Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Απλοί κανόνες οδικής ασφάλειας. Του Δ. Μανουσάκη

Μπορεί η σχολική χρονιά να ξεκίνησε, όμως θεωρούμε υποχρέωση μας να υπενθυμίσουμε σε γονείς,  εκπαιδευτικούς και οδηγούς ορισμένους απλούς κανόνες. Και αυτό γιατί δυστυχώς το θέμα της οδικής ασφάλειας παραμένει τραγικά επίκαιρο.
Όλοι, όταν είναι η ώρα να πιάσουμε το τιμόνι στα χέρια μας, οφείλουμε να θυμόμαστε, πως αν κινούμαστε κοντά και έξω από σχολεία, πάρκα, παιδικές χαρές, παιδικούς σταθμούς, θα πρέπει να αυξάνουμε την προσοχή μας και να μειώνουμε την ταχύτητα. Είναι ο κυριότερος κανόνας που είναι απαραίτητο να έχουμε πάντα στον νου μας.
Οι γονείς, θα πρέπει να δείχνουν στα παιδιά τους τον τρόπο κίνησης πεζού και να περπατήσουν μαζί έως το σχολείο τους. Φυσικά αυτά τα μαθήματα θα πρέπει να τα επαναλαμβάνουν συχνά.
Οι εκπαιδευτικοί, θα πρέπει να διδάξουν και να επιμένουν στους απλούς κανόνες οδικής συμπεριφοράς (κίνηση στο πεζοδρόμιο, χρήση διαβάσεων, όχι επικίνδυνα παιχνίδια μέσα και δίπλα στο δρόμο).
Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών Ωραιοκάστρου, ευχόμαστε οι παραπάνω απλοί κανόνες να γίνουν πράξη, προκειμένου να υπάρξει μια ασφαλέστερη  σχολική χρονιά. Η ανθρώπινη ζωή δεν  αντικαθιστάται με τίποτα. 
  
Μανουσάκης Δάκης
Επικεφαλής Κ.Α.Π.Ω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.