Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Νέα βόμβα στην παράταξη Σαραμάντου στο Ωραιόκαστρο. Αποχώρησε και ο δημοτικός σύμβουλος Τσιτσικλής Γεώργιος

Με επιστολή που απέστειλε στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου, έκανε γνωστή την  αποχώρησή του απο την παράταξη του δημάρχου Ωραιοκάστρου κ.Σαραμάντου Δ., ο δημοτικός σύμβουλος κ.Τσιτσικλής Γεώργιος 

Η επιστολή
Από: Τσιτσικλής Γεώργιος
Δημοτικός Σύμβουλος  Δήμου Ωραιοκάστρου                                           
Προς: κα  Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου δήμου Ωραιοκάστρου
Ωραιόκαστρο 28.2.2014
 
Θέμα: «Αποχώρηση από Δημοτική παράταξη – Ανεξαρτητοποίηση»
 
κα Πρόεδρε,
σας κάνω γνωστή την αποχώρησή μου από τη δημοτική παράταξη «Ωραιόκαστρο Τώρα» και δηλώνω ότι από σήμερα μέχρι και τη λήξη της θητείας μου θα συμμετέχω στο δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, σύμφωνα με το άρθρο 66, παρ. 4 του ν. 3852/2010.
Οι λόγοι που με οδήγησαν στη λήψη της απόφασης αυτής είναι:
·         η έλλειψη επικοινωνίας και ενημέρωσης από τα μέλη της διοίκησης
·         η περιθωριοποίησή μου από τα μέλη της διοίκησης
·   δεν τηρήθηκαν οι προεκλογικές μας υποσχέσεις και δεν υλοποιήθηκαν οι προγραμματικές μας δεσμεύσεις.
Η συνείδησή μου και η ιδεολογία μου δεν ταυτίζονται πλέον με τον τρόπο προσέγγισης και μελέτης των διαφόρων σοβαρών θεμάτων, όπως και της επίλυσης προβλημάτων, με αυτόν που έχει παρουσιαστεί τον τελευταίο καιρό από τη Δημοτική Αρχή, μέλος της οποίας ήμουν κι εγώ.
Η απόφασή μου αυτή πάρθηκε σεβόμενος όλους όσους με εμπιστεύτηκαν και με τίμησαν με την ψήφο τους, αφού διαρκώς εισέπραττα την απογοήτευσή τους από τα πεπραγμένα της παράταξης στην οποία συμμετείχα.
Λαμβάνοντας υπόψη τις ευθύνες που μου αναλογούν, τους πολίτες τους οποίους με τίμησαν, για να είμαι παρών στα δημοτικά συμβούλια με καθαρές προτάσεις και λύσεις για τα προβλήματα του τόπου μας, δηλώνω κατηγορηματικά πως ό,τι θα συμβάλλει στην ανάπτυξη και στην πρόοδο του Δήμου και θα είναι καλό για το κοινωνικό σύνολο, θα το στηρίξω χωρίς να κάνω καμία αντιπολιτευτική κριτική.
 
                        Με τιμή
                                                                                                                       
                Τσιτσικλής  Γεώργιος                                                                                                                                 

«Η Οικολογική Κίνηση Ωραιοκάστρου για την πώληση της Ε.Υ.Α.Θ Α.Ε»

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
Προστασία & Ανάπτυξη
Του Περιβάλλοντος
των Οικισμών του
ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

 Ωραιόκαστρο, 28 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Η Οικολογική Κίνηση Ωραιοκάστρου για την πώληση της Ε.Υ.Α.Θ Α.Ε»


Η Οικολογική Κίνηση Ωραιοκάστρου διοργανώνει στις 05 Μαρτίου 2014, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Παύλου Μελά στο Παλαιόκαστρο, εκδήλωση με θέμα την επικείμενη πώληση της Εταιρίας Ύδρευσης Θεσσαλονίκης.
Κατά τη συζήτηση θα αναλυθούν οι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να προχωρήσει η εν λόγω πώληση ενώ θα υπάρξουν τοποθετήσεις σχετικά με δράσεις που θα πρέπει να αναληφθούν, προκειμένου να αποτραπεί η πώληση αυτού του δημόσιου αγαθού, με προεξάρχουσα τη διενέργεια Δημοψηφίσματος.

Σπείρα, που διέπραττε κλοπές σε Ωραιόκαστρο , Πυλαία και Πεντάλοφο, εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ

Σπείρα, που διέπραττε κλοπές από επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, αρπάζοντας μηχανήματα έργων, μεταλλικούς κάδους ανακύκλωσης και ποσότητες πετρελαίου, εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.
Τα κλοπιμαία τα πουλούσαν στη συνέχεια σε ενδιαφερόμενους, αποκομίζοντας παράνομο όφελος.
Ως μέλη της σπείρας συνελήφθησαν τέσσερις Έλληνες, ενώ αναζητείται ένας Αλβανός συνεργός τους. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη ένας ακόμη άντρας, κατηγορούμενος για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, η ζημιά που προκλήθηκε στις συνολικά τέσσερις επιχειρήσεις- "στόχους" (σε Ωραιόκαστρο, Πυλαία και Πεντάλοφο), εκτιμάται σε 100.000 ευρώ.

Συνολικά, κατηγορούνται ότι έδρασαν σε οκτώ διαφορετικές περιπτώσει

ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ: Νέες μεγάλες νίκες

Νέες μεγάλες νίκες για τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ
Με απόλυτη επιτυχία συνέχισαν τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους τα αγωνιστικά τμήματα των παγκορασίδων και των γυναικών του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ.
Το Σάββατο 22-2-2014 οι παγκορασίδες του συλλόγου επικράτησαν εκτός έδρας του Ποσειδώνα Μηχανιώνας με 1-3 σετ, πετυχαίνοντας έτσι την 2η τους νίκη σε 3 αγώνες. Την Κυριακή 23-2-2014 το γυναικείο τμήμα του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ πέτυχε εκτός έδρας την 15η συνεχόμενη νίκη του,  απέναντι στην αξιόμαχη ομάδα της Ελπίδας Τούμπας (0-3 σετ)  συνεχίζοντας  έτσι ακάθεκτο την αήττητη πορεία του στην Β! τοπική κατηγορία της ΕΠΕΣΘ.
Συγχαρητήρια σε αθλήτριες του Συλλόγου.

Το Δ.Σ του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ συγχαίρει θερμά τις αθλήτριες του τμήματος των παγκορασίδων,  ΑΜΠΕΡΙΑΔΟΥ ΜΑΓΔΑ και  ΜΠΑΤΑΡΑΚΑ ΕΙΡΗΝΗ για την κλήση τους στο κλιμάκιο προεθνικών ομάδων παγκορασίδων της ΕΠΕΣΘ.
Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις των τμημάτων διακόπτονται το προσεχές Σαββατοκύριακο λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων της Αποκριάς και αρχίζουν την Τετάρτη 5-3-2015 με τον εκτός έδρας αγώνα των παγκορασίδων του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ με την πρωτοπόρο ομάδα των Καβακλιωτών στις 16.30 μ.μ στον Άγιο Αθανάσιο .

"ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ": Δελτίο τύπου για τις Σκουριές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην εκδήλωση των 50 φορέων της Δυτικής Θεσσαλονίκης που έγινε την 26-2-2014 στο δημοτικό κτίριο «Παύλος Μελάς» του Δήμου Παύλου Μελά (Σταυρούπολη) ενάντια την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής και στο περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται εκεί αλλά αφορά και όλους του κατοίκους της Κεντρικής Μακεδονίας, συμμετείχε μεταξύ άλλων και αντιπροσωπεία της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών του Δήμου Ωραιοκάστρου (Δ.Κ.Π.Ω) «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ» με τον επικεφαλής της και υποψήφιο Δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Γρηγόρη Εδιρνέλη και τα μέλη της, Ατζέμη Πασχάλη, Ζαφρατζά Μαρία, Τσιτάκη Νίκο και Καλώνη Μπάμπη.
Με την παρουσία της στο χώρο της εκδήλωσης, η «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ» Ωραιοκάστρου επιβεβαιώνει έμπρακτα την συμπαράσταση της στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων και δηλώνει πως θα βρίσκεται αποφασιστικά στο πλευρό τους μέχρι την πλήρη δικαίωση τους και την οριστική παύση των εργασιών των χρυσοθήρων της El Dorando στο δάσος των Σκουριών.

Δ.Κ.Π.Ω. «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

Εκδηλωση Καθαρας Δευτερας 3/3/14 στο Πετρωτό


Κούλουμα 2014 στο Μονόλοφο


Ο νέος αριθμός του ΕΟΠΥΥ και οι πληροφορίες που παρέχει.

Ενημέρωση σχετικά με το ποιοι γιατροί και ποιων ειδικοτήτων είναι διαθέσιμοι στην περιοχή τους, θα παρέχεται μέσω της νέας τηλεφωνικής γραμμής στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, και όχι η δυνατότητα να κλείνουν ραντεβού, όπως διευκρίνισε ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ, Δημήτρης Κοντός.
Στη συνέχεια οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να καλέσουν τον γιατρό που θα έχουν επιλέξει προκειμένου να κλείσουν το ραντεβού τους.
Ο νέος τηλεφωνικός αριθμός του ΕΟΠΥΥ, είναι ο 210 3803470 και θα λειτουργεί από τις 8 το πρωί έως τις 3 μ.μ. Οι πληροφορίες που θα παρέχει αφορούν στους συμβεβλημένους γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ ενώ η επίσκεψη σε αυτούς θα είναι δωρεάν για τους ασφαλισμένους.
Όπως ανέφερε ο κ. Κοντός οι πενταψήφιοι αριθμοί μέσω των οποίων έκλειναν ραντεβού οι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ δεν είναι πλέον σε ισχύ.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφθούν και την ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.eopyy.gov.gr
aftodioikisi.gr

Δ. Θερμαϊκού: Σε αργία τέθηκαν 21 δημοτικοι συμβούλοι

Σε 21 δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Θερμαϊκού επέβαλε την πειθαρχική ποινή της αργίας για διάστημα ενός μήνα, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης. Η απόφαση του γενικού γραμματέα  αποδίδει στους δημοτικούς συμβούλους το πειθαρχικό παράπτωμα της σοβαρής παράβασης καθήκοντος από βαριά αμέλεια, σύμφωνα με την από 20-12-2013 γνωμοδότηση του Πειθαρχικού Συμβουλίου Αιρετών Οργάνων.
Συγκεκριμένα, η απόφαση αφορά στους συμβούλους Κυριάκο Στεφανίδη, Ιωάννη Βογιατζή, Ιωάννη Βασιλειάδη, Κυριακή Καζουλίδου, Ευτυχία Ζαριφέ Πάλιουρα, Αριστείδη Λιόλιο, Κωνσταντίνο Μπάρμπα, Κωνσταντίνο Τροκάνα, Παναγιώτη Τροκάνα, Ιωάννη Τσακμάκα, Ιωάννη Τσαπουρνά, Αλεξάνδρα Φερβελή, Απόστολο Οικονομίδη, Ευάγγελο Κουκουρίγκο, Νικόλαο Παράσχου, Αντώνιο Ζαβέρκο, Γρηγόρη Παραδείση, Βασίλειο Αθανασιάδη, Χρήστο Βογιατζή, Κωνσταντίνο Κούτουκα και Κωνσταντίνα Μώραλη.
Αιτία για την επιβολή αυτής της ποινής αποτέλεσε η με αρ. 247/1-6-2011 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θερμαϊκού με την οποία εγκρίθηκε η συνέχιση της απασχόλησης και η καταβολή των αποδοχών σε δύο υπαλλήλους του πρώην Δήμου Επανομής έως τη λήξη των αρχικών τους συμβάσεων (30-6-2011), παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Εσωτερικών, με έγγραφό του από 11-4-2011, είχε ενημερώσει για την αναγκαιότητα καταγγελίας των συμβάσεων, καθώς οι υπάλληλοι δεν κατείχαν τα απαραίτητα ειδικά προσόντα για την πρόσληψή τους από τον πρώην Δήμο Επανομής.
Κατά της απόφασης αυτής του Γενικού Γραμματέα, που υπογράφηκε την 18-2-2014, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας εντός προθεσμίας 30 ημερών, πράξη στην οποία και αναμένεται να προχωρήσουν.
aftodioikisi.gr

Καθαρά Δευτέρα 2014 στο Δρυμό


Όπως κάθε χρόνο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δρυμού σας προσκαλεί να γιορτάσουμε μαζί την Καθαρά Δευτέρα στις Τσούκες με παραδοσιακή φασολάδα, μουσική, χορό και πέταγμα χαρταετού!

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΟ ΜΕ 3-0 Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ


ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΝΙΚΗ ΠΕΤΥΧΑΝ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ  ΚΕΡΑΥΝΟΥ . ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΣΥΚΙΕΣ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΟΝ ΒΑΟ , ΕΠΑΙΞΑΝ  ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ ΒΟΛΛΕΥ , ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΕΥΚΟΛΑ  ΤΗΝ 16η ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  .ΜΕ  ΚΑΛΟ ΣΕΡΒΙΣ  ΚΑΙ ΜΠΛΟΚ , ΣΧΕΔΟΝ ΑΛΑΝΘΑΣΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΥΣΤΟΧΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ,  ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΒΑΟ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ . ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΑ ,  ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΟΡΥΦΗΣ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ  ΤΟΝ ΛΑΓΚΑΔΑ .
ΤΑ ΣΕΤ  17-25  15-25  18-25
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ( ΖΥΓΟΥΡΗΣ Π , ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Γ, ) ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΟΥ Γ , ΚΑΤΙΚΑΡΙΔΟΥ Κ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ Χ, ΚΑΝΤΟΥΡΗ Χ, ΠΑΤΣΙΑΝΗ Α , ΤΣΙΤΣΙΓΙΑ Φ , ΦΟΥΤΣΙΤΣΑΚΗ Δ (Λ) , ΒΕΡΓΗ Γ , ΧΑΤΖΗΣΤΕΡΓΙΟΥ Α .
ΒΑΟ ( ΡΟΥΣΗΣ Ι ) ΣΙΟΛΟΓΚΑ , ΤΟΥΚΜΕΝΙΔΟΥ , ΠΑΠΑΖΙΑΚΑ , ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ , ΖΕΡΙΤΗ , ΚΑΡΑΚΟΥΣΗ , ΕΥΛΑΒΗ (Λ) , ΠΟΛΙΖΑΝΟΥ , ΤΖΗΡΟΥ , ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΟΥ , ΓΑΛΑΝΟΥ 

Δήλωση στήριξης του Mπόγια Νικόλαου


Συναισθανόμενος την ευθύνη ως ενεργού πολίτη που συμμετέχει στα κοινά, ανακοινώνω την πρόθεσή μου να συμμετέχω και εγώ στην προσπάθεια του συνδυασμού του Αστέριου Γαβότση στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Η συμμετοχή ενεργών πολιτών στο πλευρό ενός ανθρώπου, που δείχνει ότι είναι η μοναδική επιλογή του δήμου μας, κρίνεται απαραίτητη προϋπόθεση για την καλυτέρευση της ποιότητας της ζωής μας. Θέτοντας τον εαυτό μου στην υπηρεσία του δήμου και με τη δική σας προτίμηση δηλώνω ευθέως ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ. Ναι μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Ο τόπος είναι η ζωή μας και των παιδιών μας. Με τη δική σας ψήφο, σε όποιο μετερίζι και αν με εντάξει ο δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης, θα δώσω τα πάντα για τον τόπο και τον συνάνθρωπο, όπως άλλωστε έκανα πάντα. ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. 
Μπόγιας Νικόλαος
Δημότης Ωραιοκάστρου

Δημοτική Ενότητα Ωραιοκάστρου

Ενημερωτική εκδήλωση των φροντιστηρίων "ΠΟΛΥΓΩΝΟ" στη Λητή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία και μέσα σε πολλή ζεστή ατμόσφαιρα διοργανώθηκε η ομιλία – ενημέρωση με θέμα τις «Αλλαγές στο Νέο Λύκειο – Νέο Σύστημα Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» από τα Φροντιστήρια «Πολύγωνο» το απόγευμα της Τετάρτης, 26 Φεβρουαρίου 2014 στο παλιό Δημαρχείο Λητής. Ο καθηγητής των Φροντιστηρίων μας, κ. Πασχάλης Χρυσολόγου, παρουσίασε αναλυτικά και με πολλά παραδείγματα τις αλλαγές στο Νέο Λύκειο, το νέο πρόγραμμα σπουδών και τον τρόπο προαγωγής, απόλυσης αλλά και εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, που θα ισχύσει από το 2016. Πολλοί γονείς και μαθητές ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των Φροντιστηρίων μας και με τις καίριες ερωτήσεις και παρεμβάσεις τους προκάλεσαν μια πολλή ζωντανή συζήτηση, φωτίζοντας όλα τα «σκοτεινά» σημεία στη φιλοσοφία του Νέου Λυκείου. Τα Φροντιστήριά μας ευχαριστούν τους γονείς και τους μαθητές για την προσέλευση και την ανταπόκρισή τους, ενώ δεσμεύονται να παραμείνουν κοντά τους για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση πάνω σε οποιεσδήποτε αλλαγές στην εκπαίδευση. Για οποιαδήποτε πληροφορία και αποστολή σχετικού υλικού που αφορά τις αλλαγές στο Νέο Λύκειο, μπορείτε να απευθύνεστε στη γραμματεία των Φροντιστηρίων μας κατά τις απογευματινές ώρες, στο τηλ. 2394072466.


Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Δήλωση στήριξης του Άγγελου Πανούση στον Αστέριο Γαβότση

Αγαπητοί συνδημότες,

Η απόφασή μου να ασχοληθώ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση λήφθηκε  με πλήρη συνείδηση των απαιτήσεων και των υποχρεώσεων που αυτή συνεπάγεται.
Θεωρώ ότι η σημερινή κατάσταση στον τόπο μας αποτελεί μοναδική ευκαιρία για αλλαγή προσώπων και ξεπερασμένων νοοτροπιών.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρειάζεται ικανούς πολίτες, οι οποίοι θα διαθέτουν χαρακτηριστικά και δεξιότητες όπως υπευθυνότητα, εργατικότητα, επαγγελματισμό, γνώσεις, σταθερότητα και ήθος, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επάρκεια στον ρόλο τους.
Από την πρώτη στιγμή που μίλησα με τον υποψήφιο δήμαρχο, Αστέριο Γαβότση αντιλήφθηκα ότι διαθέτει τα απαραίτητα αυτά στοιχεία και ότι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε την υφιστάμενη προβληματική κατάσταση στο δήμο μας. Στο πρόσωπό του είδα τον άνθρωπο που μπορεί να ηγηθεί μιας ομάδας αποδοτικής και αποτελεσματικής με σκοπό την αναμόρφωση και αναβάθμιση του τόπου μας.
Στην προσπάθειά του ήμουν ήδη σύμμαχος και σήμερα δηλώνω επίσημα τη στήριξή μου. Όσον αφορά το πρόσωπό μου υπόσχομαι προκαταβολικά σε όλους σας ότι η συμμετοχή μου στη διαχείριση του δήμου μας θα σημαίνει πλήρη διαφάνεια σε όλες τις αποφάσεις και δράσεις.
Μπορούμε και θα καταφέρουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής όλων μας.

Με τιμή
Άγγελος Πανούσης
Οικονομολόγος MBA, MSc
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ
Δημότης Ωραιοκάστρου Δημοτική Ενότητα Ωραιοκάστρου

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Αστέριος Γαβότσης: Λύση για την πρόσβαση στο Κονταξοπούλειο



Η ανυπαρξία της σημερινής δημοτικής αρχής είναι δεδομένη από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του δήμου. Για περισσότερο από τρία χρόνια δεν κατάφερε αποδεδειγμένα πλέον να υλοποιήσει ούτε τα υποτυπώδη. Η δημοτική παράταξη «Πολιτεία με Όραμα» και ο επικεφαλής της, Αστέριος Γαβότσης έχουμε κατά καιρούς καταγράψει τα κακώς κείμενα της προσωρινής διοίκησης του δήμου και έχουμε αναδείξει προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημότες και των τριών δημοτικών ενοτήτων του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου.
Ένα από τα σοβαρά προβλήματα του δήμου μας είναι η πρόσβαση στο Κονταξοπούλειο Αθλητικό Κέντρο. Παρά τις έντονες και σχεδόν καθημερινές οχλήσεις από τους δημότες μας η απερχόμενη διοίκηση αδυνατεί, αδιαφορεί, κωφεύει και δυστυχώς δε δίνει λύσεις στο σοβαρό αυτό θέμα.
Η πρόσβαση στο Κονταξοπούλειο είναι επικίνδυνη όχι μόνο για τους πεζούς αλλά και για τα οχήματα. Εκατοντάδες συμπολίτες μας καθημερινά εκτίθενται σε κίνδυνο. Γονείς και παιδιά που καθημερινά γυμνάζονται στο χώρο του Κονταξοπούλειου αλλά και οδηγοί, οι οποίοι στην προσπάθεια τους για μια πιο γρήγορη πρόσβαση δεν ακολουθούν τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα τους.

Η παράταξή μας ήδη έχει θέσει το θέμα σε εξειδικευμένα στελέχη της προκειμένου να προτείνουν τη βέλτιστη πρόταση η οποία θα εξασφαλίσει την ασφαλή πρόσβαση εκατοντάδων συμπολιτών μας στο γυμναστήριο.

Θα δώσουμε λύση γιατί γνωρίζουμε να καταγράφουμε τα προβλήματα, γιατί έχουμε εξειδικευμένα στελέχη, ξέρουμε που θα αναζητήσουμε πόρους και πως θα αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες προκειμένου να διορθώσουμε και να ξεκινήσουμε έργα που θα αλλάξουν την εικόνα του δήμου μας και τη ζωή των δημοτών μας.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ να δώσουμε λύση για τη πρόσβαση στο Κονταξοπούλειο και θα τη δώσουμε!

Αφήστε μας να δημιουργήσουμε. Της Έλλης Στογιάννη

Ελλάδα 2014. Η Ελλάδα της κρίσης. Η Ελλάδα της διαφθοράς. Τι ρόλο παίζουμε εμείς σε μια τέτοια Ελλάδα; Είμαστε το μέλλον και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
Ανέκαθεν η νεολαία συνδεόταν με το μέλλον μιας χώρας. Γιʼ αυτό λοιπόν χρειάζεται να δοθεί βάση σε αυτή την κοινωνική ομάδα και να εξασφαλιστούν οι συνθήκες, για την ομαλή ένταξή της στην κοινωνία. Προετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για την επικείμενη εισαγωγή μας σε μια κοινωνία, που κακά τα ψέματα, δεν είναι πολλά υποσχόμενη. Η παραγωγική κοινωνία, εμπλουτισμένη με κοινωνικές αξίες, ισότητα, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, συνέπεια, είναι κάτι ουτοπικό για την Ελλάδα του 2014.

ΒΟΜΒΑ στο Ωραιόκαστρο. Αποχώρησε ο Κώστας Γκούμας απο την παράταξη Σαραμάντου



Αποχώρησε από την παράταξη Σαραμάντου ο Κώστας Γκούμας δηλώνοντας:
 Ο χαρακτήρας μου και η αξιοπρέπεια απέναντι σε όλους όσους με τίμησαν με τη ψήφο τους και όχι μόνο, δεν μου επιτρέπουν να παραμείνω σε μία παράταξη, η οποία ακόμη και την ανθρώπινη ζωή την έχει σε δεύτερη μοίρα.

Με δήλωσή  που κατέθεσε στον Πρόεδρο της Δημοτική Κοινότητας Ωραιοκάστρου ο σύμβουλος κ.Κώστας Γκούμας ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την παράταξη του κ.Σαραμάντου.
"Προσπάθησα και προσπαθήσαμε όλοι μαζί να βάλλουμε ένα λιθαράκι για ένα καλύτερο Ωραιόκαστρο μέσα στα πλαίσια που μας ορίζει ο Καλλικράτης. Δυστυχώς στον κάλαθο των αχρήστων πετάχτηκαν οι προτάσεις και οι εισηγήσεις μου." αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Γκούμας και συνεχίζει λέγοντας:
"Δηλώνω ότι αποχωρώ από την παράταξη της συμπολίτευσης και παραμένω στο δημοτικό συμβούλιο ως ανεξάρτητος δημοτικός – τοπικός σύμβουλος."


Ακούστε την ανάγνωση της δήλωσης από τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ωραιοκάστρου:

Εκδηλώσεις Πολιτιστικού Συλλόγου Νεοχωρούδας "Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"


Ο Μ.Π.Σ. ΜΕΣΑΙΟΥ «Ο ΠΟΝΤΟΣ» ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΡΟΥΧΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ


Οι κάτοικοι του Μεσαίου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου και βοήθησαν ούτως ώστε να συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη ρουχισμού για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς.

Η συγκέντρωση έγινε το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 και σε συνεργασία με το Δήμο Ωραιοκάστρου θα σταλούν στην Κεφαλονιά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τους κατοίκους του Μεσαίου για την ανταπόκριση τους στο κάλεσμα αυτό.
Οι κάτοικοι του Μεσαίου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου και βοήθησαν ούτως ώστε να συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη ρουχισμού για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς.
Η συγκέντρωση έγινε το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 και σε συνεργασία με το Δήμο Ωραιοκάστρου θα σταλούν στην Κεφαλονιά.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τους κατοίκους του Μεσαίου για την ανταπόκριση τους στο κάλεσμα αυτό.
Οι κάτοικοι του Μεσαίου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου και βοήθησαν ούτως ώστε να συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη ρουχισμού για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς.
Η συγκέντρωση έγινε το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 και σε συνεργασία με το Δήμο Ωραιοκάστρου θα σταλούν στην Κεφαλονιά.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τους κατοίκους του Μεσαίου για την ανταπόκριση τους στο κάλεσμα αυτό.
Οι κάτοικοι του Μεσαίου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου και βοήθησαν ούτως ώστε να συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη ρουχισμού για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς.
Η συγκέντρωση έγινε το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 και σε συνεργασία με το Δήμο Ωραιοκάστρου θα σταλούν στην Κεφαλονιά.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τους κατοίκους του Μεσαίου για την ανταπόκριση τους στο κάλεσμα αυτό.
Οι κάτοικοι του Μεσαίου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου και βοήθησαν ούτως ώστε να συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη ρουχισμού για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς.
Η συγκέντρωση έγινε το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 και σε συνεργασία με το Δήμο Ωραιοκάστρου θα σταλούν στην Κεφαλονιά.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τους κατοίκους του Μεσαίου για την ανταπόκριση τους στο κάλεσμα αυτό.
Οι κάτοικοι του Μεσαίου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου και βοήθησαν ούτως ώστε να συγκεντρωθούν τρόφιμα και είδη ρουχισμού για τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς.
Η συγκέντρωση έγινε το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014 και σε συνεργασία με το Δήμο Ωραιοκάστρου θα σταλούν στην Κεφαλονιά.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τους κατοίκους του Μεσαίου για την ανταπόκριση τους στο κάλεσμα αυτό.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Μ.Π.Σ. ΜΕΣΑΙΟΥ "Ο ΠΟΝΤΟΣ"

Την Κυ ρια κή 2 Μαρ τί ου 2014 και ώρα 6:30μ.μ. ο σύλ λο γος Με σαί ου "Ο Πό ντος" ορ γα νώ νει για πρώτη φορά παι δι κή απο κριά τι κη εκ δή λω ση με κλό ουν ο οποί ος θα δια σκε δά σει για δύο ώρες τους μι κρούς μας φί λους.
Σας πε ρι μέ νου με να δια σκε δά σου με παρέα!!

“Το Αποκριάτικο Party του Μικρού Μαέστρου”

Για άλλη μια χρονιά έφτασαν οι αποκριές και ο Μικρός Μαέστρος τις γιόρτασε με το πιο διασκεδαστικό party, που ξεσήκωσε μικρούς και μεγάλους. Γέλια, μασκαρέματα, μουσικές, χορός, τραγούδι, φαγητό, διασκέδαση … χαρά για όλα τα παιδιά. Ποικίλες στολές και καπέλα, μάσκες και φτερά, ραβδάκια μαγικά, σερπαντίνες, κομφετί και ξεφάντωμα πολύ! Παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικού γίναμε όλοι μια μεγάλη παρέα και χορέψαμε σε καρναβαλίστικους ρυθμούς, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, στο Rose Garden από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι αργά το απόγευμα.


Δ.Κ.Π.Ω. "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ": Συμπαραστέκεται στην πράξη στον αγώνα των κατοίκων της Ευκαρπίας


Την Κυριακή 23-2-2014 επιτροπή της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών (Δ.Κ.Π.Ω.) "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ" με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Ωραιοκάστρου Γρηγόρη Εδιρνέλη και τις κυρίες Παναγάκη Μίνα, Δάμκαλη Πέπη και Καραγκουνίδου Ολυμπία, συμμετείχε ενεργά και δυναμικά στην ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία της Ν. Ευκαρπίας και στην συνέχεια στην πορεία μέχρι το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ όπου και ανεκόπη από δυνάμεις των ΜΑΤ.
Η Δ.Κ.Π.Ω. "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ"  συμπαραστέκεται στην πράξη στον αγώνα των κατοίκων της Ευκαρπίας και των Δυτικών Συνοικιών ενάντια στην κατασκευή του τερατουργήματος που αποκαλείται Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) και που θα συγκεντρώνει όλα τα σκουπίδια της Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και στο δίκαιο αίτημα τους για ανάκληση της άδειας λειτουργίας καύσης αυτών στα καμίνια του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ.
Έλαμψαν με την απουσία τους όλοι οι άλλοι υποψήφιοι Δήμαρχοι Ωραιοκάστρου οι οποίοι προφανώς στα λόγια συμπαρίστανται στον αγώνα των κατοίκων, όπως ο νυν Δήμαρχος Δημ. Σαραμάντος, ενώ οι υπόλοιποι  με την εκκωφαντική απουσία τους που υποδηλώνει ουσιαστικά την σιωπηρή συναίνεση τους στο περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται σε όλη την χή.
Τελικά ας απαντήσουν στους δημότες ορθά, κοφτά και καθαρά, χωρίς αοριστολογίες και υπεκφυγές έστω σε κάποια από τα  ερωτήματα που θέτει το δίκτυο των 50  φορέων  που αγωνίζεται ενάντια στον ΣΜΑ και στην καύση των απορριμμάτων:Τι θεωρείται πιο περιβαλλοντικό και οικονομικό; 
Η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων (αύξηση ανακύκλωσης) που φέρνει έσοδα στους δήμους και μείωση δημοτικών τελών ή η καύση στο ΤΙΤΑΝ και τα κέρδη που θα αποκομίζει;

Μήπως γιʼ αυτό δεν προχωρεί η ορθή διαχείριση των απορριμμάτων;
Για να υπάρχει άφθονη πρώτη ύλη είτε από τους μπλε είτε από τους πράσινους κάδους σε μορφή 
RDF/SRF (δευτερογενή καύσιμα) για καύση στο ΤΙΤΑΝ ή οπουδήποτε αλλού;
 
Ανακύκλωση και καύση πάνε μαζί;

                                                  Δ.Κ.Π.Ω. "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ"

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Αλλαγές στον Καλλικράτη προαναγγέλλει ο Γ. Μιχελάκης

Για μία πολύ σημαντική μεταρρύθμιση στο δυσλειτουργικό Καλλικράτη μιλάει, μεταξύ των άλλων, σε αποκλειστική συνέντευξη στη «Ναυτεμπορική» ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, τονίζοντας ότι έχει ήδη αποφασισθεί η σύσταση διακομματικής με αυτό το αντικείμενο. Επίσης, ο κ. Μιχελάκης μιλάει για τον κομβικό ρόλο των ΟΤΑ στην οικονομία, λέγοντας ότι πρέπει να είναι οικονομικά υγιείς και βιώσιμοι και να μην επιβαρύνουν περαιτέρω τον κρατικό προϋπολογισμό και κατ’ επέκταση τους φορολογούμενους. Αποκαλύπτει μάλιστα ότι έχει θέσει το θέμα της ανάθεσης του φόρου ακινήτων στους δήμους, όπως γίνεται σε πολλές πόλεις του εξωτερικού.
Ο υπουργός Εσωτερικών ακόμη τονίζει:

Σάββατο 1 Μαρτίου η Δόξα Δρυμού ΄΄χορεύει ΄΄


Το ΔΣ και οι ποδοσφαιριστές  όλων των τμημάτων σας προσκαλούν
 το Σάββατο -Τριήμερο καθαράς Δευτέρας - 1 Μαρτίου 2014 
στον ετήσιο χορό της ομάδας στις ‘’Δρυάδες ‘’.

Τιμή πρόσκλησης 13 ευρώ παιδική 7 ευρώ . 
Στην  τιμή της πρόσκλησης περιλαμβάνει πλήρες χορταστικό μενού με απεριόριστο ποτό .
Πληροφορίες ,προσφορές και προσκλήσεις Καραστερίου Ευάγγελος 6932349290 κ 6983524418 ,Καζάκας Κων/νος6944477847 ,Καρατζιάς Ευάγγελος 6937340272 ,Μπόλης Χρήστος 6976776857,Τσάνταρλης Ανδρέας 6973645419,Μελετιάδης Κων/νος ,Βουβούδης Γιώργος ,Πατσιαλάς Κων/νος 

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΛΕΓΙΟ 0 - 0 ΔΟΞΑ ΔΡΥΜΟΥ


Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της 
20ης αγωνιστικής

ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ  1 -0 ΜΕΛΙΤΕΑΣ
ΠΑΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ   1 -1   ΙΩΝΙΚΟΣ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΛΕΓΙΟ   0- 0   ΔΟΞΑ ΔΡΥΜΟΥ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ    3 -1  Μ.ΑΛΕΞ. ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ  1 -2    ΕΝΩΣΗ ΣΥΚΕΩΝ

ΑΕ ΦΙΛΥΡΟΥ     ΝΕΑ ΓΕΝΕΑ ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ
ΑΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ     ΔΟΞΑ ΑΓ.ΠΑΥΛΟΥ

δείτε και ΕΔΩ

Βαθμολογία

ομάδεςβαθμοίποινέςγκολN/I/Hεντόςεκτός
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ 40051-27 12-4-4 33-15 7-2-2 18-12 5-2-2 
ΕΝΩΣΗ ΣΥΚΕΩΝ 39033-19 11-6-3 15-8 6-3-1 18-11 5-3-2 
ΠΑΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ 37039-27 10-7-3 21-11 5-5-0 18-16 5-2-3 
ΜΕΛΙΤΕΑΣ 30028-26 9-3-8 12-11 5-1-4 16-15 4-2-4 
ΔΟΞΑ ΔΡΥΜΟΥ 27030-28 7-6-7 17-15 5-1-4 13-13 2-5-3 
ΑΕ ΦΙΛΥΡΟΥ 27025-29 7-6-6 12-13 1-5-3 13-16 6-1-3 
ΙΩΝΙΚΟΣ 25030-29 6-7-7 12-13 3-4-3 18-16 3-3-4 
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΛΕΓΙΟ 25035-43 7-4-9 24-18 5-3-2 11-25 2-1-7 
ΑΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ 24021-20 6-6-7 13-8 4-3-3 8-12 2-3-4 
Μ.ΑΛΕΞ. ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ 22024-23 4-10-6 12-11 1-5-3 12-12 3-5-3 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ 22027-34 5-7-8 20-18 5-3-3 7-16 0-4-5 
ΝΕΑ ΓΕΝΕΑ ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ 22027-36 6-4-9 16-7 6-1-2 11-29 0-3-7 
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ 18025-36 4-6-10 13-20 2-3-5 12-16 2-3-5 
ΔΟΞΑ ΑΓ.ΠΑΥΛΟΥ 15023-41 3-6-10 9-21 2-2-5 14-20 1-4-5

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Νίκη του Μυγδονιακού επι του Ποσειδώνα με 3-0

Μεγάλη νίκη του Μυγδονιακού επί του Ποσειδώνα με 3-0 για το πρωτάθλημα  βόλεϊ γυναικών της ΕΠΕΣΘ

Όλα τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής

  Μυγδονιακός-Ποσειδών Μηχανιώνας 3-0
  ΑΣ Πανόραμα- Ολυμπος Ελευθερίου Κορδελιού 3-1
Ελπίδα Τούμπας- Δημόκριτος Μυγδονίας 0-3
 Γαλαξίας Αδένδρου-Μακεδονικός   3-0
ΑΕ Αμπελόκηποι -ΑΕ Ωραιοκάστρου 1-3
ΣΑΠΚ Νεάπολης- Περσέας 1-3

Βαθμολογία
 
 2η Τοπική Κατηγορία Γυναικών Ε.ΠΕ.Σ.Θ.
ααΟμάδαΑγΝΗΣετΒ
1.Δημόκριτος Μυγδονίας1515045-643
2.Γαλαξίας Αδένδρου1513243-1140
3.Μυγδονιακός1511437-2132
4.ΑΣ Πανόραμα1510535-2130
5.Ολυμπος Ελευθερίου Κορδελιού158734-2824
6.Μακεδονικός157829-2723
7.Ελπίδα Τούμπας157828-2922
8.Περσέας157828-3118
9.ΑΕ Αμπελόκηποι1531214-3911
10.ΣΑΠΚ Νεάπολης1531215-4010
11.Ποσειδών Μηχανιώνας1531215-3910
12.ΑΕ Ωραιοκάστρου1531210-408




foto: Liakos Mitos