Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ
                Η Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα τιμάται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή μετά την 13η Οκτωβρίου(Ημερομηνία θανάτου του Παύλου Μελά το 1904)στη Μακεδονία .
                Ο Εορτασμός της Ιστορικής Επετείου πραγματοποιήθηκε φέτος την Κυριακή 19 Οκτωβρίου υπό την αιγίδα του  Δήμου Ωραιοκάστρου με τιμές που αρμόζουν στους πεσόντες του Μακεδονικού Αγώνα.

                Στο Παλαιόκαστρο , την Ημέρα του Μακεδονικού Αγώνα μετά την Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγ.Αθανασίου Παλαιοκάστρου , ακολούθησε η ομιλία του εκπαιδευτικού του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου κ.Κουμούτσογλου Κυριάκου, για τον Μακεδονικό Αγώνα.
             Ακολούθησε Επιμνημόσυνη δέηση υπό τον Ιερέα π. Εμμανουήλ Κοντάκη και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων Παλαιοκάστρου, εντός του 3Ου Γυμνασίου Παλαιοκάστρου (Πέτρινο), όπου παρευρέθηκαν αντιπροσωπείες μαθητών  των Σχολείων του Παλαιοκάστρου με τις Σημαίες τους, ο Διευθυντής του 1ου Δημ.Σχολείου Παλαιοκάστρου κ. Σοιλεμεζίδης Δημήτριος  , εκπαιδευτικοί, φορείς   και πλήθος κόσμου .
             Ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Αθλητικός Σύλλογος Παλαιοκάστρου τίμησε τις εκδηλώσεις της «Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα» και συμμετείχε με κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ.Φώτη Παρπόρη. Την εκδήλωση εκ μέρους του Συλλόγου μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπρόεδρος κ.Κουφουνάκης Νίκος, ο Γεν.Γραμματέας κ.Μπάρμπας Κων/νος , η Ειδ.Γραμματέας κ.Ζάπρα Άννα και οι Έφοροι Χορευτικών τμημάτων κ.Ζάπρα Ελευθερία και η κ. Μέρμηγκα Ελένη.
           Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Ω κ. Ηλίας Ζιακούλης ,ο οποίος κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους του Δήμου Ωραιοκάστρου,ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωραιοκάστρου και Διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Παλαιοκάστρου κ.Αθανάσιος Καρύδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ωραιοκάστρου κ.Μιχάλης Κουφουνάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ.Κανταρτζής Ευάγγελος , η Τοπική Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Ωραιοκάστρου κ. Ίννου Στέλλα και η Τοπική Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Ωραιοκάστρου κ. Λύσσα Βασιλική.
          Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Σύλλογός μας και το Διοικητικό μας Συμβούλιο δεξιώθηκε τους παρευρισκόμενους –επίσημους, μαθητές και εκπαιδευτικούς , πολίτες- εις μνήμη των Πεσόντων κατά τον Μακεδονικό Αγώνα.
           Τελετάρχης της εκδήλωσης ήταν η Τοπική Σύμβουλος της  Δημοτικής Κοινότητας Ωραιοκάστρου κ. Ίννου Στέλλα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.