Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Χρήστος Π. Τερζής: Θα συμπορευθώ με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολιτεία με Όραμα», Αστέριο Γαβότση για να βοηθήσω τους συνδημότες μου να ζήσουν επιτέλους στον δήμο που ονειρεύονται.

Δήλωση στήριξης του Χρήστου Π. Τερζή στον Αστέριο Γαβότση

Η επιλογή μου να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής παράταξης «Πολιτεία με Όραμα» προήλθε μετά από ώριμη σκέψη και συζητήσεις με ανθρώπους που καθημερινά ζουν και εργάζονται στο δήμο μας. Θα συμπορευθώ με τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολιτεία με Όραμα», Αστέριο Γαβότση για να βοηθήσω τους συνδημότες μου να ζήσουν επιτέλους στον δήμο που ονειρεύονται. Για να ΜΠΟΡΟΥΜΕ να ατενίσουμε το μέλλον αυτού του τόπου με ελπίδα και αισιοδοξία θα πρέπει να επιλέξουμε ανθρώπους που ΜΠΟΡΟΥΝ να αλλάξουν τα κακώς κείμενα και να εργαστούν για όσα ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ.

ΤΕΡΖΗΣ Π. ΧΡΗΣΤΟΣ

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΙΔΑ 
 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ - ΓΟΝΕΩΝ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ   ΝΕΟΧΩΡΟΥΔΑΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ,


Τραγουδώντας την Αγάπη. Mε τον Δημήτρη Πρατσινάκη την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου στο Bon Chateou


ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ: ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ…ΤΟ ΜΠΡΙΤΖ!!!

Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ.Α.Π.Ο. ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, εκτός από το τμήμα ΣΚΑΚΙ, που βρίσκεται αήττητο εδώ και πολλά χρόνια στην Α' Εθνική, δημιούργησε ΝΕΟ τμήμα ΜΠΡΙΤΖ, του δεύτερου αναγνωρισμένου πνευματικού αθλήματος, από την Γ.Γ.Αθλητισμού.
Το πρώτο μάθημα ξεκίνησε την προηγούμενη Πέμπτη, 23/01/2014 ώρα: 20:00 στην αίθουσα του ΣΚΑΚΙ. Το μάθημα παρέδωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΜΠΡΙΤΖ κος Αλέκος Αθανασιάδης και ο κος Γιάννης Ουργουτζίδης

Προ των πυλών η ύστατη ώρα για να αποτινάξουμε το ζυγό των μνημονίων. Του Γρ.Εδιρνέλη


του Γρηγόρη Εδιρνέλη, δικηγόρου

Σε όσους είναι γνωστό το περιεχόμενο του υπερΣυντάγματος των μνημονίων, συνειδητοποιούν οτι τώρα πλέον είμαστε στην πιό καταστροφική του στιγμή δηλαδή μέσα στο μάτι του κυκλώνα.  Οσοι όμως αγνοούν τα χρονοδιαγράμματα της υπερεθνικής υπερεξουσίας των μνημονίων και επιμένουν ηθελημένα ή μη, στα φληναφλήματα της ανόητης αντικοινωνικής μνημονιακής προπαγάνδας καλό θα ήταν για τους ίδιους να διαβάσουν με πολύ μεγάλη προσοχή τα παρακάτω και πριν ανοίξουν τα στόματα τους για να υπερασπιστούν την καταστροφική κυβερνητική πολιτική της συγκυβέρνησης (πρώην και νυν) να έχουν πρώτα μπροστά τους το οικείο ΦΕΚ για να μην τους καταριούνται στο εξής οι επόμενες γενιές των Ελλήνων για τις ψευδολογίες και αυναρτησίες που θα ξεστομίζουν. Έχουμε και λέμε λοιπόν:
Το τι επιφυλάσσει η επόμενη μνημονιακή περίοδος στον πολύπαθο Ελληνικό λαό είναι καθαράγραμμένο, υπογεγραμμένο και συνομολογημένο στο μνημονιακό πρόγραμμα και συνεπώς δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό άγνοιας και αφέλειας.

Δήμος Ωραιοκάστρου: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στη Τελετή Βράβευσης αριστούχων μαθητών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ στη Τελετή Βράβευσης αριστούχων μαθητών, μαθητών με αθλητικές διακρίσεις και εισακτέων σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. του Δήμου Ωραιοκάστρου.  pdf.png
Για να δείτε τον κατάλογο των εισαχθέντων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ τη σχολική χρονιά 2012-13 που βραβεύονται από το Δήμο, πατήστε εδώ:... pdf_small.gif

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΧΕΙΜΩΝΑ οι ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ 16 ΤΗΣ ΕΠΕΣΘ ΟΙ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ, EΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ!!..


ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΜΥΓΔΟΝΙΑΣ:
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΧΕΙΜΩΝΑ οι ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΑΣ
Πρωταθλήτριες Χειμώνα ανακηρύχτηκαν οι Γυναίκες μας με το τέλος του Α΄ Γύρου στην 2ηΤοπική Κατηγορία Γυναικών της ΕΠΕΣΘ, μένοντας ΑΗΤΤΗΤΕΣ και 1ες στην κατηγορία τους. Ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, οφείλει ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ που συνέβαλαν σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας, αλλά ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ/-ΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ τον κ. Πυργιώτη και τις αθλήτριές του, τραβώντας όλα τα βλέμματα επάνω τους.ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στο τμήμα Γυναικών ΚΑΙ ΣΤΟ 2ο Γύρο, με ευχές για το καλύτερο και επιθυμητό αποτέλεσμα. 

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΠΛΑΝΟΔΙΟΥ & ΣΤΑΣΙΜΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τον καθορισμό του ανώτατου αριθμού των αδειών που θα χορηγηθούν για το έτος 2014 , το αρμόδιο γραφείο αδειών του Δήμου(Ωραιοκάστρου) θα δέχεται αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους μέχρι και τις 31/1/2014 .
 
Για περισσότερες πληροφορίες  πατήστε εδώ: pdf_small.gif

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ολική ανανέωση της παράταξης Γαβότση στο Ωραιόκαστρο






Δεν ιδρώνει το αυτί του υποψήφιου δημάρχου Ωραιοκάστρου, Αστέριου Γαβότση, από την ανεξαρτητοποίηση των (πρώην πλέον) δημοτικών συμβούλων της παράταξής του, Χρήστου Τερζή και Δημήτρη Καρασαβίδη. Και ο λόγος είναι προφανής. Γιατί για κάθε μια αποχώρηση, έχει 2 προσχωρήσεις πολύ δυνατών αυτοδιοικητικών χαρτιών.

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Θωμάς Δίγκαλης: Η αλλαγή στη διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη για όλους εμάς που οραματιζόμαστε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο

Δήλωση στήριξης του Θωμά Δίγκαλη στον Αστέριο Γαβότση

«Η αλλαγή στη διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη για όλους εμάς που οραματιζόμαστε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο, που ζούμε εμείς και τα παιδιά μας. Τόσο από τη θέση του υποψηφίου δημάρχου, όσο και από αυτή του δημοτικού συμβούλου αγωνίστηκα για το σήμερα και το αύριο αυτού του τόπου και τους συμπολίτες μου. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, συμβάλλοντας με όλες τις δυνάμεις μου, τις γνώσεις και την αστείρευτη διάθεση μου για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Δήλωση Αστέριου Γαβότση, υποψήφιου δημάρχου Ωραιοκάστρου


Η «Πολιτεία με Όραμα» είναι προσηλωμένη στο μοναδικό της στόχο, ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο που ζούμε, ο οποίος θα επιτευχθεί με την αλλαγή της σημερινής διοίκησης του δήμου Ωραιοκάστρου, μια διοίκηση που αποδεικνύει καθημερινά περίτρανα ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει ούτε στα πιο απλά θέματα της καθημερινότητας του πολίτη.

 Η παράταξή μας αποφασίζει και δρα ομαδικά, απομακρύνοντας τον οποιοδήποτε επιθυμεί να εκμεταλλευτεί προσωπικές ιδιοτέλειες και επιθυμίες. Εμείς είμαστε στο πλευρό του δημότη, αγωνιζόμαστε για το σύνολο και για τα πιστεύω μας. 

ΜΠΟΡΟΥΜΕ να δημιουργήσουμε το δήμο, που ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ για εμάς και τα παιδιά μας. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ 37 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

Οι 37 συμβασιούχοι του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ: Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής, του Δήμου Ωραιοκάστρου παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 5 ολόκληρους μήνες, από τον Σεπτέμβριο. Η έγκριση της μισθοδοσίας τους πλέον βρίσκεται στην δικαιοδοσία του ελεγκτικού συμβουλίου των Αθηνών, αφού η πάρεδρος του Ωραιοκάστρου έστειλε τα έγγραφα εκεί τον Δεκέμβριο, παρόλο που το κονδύλιο εκταμιεύτηκε και βρίσκεται στα ταμεία του Δήμου τον ίδιο μήνα . Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να καθυστερήσει η μισθοδοσία τους για τουλάχιστον 2 με 3 μήνες ακόμα.

Πώς μπορούν να χρεώσουν το κινητό σας με 10 έως 25 ευρώ

 Έναν καινούργιο τρόπο για να κερδίζουν χρήματα, φουσκώνοντας τους λογαριασμούς των ανυποψίαστων χρηστών κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, έχουν εφεύρει οι επιτήδειοι.
Τους τελευταίους μήνες, ένας μεγάλος αριθμός συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας σχεδόν όλων των εταιρειών στην Ελλάδα έχει δεχθεί αναπάντητες κλήσεις ή κάποιο SMS από κάποιον άγνωστο αριθμό του εξωτερικού. Το συνηθέστερο είναι οι αναπάντητες κλήσεις να γίνονται τις νυχτερινές ώρες, που ο ανυποψίαστος χρήστης στην Ελλάδα κοιμάται ή έχει το τηλέφωνο του κλειστό.
Οι κλήσεις αυτές, όπως εξηγούν στελέχη των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, γίνονται κατά κανόνα από κάποιον άγνωστο αριθμό υψηλής χρέωσης του εξωτερικού. Μόλις ο Έλληνας χρήστης εντοπίσει στο κινητό του την αναπάντητη κλήση, η πρώτη του κίνηση είναι να καλέσει πίσω για να δει ποιος τον έχει ζητήσει. Έτσι πέφτει στην παγίδα, αφού οι αριθμοί αυτοί συνήθως είναι εξαιρετικά υψηλής χρέωσης και λίγα δευτερόλεπτα κλήσης αρκούν για να τον χρεώσουν από 10 έως 25 ευρώ!
Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα:

ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΙΤΣΟΥ τώρα στα Αγγλικά και στα Γερμανικά. Tου Νικολαϊδη

Τα μαθήματα σκίτσου, « ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΙΤΣΟΥ»  ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ και του εκδοτικού οίκου raster one Δημήτρης Τσάτσης, σε λίγο καιρό ξεκινάνε ένα νέο ταξίδι, ένα ταξίδι εκτός συνόρων Ελλάδος. Αυτό τον καιρό μεταφράζονται ( σε πρώτη φάση),  στα Αγγλικά και στα Γερμανικά  . Επίσης το ίδιο γίνεται και στις εκπομπές «ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΙΤΣΟΥ στην ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» που είναι μία προσφορά του εκδοτικού οίκου και του Σωματείου Τέχνης «ΜΟΡΦΟΓΕΝΝΕΣΙΣ».
Περισσότερες πληροφορίες
Raster one Χλόης 9 και Γιαννιτσών Θεσσαλονίκη. Τηλ. 2310 548 285 rasterone@otenet.gr

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΧΩΜΑΤΑ» ΣΤΗ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ

H θεατρική ομάδα του Επαγγελματικό Λύκειο Σίνδου παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Ματωμένα χώματα» σε διασκευή του καθηγητή Παπαπαρασκευά Ζουμπούλη, βασισμένη στο ομώνυμο έργο της Διδούς Σωτηρίου, στη Νέα Φιλαδέλφεια (κτίριο Πολιτιστικού Συλλόγου) της δημοτικής ενότητας Καλλιθέας δήμου Ωραιοκάστρου, την Παρασκευή στις 19:00. 
ΟΙ μαθητές σε ρόλο προσφύγων αφηγούνται με συγκλονιστικό τρόπο τις περιπέτειες των Ελλήνων της Μικράς Ασίας κατά τη διάρκεια εκείνης της ταραγμένης περιόδου. Η παράσταση πλαισιώνεται από μουσική και ζωντανή εκτέλεση τραγουδιών της εποχής από μαθητές του σχολείου με εξαιρετικές φωνές και σύμφωνα με το πνεύμα του έργου.
Είσοδος ελεύθερη

Δυτική Θεσσαλονίκη: 70% Αποδοχή στο Σχέδιο Κατασκευής Προαστιακού Σιδηροδρόμου

Εφτά στους δέκα κατοίκους της δυτικής Θεσσαλονίκης δηλώνουν έτοιμοι να αφήσουν στην άκρη τα αυτοκίνητά τους και το αστικό λεωφορείο και να χρησιμοποιήσουν το τρένο για να φτάσουν στο κέντρο της πόλης, στην περίπτωση που υλοποιηθεί ο δυτικός προαστικός σιδηρόδρομος (σ.σ. αναζητούνται τρόποι χρηματοδότησης) και το κόστος του εισιτηρίου είναι χαμηλό.
Συγκεκριμένα, το 69% των πολιτών, με βάση έρευνα που διενήργησε το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων- Μεταφορών (ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ) απάντησε πως είναι πιθανό να άλλαζε μέσο μετακίνησης από τα δυτικά προς το κέντρο και να χρησιμοποιούσε τον προαστικό σιδηρόδρομο.

Αναβάλλονται οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές;

Ανοιχτό φαίνεται να είναι - κατά ορισμένες πληροφορίες - το ενδεχόμενο μετάθεσης των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.
    Το σενάριο της μετάθεσης των αυτοδιοικητικών εκλογών για το φθινόπωρο του 2014 ή και για το φθινόπωρο του 2015 επαναφέρουν κυβερνητικές πηγές μιλώντας στην aftodioikisi.gr.  
    Βασικό επιχείρημα που ξανάπροβάλλεται είναι ότι κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη η πραγματοποίηση τριπλών εκλογών. «Δεν τις αντέχει το κράτος» αναφέρει χαρακτηριστικά ενημερωμένη κυβερνητική πηγή που σημειώνει ότι «ούτε οι κάλπες δεν επαρκούν»!

    ΓΑΒΟΤΣΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ: Η χιονόπτωση απέδειξε τη γύμνια της δημοτικής αρχής

    Μια χιονόπτωση λίγων μόλις ωρών και χωρίς μεγάλη ένταση ήταν αρκετή, ώστε να δείξει για μια ακόμη φορά τη γύμνια της δημοτικής αρχής Ωραιοκάστρου. Παρά τις προειδοποιήσεις των αρμοδίων για κύμα κακοκαιρίας το Σαββατοκύριακο, η διοίκηση του δήμου δεν προχώρησε έγκαιρα σε ρίψη αλατιού με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν τα πάντα στο δήμο Ωραιοκάστρου.
    «Η ανικανότητα και αδιαφορία της δημοτικής αρχής για πολλοστή φορά προκάλεσαν σοβαρότατα προβλήματα στους δημότες του δήμου μας. Εκτός από τα σοβαρά κυκλοφοριακά και συγκοινωνιακά προβλήματα, που σημειώθηκαν χθες, υπήρξαν και περιπτώσεις όπου απειλήθηκε η σωματική ακεραιότητα των δημοτών μας, λόγω του πάγου σε δρόμους και πεζοδρόμια», αναφέρει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πολιτεία με Όραμα» και υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης.

    «Η ολιγωρία της διοίκησης για έγκαιρη ρίψη αλατιού απομόνωσε χωριά, έκλεισε σχολεία και ακινητοποίησε τους συνδημότες μας στα σπίτια τους. Δεν είναι δυνατόν σε άλλους δήμους της Θεσσαλονίκης, με το ίδιο ή και μεγαλύτερο υψόμετρο με το δήμο Ωραιοκάστρου, τα σχολεία να λειτούργησαν ομαλά και στο δήμο μας να παρέμειναν κλειστά. Θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στο Θεό που η κακοκαιρία διήρκησε μόλις λίγα 24ωρα και δεν δημιουργήθηκαν σοβαρότερα προβλήματα», συμπληρώνει ο κ. Γαβότσης και καταλήγει: «Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε όλοι μας ότι ο ρόλος της δημοτικής αρχής είναι να βρίσκεται δίπλα στον δημότη και να λύνει τα προβλήματά του και όχι να του δημιουργεί περισσότερα. Το να διαχειριστεί κανείς αυτό το μικρό κύμα κακοκαιρίας δεν απαιτεί ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ. αλλά δυστυχώς γίνεται εμφανές για μια ακόμη φορά ότι η συγκεκριμένη δημοτική αρχή δε ΜΠΟΡΕΙ να διαχειριστεί ούτε τα απλά έκτακτα καιρικά φαινόμενα».

    Εκλογές στην Συνδιάσκεψη της Νομαρχιακής Επιτροπής της Β΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

    Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 26/01/2014 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ραιδεστού η Συνδιάσκεψη των αντιπροσώπων της Β' Ν.Ε. Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Για την Συνδιάσκεψη εκλέχθηκαν από τις οργανώσεις Μελών 115 αντιπρόσωποι, ψήφισαν 110 αντιπρόσωποι και εξέλεξαν 25 αντιπροσώπους για την Νομαρχιακή Επιτροπή. 

    Από την οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Ωραιοκάστρου  σε σύνολο 6 υποψηφίων για την Νομαρχιακή 
    Επιτροπή, εξελέγησαν κατά αλφαβητική σειρά οι εξής τρεις: 

    ΜΕΚΕΣΗΣ ΜΑΚΗΣ-Ωραιόκαστρο
    ΣΑΡΑΜΟΥΡΤΣΗΣ ΣΑΚΗΣ-Νεοχωρούδα
    ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-Δρυμός


    Η θητεία της Νέας Νομαρχιακής Επιτροπής θα είναι διετής σύμφωνα με το νέο καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ και θα συγκροτηθεί σε σώμα την Τετάρτη 29/1/2014

    Δόξα Δρυμού 0-0 Μ.Αλέξ. Καλοχωρίου


    Αγώνες Σαββάτου 25 Ιαν 2014
    (17η αγωνιστική)

    ΜΕΛΙΤΕΑΣ-ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΛΕΓΙΟ
    ΑΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ
    ΠΑΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ-ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
    ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ 8-0 ΑΕ ΦΙΛΥΡΟΥ

    ΙΩΝΙΚΟΣ 1-1 ΝΕΑ ΓΕΝΕΑ ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ
    ΔΟΞΑ ΑΓ.ΠΑΥΛΟΥ-ΕΝΩΣΗ ΣΥΚΕΩΝ
    ΔΟΞΑ ΔΡΥΜΟΥ 0-0 Μ.ΑΛΕΞ. ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

    Βαθμολογία

    ομάδεςβαθμοίποινέςγκολN/I/Hεντόςεκτός
    ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ 35046-23 11-2-4 30-13 6-1-2 16-10 5-1-2 
    ΠΑΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ 34033-20 10-4-2 18-8 5-3-0 15-12 5-1-2 
    ΕΝΩΣΗ ΣΥΚΕΩΝ 29025-15 8-5-3 12-8 4-3-1 13-7 4-2-2 
    ΜΕΛΙΤΕΑΣ 23024-24 7-2-7 10-10 4-0-4 14-14 3-2-3 
    ΑΕ ΦΙΛΥΡΟΥ 23022-27 6-5-6 10-11 1-4-3 12-16 5-1-3 
    Μ.ΑΛΕΞ. ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ 22023-17 4-10-3 12-10 1-5-2 11-7 3-5-1 
    ΔΟΞΑ ΔΡΥΜΟΥ 22028-28 6-4-7 15-15 4-1-4 13-13 2-3-3 
    ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΛΕΓΙΟ 21031-38 6-3-7 21-16 4-2-2 10-22 2-1-5 
    ΝΕΑ ΓΕΝΕΑ ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ 21027-35 6-3-8 16-7 6-0-2 11-28 0-3-6 
    ΑΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ 20017-16 5-5-6 11-6 3-3-2 6-10 2-2-4 
    ΙΩΝΙΚΟΣ 20025-25 5-5-7 10-12 2-4-3 15-13 3-1-4 
    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ 17021-28 4-5-7 15-15 4-2-3 6-13 0-3-4 
    ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ 16020-28 4-4-8 10-16 2-2-4 10-12 2-2-4 
    ΔΟΞΑ ΑΓ.ΠΑΥΛΟΥ 12017-35 3-3-10 5-17 2-0-5 12-18 1-3-5

    Κεραυνός Ωραιοκάστρου:ΜΕ ΝΙΚΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΣΤΟ ΒΟΛΕΪ

    ΚΕΡΑΥΝΟΣ  ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ -  ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ  3-1

    Την Κυριακή το απόγευμα στο Κονταξοπούλειο, ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ, παρά τη μέτρια εμφάνισή του, κατάφερε να πάρει τους 3 βαθμούς της νίκης απέναντι στον ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΚΕΩΝ. Η ομάδα του Ωραιοκάστρου  ,που  έχει κάνει αγαπημένη συνήθεια  να χάνει το  1ο σετ στους τελευταίους αγώνες , μπήκε χωρίς συγκέντρωση στο παιχνίδι ,   και  βρέθηκε πίσω στο σκορ . Στην συνέχεια ,  χωρίς να πιάσουν τα κορίτσια του Κεραυνού σπουδαία απόδοση  , αλλά περιορίζοντας τα λάθη κέρδισαν  εύκολα τα άλλα τρία σετ  και συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν στο  πρωτάθλημα  , παραμένοντας στην 2η θέση της βαθμολογίας . 

    Επόμενη αγωνιστική εκτός έδρας με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ .
    τα σετ  17-25  25-21 25-12 25-20

    ΚΕΡΑΥΝΟΣ ( ΖΥΓΟΥΡΗΣ Π , ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Γ )  ΧΑΤΖΗΣΤΕΡΡΓΙΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ , ΚΑΤΙΚΑΡΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ,  ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΟΥ ΓΙΩΤΑ , ΒΕΡΓΗ ΓΕΩΡΓΙΑ , ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑ , ΚΑΝΤΟΥΡΗ ΧΡΥΣΑ , ΦΟΥΤΣΙΤΣΑΚΗ ΔΩΡΑ (Λ) , ΠΑΤΣΑΝΗ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ , ΖΑΦΕΙΡΙΔΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ 

    ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΚΕΩΝ ( ΜΠΗΛΗΣ )  ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ , ΤΡΙΓΩΝΙΔΟΥ , ΜΑΡΩΣΗ , ΚΟΥΚΛΑΚΗ, ΚΟΤΣΟΜΕΡΗ , ΓΙΑΝΑΡΩΤΑ , ΚΟΥΡΤΗ (Λ) ΑΝΘΙΜΟΥ , ΣΠΥΡΙΔΩΝΙΔΟΥ , ΚΑΡΑΔΗΜΟΥ , ΜΗΛΙΑ, ΣΕΡΕΛΕΑ

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

     Β' Εθνική - Περιφερειακό Πρωτάθλημα Γυναικών - Γ' Ομιλος
    ααΟμάδαΑγΝΗΣετΒ
    1.ΑΣΚ Λαγκαδά1312138-637
    2.Κεραυνός Ωραιοκάστρου1312138-1134
    3.ΜΕΝΤ1310332-1428
    -.ΧΑΝΘ139432-1628
    5.Γαλαξίας137622-2221
    6.Μέγας Αλέξανδρος136721-2417
    7.Αριστοτέλης Επανομής125718-2515
    8.Παναθλητικός Συκεών124816-2613
    9.ΒΑΟ1331018-3411
    10.
    ΑΟΔ Θερμαϊκού1311210-374
    11.ΠΑΟΚ121116-352
    Ο Αγ. Νικόλαος Μηχανιώνας αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα


    φωτορεπορταζ απο otroxos.gr



    ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΚΡΙΣΗ; Της Ρένας Αντωνιάδου


    Η κρίση είναι η εύκολη λύση. Της φορτώνεις τα πάντα. Έχει σκουπίδια στο δρόμο; φταίει η κρίση! Αν δεν υπήρχε, θα έβγαιναν πιο συχνά τα απορριμματοφόρα να τα μαζέψουν. Δρόμοι χωρίς πεζοδρόμια, που και όταν υπάρχουν, τα καταλαμβάνουν τα αυτοκίνητα; Πάλι φταίει η κρίση! Δεν έχει παγκάκια να καθίσεις, και όπου υπάρχουν είναι σπασμένα; Φταίει η κρίση!  Παιδικές χαρές επικίνδυνες για τα παιδιά; Φταίει η κρίση! Μπαλωμένοι δρόμοι, όπου αυτοκίνητα και οι οδηγοί τους κάνουν ακροβατικά; Φταίει η κρίση!
    Το πράσινο τοπίο, όπου υπήρχε, έμεινε ένα ξερό τοπίο.
    Κάνοντας λοιπόν μια βόλτα στους δρόμους του Ωραιόκαστρου, αντιλαμβάνεσαι όλα τα παραπάνω προβλήματα. Βλέπεις μητέρες με καροτσάκια να μη μπορούν να κινηθούν στα πεζοδρόμια, παππούδες φορτωμένους με σακούλες να μην έχουν κάπου να κάτσουν να ξεκουραστούν, πεζούς να περπατούνε στη μέση του δρόμου γιατί τα πεζοδρόμια είναι κατειλημμένα από τ’αυτοκίνητα, παιδικές χαρές με σπασμένες κούνιες και σίδερα παρατημένα, επικίνδυνες για τα παιδιά μας.  Πιστεύετε αλήθεια ότι φταίει η κρίση ή ότι κανείς δεν νοιάζεται για τα απλά καθημερινά προβλήματά μας;
    Ζούμε σε αυτό τον τόπο, μεγαλώνουμε τα παιδιά μας σε αυτό τον τόπο, είναι λογικό να θέλουμε και είναι λογικό επίσης να απαιτούμε από την εκάστοτε διοίκηση να καλυτερεύει τις συνθήκες διαβίωσής μας και όχι να τις δυσχαιρένει.

    ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ (ΡΕΝΑ)

    Προγράμματα για 74000 ανέργους

    Προγράμματα συνολικής δαπάνης 350 εκατ. ευρώ, που θα ωφελήσουν περίπου 74.000 ανέργους, αναμένεται να προκηρυχθούν τους πρώτους μήνες του 2014, όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης.

    Προανήγγειλε την εντατικοποίηση των ενεργητικών προγραμμάτων απασχόλησης εντός του έτους, με την αξιοποίηση και των πόρων του νέου ΕΣΠΑ για την περίοδο 2014 - 2020.

    Εστίασε ειδικότερα σε ένα νέο πρόγραμμα, με το οποίο θα δοθεί – όπως είπε – η δυνατότητα να εισέλθουν στην αγορά εργασίας περίπου 230.000 νέοι έως 24 ετών, όσοι δηλαδή είναι οι νέοι που αυτή τη στιγμή ούτε εργάζονται, αλλά ούτε συμμετέχουν σε κάποιο κύκλο εκπαίδευσης ή κατάρτισης.

    «Έχουμε ήδη καταθέσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ένα ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο με μια μεγάλη γκάμα επιμέρους εξειδικευμένων δράσεων, περιμένουμε τις παρατηρήσεις της Επιτροπής και το πρόγραμμα θα ξεκινήσει μέχρι τον Μάιο», διευκρίνισε ο Βρούτσης.

    Πρόσθεσε ακόμη ότι το πρόγραμμα θα είναι συνολικού προϋπολογισμού 340 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 170 θα προέλθουν από το ειδικό κονδύλι της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Πρωτοβουλία των Νέων και τα υπόλοιπα 170 από το νέο ΕΣΠΑ.

    Η δράση θα αφορά είτε την απευθείας προσφορά εργασίας είτε τη στοχευμένη ενίσχυση των προσόντων των συμμετεχόντων με κατάρτιση, μαθητεία ή περαιτέρω εκπαίδευση, προκειμένου να πετύχουν την είσοδό τους στην απασχόληση.

    Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, ο Βρούτσης υπογράμμισε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9 μονάδες με ορίζοντα το 2016, κάτι που – όπως αναγνώρισε – δεν είναι εύκολο εγχείρημα, καθώς θα πρέπει να βρεθούν δημοσιονομικά ισοδύναμα.
    Πηγή: topontiki.gr

    Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

    Όλυμπος Κέρκυρας-Δόξα Πενταλόφου 1-3. Ολοταχώς για...παραμονή!

    Άλωσε το κάστρο της Κέρκυρας η Δόξα Πενταλόφου κερδίζοντας με 3-1 και βάζοντας πλώρη ολοταχώς για την παραμονή της στη Γ΄ Εθνική!! 

    Ο Όλυμπος προηγήθηκε στο 5’ με τον Γαστεράτο, που εκμεταλλεύτηκε λάθος της άμυνας της Δόξας. Η Δόξα ισοφάρισε στο 16’ με εκτέλεση φάουλ του Σαπάνη. Στο 67’ η Δόξα κέρδισε πέναλτι και ο Μ. Σαπάνης ευστόχησε για το 1-2. Στο 75’ ο Νάσης διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

    ΟΛΥΜΠΟΣ: Βάρελης, Νικόπουλος, Βάγιας (85΄ Βλάχος), Βασιλάκης, Κουρής, Μπακοχρήστος, Κροκίδης, Βλάσσης (70΄ Πανδής), Γαστεράτος, Κούδας (46΄ Μπούας), Ρωμαντζάς
    ΔΟΞΑ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ: Κασταλίδης, Σεΐζης, Γαβριηλίδης, Καραφυλίδης, Σαπάνης Ι., Ταΐρης, Γκρίλιας (63΄ Μπουμπουρδής), Σταμπούλης, Φαρούντζος (14΄ Βακούφαρης), Χάσης, Σαπάνης Μ. (80΄ Σαραμουρλής)

    Δείτε όλα τα αποτελέσματα του 2ου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής ,την βαθμολογία και το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής.


    Αναλυτικά η 15η αγωνιστική
    Πυρσός Γρεβενών-Δόξα Κρανούλας 1-1
    Τηλυκράτης Λευκάδας-Κεραυνός Θεσπρωτικού (0-3 α.α.)
    Καμπανιακός-Πρέβεζα 2-1
    ΑΕΛ-Κάστορας 4-0
    Καστοριά-Οδυσσέας Κορδελιού 4-3
    Όλυμπος Κέρκυρας-Δόξα Πενταλόφου 1-3
    Εθνικός Φιλιππιάδας-Κοζάνη 0-1
    Θεσπρωτός-Οικονόμος Τσαριτσάνης 1-0

    Βαθμολογία (15 αγώνες)
    1. ΑΕΛ 39
    -------------------------------------------------
    2. Οικονόμος Τσαριτσάνης 32
    3. Εθνικός Φιλιππιάδας 28
    4. Κοζάνη 27
    5. Θεσπρωτός 27
    6. Καστοριά 26
    7. Καμπανιακός 24
    8. Δόξα Πενταλόφου 23
    -------------------------------------------------
    9. Οδυσσέας Κορδελιού 22
    10. Πυρσός Γρεβενών 21
    11. Δόξα Κρανούλας 17
    12. Όλυμπος Κέρκυρας 14
    13. Πρέβεζα 13
    14. Κάστορας 12
    15. Κεραυνός Θεσπρωτικού 12
    16. Τηλυκράτης Λευκάδας -


    Επόμενη αγωνιστική
    02/02/2014, 15:00
    Καστοριά
    -
    Πυρσός Γρεβενών

    02/02/2014, 15:00
    Δόξα Κρανούλας
    -
    Τηλυκράτης
    02/02/2014, 15:00
    Οδυσσέας Κορδελιού
    -
    Όλυμπος Κέρκυρας

    02/02/2014, 15:00
    Κεραυνός Θεσπρωτικού-Καμπανιακός
    02/02/2014, 15:00
    Δόξα Πενταλόφου
    -
    Εθνικός Φιλιππιάδας

    02/02/2014, 15:00
    Άγιος Θωμάς
    -
    Λάρισα
    02/02/2014, 15:00
    Κοζάνη ΦΣ
    -
    Θεσπρωτός

    02/02/2014, 15:00
    Οικονόμος Τσαριτσάνης
    -
    Κάστωρ