεις των τελευταίων ετών στο Ωραιόκαστρο. Ραντεβού στην 6η Γιορτή τσικουδιάς την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014!!!

Ο Πρόεδρος Σπύρος Χριστινάκης
Η Γραμματέας Στέλλα Πετράκη

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Αστ. Γαβότσης – Συναντήθηκε με τον Απόστολο Τζιτζικώστα

Με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης συνεχίζοντας τις επαφές του με φορείς και θεσμούς της πόλης εν όψει της ανάληψης των νέων του καθηκόντων την 1η Σεπτεμβρίου του 2014.
Ο κ. Γαβότσης επισκέφθηκε τον κ. Τζιτζικώστα στο γραφείο του στην Περιφέρεια λίγο μετά τις 11.30 το πρωί και συζήτησε μαζί του θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του αναφορικά με τον διευρυμένο δήμο Ωραιοκάστρου.
Οι δύο άνδρες συζήτησαν για έργα που θα αναβαθμίσουν το δήμο Ωραιοκάστρου και συμφωνήθηκε να υπάρχει μια στενή συνεργασία κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι αλλά και οι διερχόμενοι οδηγοί στο δρόμο Θεσσαλονίκης- Ωραιοκάστρου, για το οποίο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ζήτησε από τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο να υλοποιήσει σχετική μελέτη.

Γραφείο Τύπου

Συνάντηση Υποψηφίων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων, Στελεχών και Φίλων της δημοτικης παραταξης ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ


Η δημοτική παράταξη Δύναμη Δημιουργίας διοργανώνει την πρώτη συνάντηση Υποψηφίων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων, Στελεχών και Φίλων την Τετάρτη 25 Ιουνίου στις 21:00’ στο κτίριο Παύλου Μελά στο Παλαιόκαστρο.
Στη συνάντηση θα γίνουν εισηγήσεις και θα αποφασιστούν θέματα που αφορούν:
Την οργάνωση και λειτουργία της παράταξης.
Τη δημιουργία αποτελεσματικών δομών καταγραφής των αιτημάτων της κοινωνίας του δήμου μας και της καλύτερης επικοινωνίας με τους πολίτες.
Τη χάραξη αποδοτικής αντιπολιτευτικής γραμμής.
Θα είναι τιμή και χαρά μας να παρευρεθείτε στις εργασίες της πρώτης μας συνάντησης και να συναποφασίσουμε μαζί για το μέλλον του τόπου μας.

Είκοσι εκατ. ευρώ για την επισκευή και συντήρηση σχολικών μονάδων

Το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ κατανέμει το υπουργείο Εσωτερικών στους δήμους για την επισκευή και συντήρηση 325 σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα.
 
Η κατανομή, όπως επισημαίνεται, γίνεται με κριτήριο τον αριθμό των τμημάτων των σχολικών κτιρίων κατά 30% και τον αριθμό των μαθητών κατά 70%, σύμφωνα με στοιχεία του σχολικού έτους 2012- 2013 για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 2011- 2012 για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και του Συντονιστικού Γραφείου Μειονοτικών Σχολείων.

Ωραιόκαστρο: Ποιοί ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό; Του Φ. Φουντουκίδη

Ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Ωραιοκάστρου συνεχίζει να μας εκπλήσσει ευχάριστα. Η μετάδοση ποιοτικής μουσικής συναυλίας  -σε γιγαντοοθόνη-  είναι η νέα κίνηση .
Σε ένα άνυδρο πολιτιστικό τοπίο στο Ωραιόκαστρο είναι μια όαση δροσιάς που βγάζει τους πολίτες απο το σπίτι και από την κακογουστιά της τηλεόρασης. Μάλιστα μας ετομάζει και άλλες εκδηλώσεις καθώς προαναγγέλει "καλοκαιρινά μουσικά βραδινά".
Το Ωραιόκαστρο, με εξαίρεση τους συλλόγους που ασχολούνται με την παράδοση, δεν παράγει αξιόλογο πολιτιστικό προιόν. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπάρχει ούτε ένα συλλογικός φορέας πολιτισμού και όλοι περιμένουν απο τον Δήμο να καλύψει το κενό με τα κονσερβοποιημένα "πολιτιστικά δρώμενα". Εξαίρεση αποτέλεσαν κάποιες επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις. Το ερώτημα, λοιπόν, είναι, ποιοί ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό στο Ωραιόκαστρο;

Αναδημοσίευση απο το http://www.oraiokastro.net/

2ος Νυχτερινός αγώνας ποδηλασίας στο Ωραιόκαστρο, 5 Ιουλίου 2014


SUMMER GALA από το Φιλανθρωπικό σωματείο "Χ. ΤΣΕΛΕΠΙΔΗΣ". Πέμπτη 3/7


ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ Γυναικείας Χορωδίας Ωραιοκάστρου Eu Choralis, Πέμπτη 26/6

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
                                                                                                                                          
ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Γυναικείας Χορωδίας Ωραιοκάστρου Eu Choralis

Με την τελευταία συναυλία της σεζόν 2013-2014, η Γυναικεία Χορωδία Ωραιοκάστρου, της Ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Eu Choralis, δίνει ραντεβού το Σεπτέμβριο.
Η φετινή καλοκαιρινή συναυλία έχει μια ιδιαιτερότητα καθώς έχει ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. Τα έσοδα από τα εισιτήρια της συναυλίας θα διατεθούν, μέσω της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης, για έναν λιλιπούτειο συνάνθρωπό μας, μόλις 6 μηνών, τον Ιωάννη –Παναγιώτη, ο οποίος πάσχει από καρκίνο και στα δύο μάτια και χρειάζεται επειγόντως εξειδικευμένη φροντίδα σε νοσοκομείο του εξωτερικού. Το εισιτήριο είναι μόλις στα 5 ευρώ. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Ιουνίου και ώρα 9 μ.μ. στο Κτίριο Παύλος Μελάς στο Παλαιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΖΗΣΗ ΠΡΩΗΝ ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΑΡΚΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



  Διαβάζοντας στην έγκριτη εφημερίδα σας(σημ. Πρωτο Θεμα) το ρεπορτάζ με τίτλο ''Ολέθρια σχέση των δύο βουλευτών'' θα ήθελα να σας αναφέρω τα εξής:

Με την Κατερίνα Μάρκου ενυμφεύθειν  το 2004. Κατά την διάρκεια του συζυγικού μας βίου, η Κατερίνα υπήρξε άψογη σύζυγος, ηθική κ γενικότερα είχαμε μια θαυμάσια σχέση. Ουδέποτε υπήρξε τρίτο πρόσωπο. Η δε ευθύνη για το διαζύγιο βαρύνει κατά 100% εμένα.

Το διαζύγιό μου εξεδόθη τον Δεκέμβριο του 2012, η δε αίτηση κατατέθηκε τον Αύγουστο του 2012, ενώ βρισκόμασταν σε διάσταση από πριν, επομένως τα γεγονότα που αναφέρετε στο δημοσίευμά σας δεν ευσταθούν.
Με την Κατερίνα ακόμη κι σήμερα διατηρώ άψογες φιλικές σχέσεις κ χαίρει από εμένα ιδιαίτερης εκτίμησης.

Χωρίς αυτό να αποτελεί μομφή, θα συνιστούσα στην εφημερίδα σας να ελέγχει καλύτερα τις πηγές της κ να μην δημοσιεύει έγγραφα που μπορεί να αποτελούν προϊόντα αν μη τι άλλο, μη ψύχραιμης σκέψης.



Με εκτίμηση

Αλέξανδρος Παπαζήσης




Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Επιστολή που απέστειλε η βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης της ΔΗΜ.ΑΡ. Κατερίνα Μάρκου, προς τη διεύθυνση σύνταξης της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" σχετικά με χθεσινό δημοσίευμα που αναφέρεται στην ίδια.


23-06-2014
ΠΡΟΣ τη σύνταξη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»
Κύριοι,
ξαφνιάστηκα δυσάρεστα από το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας σας «Πρώτο Θέμα» (Κυριακή, 22-06-2014), με φωτογραφίες, προσβλητικές αναφορές και υπονοούμενα που γίνονται για το πρόσωπό μου. Το δημοσίευμα δεν είχε διασταυρωθεί και ελεγχθεί για την αλήθεια του, τουλάχιστον για όσα με αφορούν, ενώ δεν ερωτήθηκα καν σχετικώς από το συντάκτη του άρθρου, κατά παράβαση κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
Κύριοι, παρότι στεναχωρούμαι για μια σχέση ανθρώπων που κατέληξε στα δικαστήρια, δηλώνω ρητά ότι η διάσταση των συζύγων και όλη αυτή η εξέλιξη δεν με αφορά και δεν οφείλεται σε εμένα, από καμία άποψη.
Πιστεύω πως η ζωή μου, δημόσια και ιδιωτική, είναι τέτοια που δεν έδωσε ποτέ αφορμή για αναφορές σαν αυτές που γίνονται στο δικόγραφο και στο δημοσίευμα που το υιοθέτησε φωτογραφικά.

Με εκτίμηση,

Κατερίνα Μάρκου
Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης

Μας πήρε το ποτάμι-Μας πήρε ο ποταμός. Του Κώστα Διαμαντόπουλου



Μας πήρε το ποτάμι-Μας πήρε ο ποταμός
Δεν θυμάμαι αν ήταν πρωί, απόγευμα ή βράδυ όταν αμολήσανε το MEGAλο ποτάμι. Την άλλη μέρα οι δημοσκοπήσεις του δώσανε διψήφια νούμερα. Δίχως πρόγραμμα, δίχως προτάσεις. Χωρίς να ξέρει ο κυρ-Σταύρος σε τι θέση θα παίζει στο πολιτικό γήπεδο. Κατέβηκε ορμητικό και πήγαινε μια ίσια, μια αριστερά, μια δεξιά, περνούσε πάνω από τις γέφυρες (κάποιου πολιτικά αστείου Τζίμερου), που εμείς (όλα τα ξέρουμε), πληρώνουμε τα έξοδά του. Τελικά κάθισε στο 6,6% μεγάλο ποσοστό για κόμμα χωρίς πρόγραμμα. Τώρα θα πεις εμείς οι πολίτες που ψηφίζουμε ξέρουμε τα προγράμματα των άλλων κομμάτων ή μήπως αν αυτά κυβερνήσουνε εφαρμόζουν αυτά που υπόσχονται.
Πάντως το βράδυ όλοι (εκτός από τον κυρ-Φώτη) ήταν χαρούμενοι.
Ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί βγήκε πρώτο κόμμα, τις χιλιάδες ψήφους που έχασε δεν τις πήρε μυρουδιά. Με το να λέει ο ένας το μακρύ του και ο άλλος το κοντό του θα χάσουν κι άλλες χιλιάδες.
Η Ν.Δ γιατί παρά τα μέτρα εξαθλίωσης που πήρε για τον λαό κρατάει γερά.
Το ΠΑΣΟΚ-ΕΛΙΑ γιατί βγήκε τρίτο κόμμα (ο Ανδρέας θα είχε κάνει χαρακίρι).
Το Κ.Κ.Ε μέσα από τα τείχη του (νομίζω τα άλλα πέσανε το 1969) μιλάει για νίκη, γιατί ανέβασε τα ποσοστά σε σχέση με την πανωλεθρία των τελευταίων βουλευτικών εκλογών.
Εγώ δεν ψηφίζω στις ευρωεκλογές. Δεν θέλω την Ενωμένη Ευρώπη που στραγγαλίζει τους λαούς.
Περαστικά σε όλους μας.

Κ.Διαμαντόπουλος

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

"Ματωμένα Χώματα" την Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014, στις 21:15 στο Ανοιχτό Θέατρο «Τσούκες» Δρυμού.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού φιλοξενεί την θεατρική παράσταση "Ματωμένα Χώματα" της Διδούς Σωτηρίου σε θεατρική διασκευή του καθηγητή Ζουμπούλη Παπαπαρασκευά από το Επαγγελματικό Λύκειο Σίνδου την Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014, στις 21:15 στο Ανοιχτό Θέατρο «Τσούκες» Δρυμού. Εισιτήριο για την παράσταση δεν έχει οριστεί·  αντί εισιτηρίου περιέρχεται ένα κουτί, στο οποίο ο καθένας συμμετέχει με ό, τι αντίτιμο θέλει για να καλυφθούν τα έξοδα της παράστασης. Η παράσταση αυτή έχει παρουσιαστεί περισσότερες από δεκαπέντε φορές σε διάφορους πολιτιστικούς φορείς, σχολεία και ιδρύματα (Χαρίσειο Γηροκομείο, θεραπευτική κοινότητα ΙΘΑΚΗ κ.α.) και έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές. Παραστάσεις δόθηκαν και σε δύο πόλεις της Γερμανίας (Ντίσελντορφ και Γκέτεσλο), μετά από πρόσκληση της Ελληνικής Κοινότητας του Ντίσελντορφ.

Γιορτή Πίτας στο Μονόλοφο, Σάββατο 28/6

Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Μονολόφου σας προσκαλεί στη Γιορτή Πίτας που θα πραγματοποιηθεί στη πλατεία του χωριού
το Σάββατο 28 Ιουνίου μετά τις 20:00...
Θα μοιραστούν δωρεάν πίτες από τις γυναίκες του χωριού , θα εμφανιστούν τα παραδοσιακά συγκροτήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυργωτού, του Πολιτιστικού Συλλόγου Παντελεήμων Κιλκίς και το χορευτικό του Αναπτυξιακού Συλλόγου Μονολόφου...
Θα ακολουθήσει γλέντι...

Πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

 Σας προσκαλώ σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, η οποία θα γίνει στο δημοτικό κατάστημα την 25η του μήνα Ιουνίου του έτους 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 4 μ.μ., με τα ακόλουθα θέματα ημερήσιας διάταξης: pdf_small.gif

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Στο ΥΜΑΘ ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης- Συνάντηση με τον υπουργό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20.6.2014
Στο ΥΜΑΘ ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης- Συνάντηση με τον υπουργό

Τον νέο υπουργό Μακεδονίας- Θράκης, Γιώργο Ορφανό επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης. Ο κ. Γαβότσης έγινε δεκτός από τον κ. Ορφανό, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με την ανάληψη της δημοτικής αρχής από την 1η Σεπτεμβρίου 2014.
Ο κ. Γαβότσης, ο πρώτος από τους δημάρχους του νομού Θεσσαλονίκης που συναντήθηκε με τον κ. Ορφανό μόλις λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, αναφέρθηκε στα προβλήματα του δήμου Ωραιοκάστρου και ζήτησε τη συμβολή του υπουργού στο να βρεθούν λύσεις για το καλό δημοτών. Ένα από τα θέματα που ανέπτυξαν ιδιαίτερα είναι αυτό του πολυχώρου πολιτισμού στην περιοχή της Γαλήνης, για το οποίο ο κ. Γαβότσης ενημέρωσε τον υπουργό ότι θα υπάρξει τροποποίηση της μελέτης.
Οι κ.κ. Ορφανός και Γαβότσης συμφώνησαν στην ανάγκη στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και δήλωσαν ότι θα είναι σε συνεχή επικοινωνία.

Γραφείο Τύπου

Δήμος Ωραιοκάστρου: Ανακοίνωση Ταμειακής Υπηρεσίας

ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
(ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΟΥΝ Ή ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΥΝΟΪΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ  ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ  4257 / 2014  (ΦΕΚ 93 Α΄/2014) (ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΩΣ ΚΑΙ 100% ΤΩΝ  ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΩΝ )
Ημερομηνία λήξης της ρύθμισης 14/08/2014
                                                                                Η Προϊσταμένη της 
                                                                              Ταμειακής Υπηρεσίας

Δήμος Ωραιοκάστρου: Περίληψη Προκήρυξης Ανοιχτού Δημόσιου Διαγωνισμού

Δεν δήλωσε συμμετοχή ο Δήμος Ωραιοκάστρου στο πρόγραμμα για δωρεάν INTERNET - Ποιοι δήμοι συμμετέχουν (λίστα)

Η εξάπλωση του WiFi στους κοινόχρηστους χώρους υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών του υπουργείου Μεταφορών, στο πλαίσιο της απόφασης της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για την εξασφάλιση δωρεάν ασύρματης πρόσβασης σε όλους τους πολίτες.
Το σχέδιο για την εξάπλωση του WiFi, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την ενεργοποίηση σε πρώτη φάση 15.000 σημείων πρόσβασης (access point) σε 4.000 κοινόχρηστους χώρους δήμων (σε πλατείες, πεζόδρομους, παιδικές χαρές, δημοτικές βιβλιοθήκες, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, αθλητικές εγκαταστάσεις, λιμάνια κ.ά.). Αργότερα, προβλέπεται η επέκταση του WiFi σε χώρους μεγάλης έκτασης (χώροι συνάθροισης κοινού, χώροι αναμονής-μετακίνησης επιβατών, χώροι εκδηλώσεων ή τουριστικού ενδιαφέροντος κ.λ.π.).
Πώς θα λειτουργεί το ασύρματο δίκτυο
Οι πολίτες θα μπορούν να συνδέονται για χρονικό διάστημα έως 30 λεπτών στο ασύρματο δίκτυο, υπό την προϋπόθεση ότι θα βρίσκονται σε απόσταση 20 μέτρων από το σημείο πρόσβασης (access point) σε εσωτερικούς χώρους και σε απόσταση έως 100 μέτρων στα εξωτερικά σημεία.
Κάθε σημείο πρόσβασης θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί περίπου 40 έως 50 χρήστες ταυτόχρονα, οι οποίοι θα μπορούν:
  • Να έχουν απλή πρόσβαση στο Ίντερνετ, αλλά με περιορισμούς για ακατάλληλο περιεχόμενο, streaming αρχεία κ.λ.π., καθώς και περιορισμό στην ταχύτητα, η οποία κατά μέγιστο θα είναι 1 εως 1,5 Mbps.
  • Να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες της περιοχής και της πόλης.
  • Να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες που παρέχονται από τον τοπικό Δήμο.
 Ο Δήμος Ωραιοκάστρου δυστυχώς για άγνωστους λόγους δεν δήλωσε συμμετοχή στο πρόγραμμα και έτσι οι πολίτες  θα στερηθούν αυτή την ευκαιρία για δωρεάν internet στον δήμο.
  • Ποιοι δήμοι δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα

Φροντιστήρια ΠΟΛΥΓΩΝΟ: Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στη Λητή.


Συνάντηση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου με το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ωραιοκάστρου, κο Αστέριο Γαβότση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Σάββατο 14 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου με το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ωραιοκάστρου, κο Αστέριο Γαβότση, στα γραφεία της παράταξής του, στην οδό Κομνηνών. Η επίσκεψη εντάσσεται στα πλαίσια της απόφασης του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων να συναντηθεί με όλες τις παρατάξεις που πήραν μέρος στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές.

ΤΕΛΕΤΗΣ ΛΗΞΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΤΟΥ Δ.Α.Σ.Ω

   
Με την συμμετοχή γονέων ,προπονητών και της διοίκησης έγινε στο Δημοτικό Γήπεδο Ωραιοκάστρου διεξήχθη  αγώνας μεταξύ αθλητών και πατεράδων.
Στον αγώνα κέρδισαν οι΄αθλητές και σαν επιβράβευση υπήρχαν διάφορα εδέσματα για τους συμμετέχοντες στον αγώνα και όχι μόνο.

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Αποψίλωση των δημοτικών χώρων ζητά ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19.6.2014
Αποψίλωση των δημοτικών χώρων ζητά ο Αστέριος Γαβότσης
Δέκτης δεκάδων καταγγελιών γίνεται καθημερινά ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης αναφορικά με την άσχημη κατάσταση που βρίσκονται πάρκα, παιδικές χαρές και αδόμητα οικόπεδα του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου. Όπως καταγγέλλουν οι πολίτες τα αγριόχορτα σε πολλές περιπτώσεις έχουν ξεπεράσει τα 1-2 μέτρα, οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι, ακόμη κι αυτοί που συνδέουν τους οικισμούς, είναι πνιγμένοι στα χόρτα, αποτελώντας εν δυνάμει εστίες πυρκαγιών σε μια περίοδο που οι θερμοκρασίες αναμένεται να χτυπήσουν κόκκινο.
Οι έντονες βροχοπτώσεις τον τελευταίο καιρό έχουν ως αποτέλεσμα την έντονη βλάστηση σε όλες τις περιοχές, την ώρα που η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν έχει προχωρήσει σε καμία σχετική εργασία. «Η βλάστηση έχει αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό που θα πρέπει να προχωρήσουν οι σχετικές εργασίες αποψίλωσής της άμεσα» δηλώνει ο κ. Γαβότσης, και συνδέει την παρουσία φιδιών ακόμη και στις αυλές των σπιτιών στα πολλά άκοπα χόρτα.
Ο κ. Γαβότσης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην απερχόμενη δημοτική αρχή και ζητά τη λήψη μέτρων προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «να μην έρθουμε αντιμέτωποι με δυσάρεστα περιστατικά πυρκαγιών και ατυχημάτων».

Γραφείο Τύπου

Η τελετή λήξης των τμημάτων της ΝΊΚΗΣ ΝΕΟΧΩΡΟΥΔΑΣ

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 18-6-2014
ΔΕΛΤΙΟ        ΤΥΠΟΥ
                       Στιγμές ευχάριστες, γιορτινές και οικογενειακές έζησαν για άλλη μια χρονιά όσοι παρευρέθηκαν στην τελετή λήξης των τμημάτων της ακαδημίας του αθλητικού ποδοσφαιρικού συλλόγου ΝΙΚΗ ΝΕΟΧΩΡΟΥΔΑΣ την Κυριακή 15-6-2014 στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Νεοχωρούδας.

Ματαίωση της Κρητικής καντάδας στο Ωραιόκαστρο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ "ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ"
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο Ωραιόκαστρο, η σημερινή Κρητική καντάδα στους δρόμους του Ωραιοκάστρου, δεν θα πραγματοποιηθεί. 

Συνάντηση της ΕΝΩΣΗΣ Συλλόγων ΓΟΝΕΩΝ του ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ με αντιπροσωπεία της παράταξης «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ–ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014 πραγματοποιήθηκε στη Λητή, συνάντηση αντιπροσωπειών της «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ–ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» αποτελούμενη από τον επικεφαλής της, Γρηγόρη Εδιρνέλη και τους κ.κ. Πασσιά Νίκο, Ρασπάσκο Τάσο και Πατσίδου Δέσποινας και της ΕΝΩΣΗΣ Συλλόγων ΓΟΝΕΩΝ του ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της κ. Νίκο Τσιτηρίδη, τον Γ. Γραμματέα Τσολακίδη Θανάση και το μέλος του Δ.Σ Χατζηγεωργίου Γιώργο.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ 2014 "Ο ΜΙΚΡΟΣ ΜΑΕΣΤΡΟΣ"

Δελτίο Τύπου
“Καλοκαιρινές Γιορτές 2014”

Αγαπητοί γονείς και φίλοι του Μικρού Μαέστρου, σας καλούμε στις καλοκαιρινές γιορτές που έχουμε ετοιμάσει στις 22 Ιουνίου 2014 (στις 11:00 π.μ. και στις 18:00 μ.μ.) στο Πολιτιστικό Κέντρο «Παύλος Μελάς» στο Παλαιόκαστρο και στις 23 Ιουλίου 2014 (στις 18:00 μ.μ. και 20:00 μ.μ.) στο Δημοτικό Θέατρο Σταυρούπολης, Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης».

Παρακολουθώντας τις γιορτές μας θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε ένα μέρος της δουλειάς μας με τα παιδιά, αλλά το σημαντικότερο από όλα είναι ότι θα μπορέσετε να μιλήσετε με γονείς, που έχουν τα παιδιά τους στο Μικρό Μαέστρο και έτσι θα μπορέσετε να έχετε μια ποιο αντικειμενική πληροφόρηση για την ποιότητα των υπηρεσιών του παιδικού σταθμού.

Δωρεάν WiFi σε 4.000 σημεία σε όλη την Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» η πρόσκληση για το «Εθνικό Δίκτυο Σημείων Ασύρματης Πρόσβασης στο Διαδίκτυο WiFi Hotspots» με την οποία καλούνται οι δυνητικοί φορείς του έργου να υποβάλλουν τις σχετικές πράξεις προκειμένου το συγκεκριμένο έργο να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι στα 25 εκατομμύρια ευρώ, αντί των 15 που είχε παρουσιαστεί αρχικά.

ΜΑΖΙΚΕΣ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΝ 3ο ΔΙΕΘΝΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αθρόα είναι καθημερινά η προσέλευση αθλητών και  δρομέων υγείας στα γραφεία του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», για να δηλώσουν συμμετοχή στον 3ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης και στο Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000μ, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014.

ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ANDREA BOCELLI

Ι. Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                               
ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΑΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΟΥ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΒΡΑΔΙΝΑ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
ANDREA BOCELLI – love in Portofino

Σας ανακοινώνουμε ότι λόγω πρόβλεψης για επικείμενες δυσμενής καιρικές συνθήκες, η προγραμματισμένη προβολή της συναυλίας  ANDREA BOCELLIlove in Portofino, μετατίθεται για τη ΔΕΥΤΕΡΑ 23/6 την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο. Η αλλαγή ημέρας γίνεται για ευνόητους λόγους και κυρίως για τη δική σας αποφυγή ταλαιπωρίας.
 Σας ευχαριστούμε και σας περιμένουμε.


ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ Ο Μ.Π.Σ. ΜΕΣΑΙΟΥ Ο ΠΟΝΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ

 Μέσα σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα την Παρασκευή 13/6/2014, το τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου Θεαγένειο βράβευσε εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας τον Μ.Π.Σ. Μεσαίου "Ο ΠΟΝΤΟΣ" με χάλκινο μετάλλιο για τη μεγάλη του προσφορά στην εθελοντική αιμοδοσία.
 Η εκδήλωση έγινε στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου παρουσία κι άλλων φορέων που βραβεύτηκαν για τον ίδιο σκοπό μέσα στους οποίους ήταν κι ο Δήμος Ωραιοκάστρου. Μετάλλιο έπαιρνε ο φορέας που είχε πάνω από 500 φιάλες αίμα στην τράπεζα του. 
Ο σύλλογος Μεσαίου στη παρούσα χρονική στιγμή είχε 912 φιάλες, ποσοστό πολύ μεγάλο ανάλογα με τις δυνατότητες που έχει ο οικισμός Μεσαίου, αυτό ανέφερε και η διευθύντρια του κέντρου αιμοδοσίας Άννα Λαζαρίδου.

Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 22/6


Πρόσκληση για την επέτειο της 19ης Ιουνίου 1913 στο Μελισσοχώρι

logo.jpg
 
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, στην πλατεία του Μελισσοχωρίου θα εορταστεί η επέτειος για τη 19η Ιουνίου 1913, ημέρα έναρξης του Β' Βαλκανικού Πολέμου και εγκατάστασης του Γενικού Στρατηγείου στην Μπάλτζα κατά τη μάχη Κιλκίς - Λαχανά.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
Ώρα έναρξης εκδήλωσης 10:30 π.μ.
Για το Δήμο Ωραιοκάστρου
Ο Δήμαρχος

Δημήτρης Σαραμάντος

Δημόσιο: Μετατάξεις και αποσπάσεις τέλος

H θεσμοθέτηση μόνιμου μηχανισμού κινητικότητας στο Δημόσιο, ο οποίος δεν θα συνδέεται με απολύσεις, θα φέρει το τέλος των αδιαφανών μετακινήσεων από υπηρεσία σε υπηρεσία, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η καταγραφή των κάθε είδους αλλαγών θέσης στο Δημόσιο θα ολοκληρωθεί μέχρι την 27η Ιουνίου, με βάση τον προγραμματισμό και τότε θα υπάρχει η συνολική εικόνα για να γίνει το επόμενο βήμα.

Έρχεται νέο πρόγραμμα ενδοδημοτικής κινητικότητας στους δήμους – Τι σχεδιάζει η νέα ηγεσία του ΥΠΕΣ

Νέο κύκλο ενδοδημοτικής κινητικότητας στους δήμους σκοπεύει να ξεκινήσει το υπουργείο Εσωτερικών καθώς αναγνωρίζεται ότι ο πρώτος κύκλος απέτυχε. Συγκεκριμένα, ενώ ο στόχος ήταν να μετακινηθούν από 3.500 έως 5.000 υπάλληλοι δήμων, περιφερειών και των νομικών προσώπων και επιχειρήσεών τους, τελικώς μόλις 980 υπάλληλοι συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Το νέο κύκλο προανήγγειλε ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος σε δηλώσεις τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει επικαιροποίηση του προγράμματος και να γίνει πιο ελαστικό, ώστε να εξασφαλιστούν θέσεις για όλους.

Επανήλθε σε κανονική λειτουργία το facebook


Επανήλθε σε κανονική λειτουργία το facebook το οποίο για περίπου 20 λεπτά είχε καταρρεύσει.

Όσοι προσπαθούσαν να μπουν τους εμφανίζονταν το παρακάτω μήνυμα της φωτογραφίας.

Παγκόσμιo black out για το Facebook

Κατέρρευσε το Facebook παγκοσίμως. Χρήστες από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο δεν μπορούν να μπουν στο λογαριασμό τους από τις 11:00 ώρα Ελλάδας περίπου.
Το μήνυμα που εμφανίζεται αναφέρει ότι κάτι πήγε... στραβά.
Χαρακτηριστικό είναι και το μήνυμα της μεγάλη εφημερίδας του Ισραήλ Haaretz ότι το facebook έπεσε.
Για πανικό μιλάει η Huffington post

Τον Ιούλιο τα εκκαθαριστικά για τον ενιαίο φόρο ακινήτων

Τον Ιούλιο θα ξεκινήσει η αποστολή προς τους ιδιοκτήτες ακινήτων των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για την πληρωμή του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων. Και αυτό καθώς σύμφωνα με τους νεότερους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών η εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων Ε9 θα γίνει στις 30 Ιουνίου αντί για τις 18 Ιουνίου που ήταν η αρχική προθεσμία. Τόσο η παράταση της προθεσμίας υποβολής των εντύπων Ε9 από τους ιδιοκτήτες όσο και τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο TAXIS και σχετίζονται με τον μεγάλο αριθμό φορολογικών δηλώσεων που υποβάλλονται τις τελευταίες μέρες, επέβαλαν την παράταση της ημερομηνίας εκκαθάρισης των δηλώσεων ακινήτων (Ε9), συνεπώς και της έναρξης της διαδικασίας αποστολής των εκκαθαριστικών σημειωμάτων πληρωμής του φόρου.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή και η ρύθμιση για την παράταση της υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Η αρχική προθεσμία έληγε στις 30 Ιουνίου αλλά θεωρείται αδύνατον να ολοκληρωθεί ως τότε η διαδικασία από το σύνολο των φορολογουμένων. Οπότε εξετάζεται η προθεσμία να παραταθεί για το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Εκδηλώσεις «Παρακαμνιός 2014» στον Δρυμό από τις 19 ως τις 23 Ιουνίου 2014.


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΥΜΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΔΡΥΜΟΥ
ΤΚ 572 00      E- MAIL: psdrymos@hotmail.com

Δρυμός, 17 Ιουνίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού διοργανώνει για δέκατη τέταρτη χρονιά τις πολυήμερες εκδηλώσεις «Παρακαμνιός 2014» στον Δρυμό Θεσσαλονίκης από τις 19 ως τις 23 Ιουνίου 2014. Πρόκειται για τις εκδηλώσεις που πλαισιώνουν την αναβίωση του εθίμου του παρακαμνιού που γινόταν στον Δρυμό στις 23 Ιουνίου, το βράδυ της παραμονής του γενεθλίου του Τιμίου Προδρόμου. Τα παλαιότερα χρόνια, οι άνθρωποι συνδύαζαν την ημέρα του θερινού ηλιοστασίου με το άναμμα φωτιάς και η αναπήδησή της από γυναίκες και παιδιά. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα της πρόσκλησης που σας επισυνάπτεται.